“Toplumun Eğitsel, Sosyal ve Psikolojik Rehberi Öğretmen”

Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi “24 Kasım Öğretmenler Günü” kapsamında Atatürk Eğitim ve Kültür Merkezi Cumhuriyet Konferans Salonu’nda “Öğrenen Birey, Öğrenen Kurum ve Öğrenen Toplumun Eğitsel, Sosyal ve Psikolojik Rehberi: Öğretmen Söyleşisi” başlıklı program düzenledi.

“Toplumun Eğitsel, Sosyal ve Psikolojik Rehberi Öğretmen”

Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi “24 Kasım Öğretmenler Günü” kapsamında Atatürk Eğitim ve Kültür Merkezi Cumhuriyet Konferans Salonu’nda “Öğrenen Birey, Öğrenen Kurum ve Öğrenen Toplumun Eğitsel, Sosyal ve Psikolojik Rehberi: Öğretmen Söyleşisi” başlıklı program düzenledi.

27 Kasım 2018 Salı 12:20
“Toplumun Eğitsel, Sosyal ve Psikolojik Rehberi Öğretmen”

Öğretmenlik mesleğinin her yönüyle incelendiği programa; Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Koç, Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, öğretim elemanları ve öğrenciler katılım sağladı.

Programın ilk açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Koç; öğretmenliğin mesleklerin en güzeli olduğunu söyleyerek, insanlara yardım etme fırsatı veren bu mesleğin kader mesleği olarak da açıklanabileceğini dile getirdi. İyi niyetin önemine de değinen Düzce Üniversitesi öğretim üyesi, “Nasıl coğrafya kaderdir deniliyorsa, bir öğretmen öğrenci için kaderdir ve önemi çok büyüktür. Öğretmen anne gibi iyi niyetlidir fakat öğretmenin, anneden ayran şeyin bilim ve akıl temelli olarak ilerlemesidir. Bilgi, duyguyla yoğrulduğu zaman, insanın kalbine ulaşabilir. Bu yüzden öğretmenlik mesleği bir sanattır. İnsanın zehrini yine bir insan alır. Bunu başaracak kişiler de yine öğretmenlerdir.” şeklinde konuştu.

Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Koç’un açılış konuşmasından sonra kürsüye davet edilen Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, öğretmenlerin mesleklerini icra ederken büyük bir fedakârlık göstermeleri gerektiğinin altını çizerek, kalabalık bir öğrenci kitlesi olduğunu ve bu öğrencilerin hayatlarına dokunacak lider öğretmenlere ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Lider bir öğretmenin çok şeyi değiştirebileceğine vurgu yapan Murat Yiğit, tüm öğretmenlerin ve öğretmen adayların Öğretmenler Günü’nü tebrik ederek konuşmasını sonlandırdı.

“Bir öğretmenin idealist olmalı”

Programın son açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, öğretmenlik mesleğinin çok kutsal bir meslek olduğuna değinerek, bir öğretmenin idealist olması, öğrencilere; ne öğretebilirim, onlara nasıl yardımcı olabilirim gibi konuların heyecanını ve sorumluluğunu taşıması gerektiğini ifade etti.

Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Muallimler, Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür, nesiller ister.” sözünü hatırlatan Prof. Dr. İlhan Genç, kahraman milletimizin bir daha 15 Temmuz gibi bir hainlikle karşılaşmaması için fikri ve vicdanı hür bireyler yetiştirilmesi gerektiğinin önemine vurgu yaptı. Öğretmenlerin sadece eğitici olmadığını aynı zamanda da uyandırıcı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Genç, tüm öğretmen adaylarına kaygılardan uzak başarılı bir gelecek temennisiyle konuşmasını sonlandırdı.

Gerçekleştirilen açılış konuşmalarından sonra Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinin sunum yaptığı programın panel bölümüne geçildi. Moderatörlüğünü Doç. Dr. Süleyman Göksoy’un yaptığı panelde; Dr. Öğr. Üyesi Özge Pınarcık “Çocuğun Güvenli Yeri: Okul/Sınıf”, Dr. Öğr. Üyesi Aslıhan Kuyumcu Vardar ve Şule Ay “İyi Niyetle Çıktığımız Yol”, Dr. Öğr. Üyesi Meryem Çelik “Aile Tutumu ve Cinsiyet Rolleri” Dr. Öğr. Üyesi Hatice Kübra Güler “Model Olarak Öğretmen” konu başlıklarında sunum yaparken, Dr. Öğr. Üyesi Elçin Yazıcı ise “Öğretmenlik Mesleğinin Duygusal Boyutu” hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.