Bugün Düzce Valimiz Sayın Cevdet Atay Beyefendi’ye bir teşekkürle başlamak istiyorum. Geçtiğimiz günlerde 2021 yılını ‘Düzce Turizm Yılı’ olarak ilan eden Vali Cevdet Atay’a bir serzenişte bulunmuştuk. Konu da Akçakoca’da Ticaret ve Sanayi Odası vardı. Burada Akçakoca TSO temsilcileri dahil edilmemişti. Zira bürokrasi Sayın Vali’ye bu şekilde bilgi vermişti.

AKÇAKOCA TURİZM YILI YÜRÜTME KURULUNA DAHİL EDİLDİ

Sayın Vali Akçakoca’yı ziyaret ettiler. Ticaret ve Sanayi Odası ile uzun bir görüşme yaptılar. Bunun yanında Akçakoca TSO, Akçakoca’daki turizmcileri temsilen yürütme kuruluna alındığı noktasında alınması noktasında bir gelişme oldu. Sayın Valimiz turizm il müdür ve diğer ilgililere gerekli talimatı vererek bu yürütme kuruluna alıp 2021 turizm yılında Akçakoca’nın da olmasını sağladı. Sayın Vali Yardımcımız bizleri arayarak bilgilendirdi. Onlara da ayrıca teşekkür ediyorum.

YOL MESELESİ KANGRENE DÖNÜŞTÜ

Akçakoca’da çok önemli gelişme daha var. Organize sanayi bölgesi kuruluyor. Tarım ve Orman Bakanlığı ile olan meseleler çözüldü. Yakında kamulaştırmalar başlıyor. Çok enteresan bir özelliği var. Daha önce de söylemiştik. Doğu Karadeniz’den gelen ve Kuzey Marmara Otoyolu’na bağlanacak olan otoyol Akçakoca sapağına kadar geldi. Orada kaldı. Yine Kuzey Marmara Otoyolu, Kocaali sınırına geldi orada kaldı. Akçakoca arada kaldı ve burada bir ilerleme yok. Bu arada çok ciddi bir müdahalenin olduğu söyleniyor. O taraftan gelecek olan araçların Düzce’ye girdi girmedi meselesinden dolayı bu kangren olan meselenin de başta Sayın Vali ve milletvekilleri olmak üzere bu meseleyi çözmesini bekliyoruz. Karadeniz Sahil Yolu’nun Akçakoca güzergahının bir an önceye faaliyete geçip bu memlekete fayda sağlayacak olan değerin oluşmasını bekliyoruz.

AKÇAKOCA OSB, TÜRKİYE’DE İLK OLACAK

Buradan Akçakoca OSB’ye gelmek istiyorum. Türkiye’de ilk defa içinden demir yolu geçen olacak. Demir çelik ihtisas organize sanayi bölgesi olarak geçiyor. İçinden Zonguldak Filyos’tan İstanbul’a kadar yük taşıması planlanan demir yolunun geçtiği ve istasyonunun bulunduğu bir OSB. Aynı zamanda Karadeniz Sahil Yolu’nun da içerisinden geçtiği bir OSB. Alaplı’ya dünyanın en güzel limanlarından bir tanesi yapılıyor. Buraya da 20 kilometre uzaklıkta. Yani burada bu yatırımın gerçekleşecek olması bırakın Akçakoca’yı bu bölgenin kaderini ciddi şekilde etkileyecek olan istisna bir yatırım olacak.

ÖZLÜ, AKÇAKOCA OSB’YE DESTEK VERİYOR

Yani biz turizm yılı ilan ettik. Düzce’de OSB’yi genişletiyoruz. Çilimli de boş. Akçakoca bol. Gümüşova boş. Akçakoca bu konuda daha fazla önem arz ediyor. Bu konuda Akçakoca TSO Başkanı Mehmet Nazım Pazvant, Sayın Kaymakam ve ilçenin ileri gelenleri bir çaba sarf ediyor. Bu çabaların da Sayın Faruk Özlü tarafından desteklendiğini biliyoruz. İnşallah bu destekler yatırıma dönüşür diye umuyoruz.

KAZMA VURULMADAN 1 MİLYON 300 BİN TL ÖDENMİŞ

Cumayeri Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu, geçtiğimiz günlerde Kitabın Ortasından programımıza konuk oldu. 2014 yılında AK Partili Recep Tuna döneminde bir altyapı ihalesi yapılıyor. Bu ihalede bir kazma dahi vurulmadan 1 milyon 352 bin TL gibi bir rakam müteahhide ödeniyor. Bu zaman içerisinde ortaya çıktıktan sonra yer yerinden oynuyor. Cumhuriyet savcısı suç duyurusunda bulunuyor. Gerekli bilirkişi incelemeleri yapılıyor. Bu işlemlerin ardından burada hakikaten paranın ödendiği işin yapılmadığını, yanlış yapıldığını veya istismar edildiği tespiti ortaya çıkıyor. Suç konusunda kararı yargı verecek.

Burada dikkatimizi çeken bir konu var. Sayın Koloğlu’na bir soru sorduk. Geçtiğimiz günlerde AK Parti Akçakoca İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu, yine ‘Kitabın Ortasından’ programına çıktığında Akçakoca Belediyesi’nde uygun olmayan alış ve satışlarda bulunduğu şeklinde açıklamalarda bulunmuştu. Bu o kadar ses getirdi ki AK Parti ve MHP genel merkezleri hareketlendi. İşin sonunda buraya Ali İnci geldi. Ali İnci, Hendek eski belediye Başkanı ve AK Parti’nin 4 vilayetten sorumlu Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı.  Burada Akçakoca’da bir değerlendirme yaptı.

“SARIOĞLU’NA ‘SUS, İTTİFAK VAR’ DENDİ”

İnce, ilçe başkanını akabinde belediye başkanını ziyaret etti. Ondan sonra da ittifak hassasiyeti dile getirilerek tabiri caizse Esvet Sarıoğlu’na ‘Sus’ dediler. Bizim anladığımız bu. ‘Fazla konuşma. Artık bir sus. İttifak var’ dendi. Şimdi bu ittifak Akçakoca’da var. Ancak buradan Cumayeri’ne gidip başkan ile görüştüğüne halktan iddialar geldi.

“AKÇAKOCA’DA OLAN İTTİFAK CUMAYERİ’NDE YOK MU?”

Ali İnci’nin AK Partili eski başkan Recep Tuna’nın yapmış olduğu işlemin üzerine fazla gitmemesi için telkinde bulunduğu, ‘ittifaka zarar verir’ dediği iddialar ortaya çıktı. Sayın Koloğlu her ne kadar ‘böyle bir şey olmadı’ dese de bu Cumayeri’nde her yerde konuşulur oldu. Var veya yok. Belki de yok. Ama burada şu var. Akçakoca’da olan ittifak Cumayeri’nde yok mu? Akçakoca’da ittifak var ‘sus, sessiz ol, fazla konuşma’. Cumayeri nasıl olacak?

“HAKSIZLIKLARIN KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR”

Bir de şu var. Hem Akçakoca hem de Cumayeri kamuoyunda net bir şey var. İnsanlar yasal ve müeyyide noktasında konuşmaya çekiniyorlar ama, birincisi Cumayeri’nde Recep Tuna’nın yapmış olduğu ha ne kadar doğruysa Akçakoca AK Parti İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu’nun serzeniş yaptığı hal bir o kadar doğru. Bunu sadece Sarıoğlu demedi ki. Bunu CHP İlçe Başkanı Abanoz dedi. Eski başkan Albayrak dedi. Önümüzdeki günlerde de İYİ Parti’nin ilçe başkanıyla bir program yapacağız. Orada da bakalım ne diyecek? Haksızlıkların karşısında susan dilsiz şeytandır. Hadisi şerif, ‘Bir yerde bir yanlış varsa düzeltebiliyorsanız elinizle, düzeltemiyorsanız dilinizle, düzeltemiyorsanız gönlünüzle buuz edin’.

Akçakoca’da Okan Yanmaz MHP’den belediye başkanı. Esvet Sarıoğlu da AK Parti İlçe Başkanı. Bunun yapmış olduğu artıları varsa ve neyse bu Yanmaz’ın partisinde artıları ve eksileri ilçe başkanında karşılık buluyor. Bir tarafa artı yazarken bir tarafına eksi yazıyor. Çünkü sen ittifaksın.

AKÇAKOCA BELEDİYE MECLİSİ’NDE HUZUR YOK

Burada bir şey daha var. Maalesef belediye meclisinde de bir huzur yok Akçakoca’da. Bir tanesi biliyorsunuz partisine istifa etti. Pata pataya geldi halk tabirinde kafa kafaya geldi oylamada. Böyle olunca birileri, bir isimler üzerinden bir kişiyle belediyeyi yönetmeye çalışıyor.  Okan Yanmaz’a o tarafa git diyorlar gidiyor, bu tarafa git diyorlar oraya gidiyor. Yani ortada bir dengesizlik var. Bir tane bayan belediye meclis üyesi belediyeyi başkandan daha güzel yönetme ve yönlendirme cihetine gidiyor. Belediye meclisteki çoğunluktaki oynayacağı role gidiyor. Yani işin sonunda Akçakoca da olan ittifak Cumayeri’nde de var. Cumayeri’nde olan ittifak Akçakoca’da da var.

Burada olması gereken şu vatandaşın dediği bu biz bu programlara çıkarken bir kişi, iki kişi ile değil birkaç kişiyle görüşüyoruz. İnsanlar diyor ki; vatandaşımız arkadaş siz doğru olun, doğrular sizi bulur. Kim doğru ve hakikat üzerine iş yapıyorsa o senden, benden, sağ partiden, AK Parti’den, CHP’den, MHP’den fark etmiyor. O mutlak ve mutlak karşılığını bulur. Onun için doğru olanı, doğru söyleyeni, doğru yolda olanı dosdoğru şekilde destekleyin ve bunları anlatın diyorlar.

ESKİ BAŞKAN TUNA VE 10 DİĞER KİŞİNİN MAL VARLIĞINA EL KONDU

Bir de buradaki enteresan olay da şu geçtiğimiz günlerde Cumayeri Belediye Başkanı Koloğlu, bu iddianamede, bu suçla ilgili iddianamede 11 tane sanık vardı. Başta Recep Tuna olmak üzere 11 tane sanıktan alacak davası açtığı Asliye Hukuk Mahkemesi’nde ve alacak davasında bir gelişme oldu. Bu gelişme de şu bugün 11 kişinin Recep Tuna ve yanında bulunan 11 kişinin bütün mal varlıklarına mahkeme kararı ile el konuldu. Bütün bankaları, banka hesapları ve bulunan paralar bloke edildi. Ne zaman? Bu mahkeme bitinceye kadar. Ne zaman? Bu para ödeninceye kadar. Ey gidi günler ey. Geldiğimiz noktayı görüyor musunuz? Yani bu memlekette istismarcı olan, yanlış yapan, eksik yapan, suistimal eden kendine menfaat sağlayan kimse gereği buna yapılsın. Burada da AK Parti İl başkanı Sayın Mustafa Keskin’i tebrik etmek istiyorum. Kaldı ki konu kendisine geldiği zaman İl başkanlığı statüsü ile eski belediye başkanının AK Partili olması münasebetiyle böyle böyle bir konu var ne yapmak lazım denildiğinde verilen ifade şu: ‘Ne yapılması gerekiyorsa o yapılsın. Mahkemeye gitsin aklansın, temizse başımızın üzerinde yeri var, temiz değilse cezasını çeksin.’

ALPEREN, İŞ KAPANMA CİHETİNE GİRERSE DİYE VEKALETNAMESİNİ KOYDU

Burada bu söz güzel söylendi ama burada enteresan bir durum daha var Bahadır Alperen Avukat. Kim bu? Milliyetçi Hareket Partisi’nde genel başkanın hukuk danışmanı. Merkez karar yönetim kurulu üyesi. Bu Sayın Ümit Yılmaz’ın milletvekili itirazında burada çok mücadele veren, yerel seçimlerde ciddi mücadele veren bir Alperen. Bahadır Alperen yarın bir gün buna siyasi bir destek olur, siyasi bulaşır ve bu iş kapanma cihetine giderse diye davaya vekaletname koydu. Yani biz bu davanın bir tarafıyız dedi. Çünkü milletin parası, Beytülmal’ın parasını kimseye yedirmeyiz duruşunu sergilediler. Geçtiğimiz günlerde de bu da bizim bu ekranlardan Öncü’den sizlere geldi, sizlerde okudunuz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84