YANMAZ’A ‘350 MİYON TL’Yİ NEREDE HARCADIN?’ SORUSU

Akçakoca eski Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, kendisine yöneltilen, “Akçakoca Belediyesi’nin Euro bazlı kredisini eleştiren Yemenici, Düzce Belediyesi’nin çekeceği Euro bazlı krediye neden sesini çıkartamıyor” eleştirilerine yönelik suskunluğunu bozdu. Düzce Belediyesi’nin hizmet anlamında birçok yatırım yaptığının altını çizen Yemenici, “Bay başkan, Sayın Bakanımızı ve Düzce Belediyesi’ni kıyaslayamazsın. Bu sayın bakanımıza haksızlık olur” dedi. Yemenici ayrıca, Belediye Başkanı Okan Yanmaz’a Akçakoca Belediyesi’nin gayrimenkullerinin satışlarından elde edilen 350 milyon TL’nin nerelere harcandığını sordu.

YANMAZ’A ‘350 MİYON TL’Yİ NEREDE HARCADIN?’ SORUSU

Akçakoca eski Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, kendisine yöneltilen, “Akçakoca Belediyesi’nin Euro bazlı kredisini eleştiren Yemenici, Düzce Belediyesi’nin çekeceği Euro bazlı krediye neden sesini çıkartamıyor” eleştirilerine yönelik suskunluğunu bozdu. Düzce Belediyesi’nin hizmet anlamında birçok yatırım yaptığının altını çizen Yemenici, “Bay başkan, Sayın Bakanımızı ve Düzce Belediyesi’ni kıyaslayamazsın. Bu sayın bakanımıza haksızlık olur” dedi. Yemenici ayrıca, Belediye Başkanı Okan Yanmaz’a Akçakoca Belediyesi’nin gayrimenkullerinin satışlarından elde edilen 350 milyon TL’nin nerelere harcandığını sordu.

10 Eylül 2023 Pazar 15:44
YANMAZ’A ‘350 MİYON TL’Yİ NEREDE HARCADIN?’ SORUSU

Akçakoca eski Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, mevcut Belediye Başkanı Okan Yanmaz’a yakınlığı ile bilinen bazı gazetecilerin Düzce Belediyesi’nin İller Bankası aracılığı ile Dünya Bankası’ndan çekeceği Euro Bazlı kredi ile ilgili kendisine yönelik eleştirilere çok sert cevap verdi. Akçakoca Belediyesi ile Düzce Belediyesi’ni kıyaslanamayacağını belirten Yemenici, Yanmaz’ın daha önce yaptığı açıklamaları da hatırlatarak,  “Beni, “Akçakoca Belediyesi’nin alacağı Euro cinsinden krediye karşı çıkıyorsun da Düzce Belediyesi’nin kine neden karşı çıkmıyorsun?” diye eleştirdiler. Tabii son dönemde şöyle bir şey türedi; elma ile armudu karıştırmak gibi bir hataya düşüyor bazı sözde gazeteciler. Biz Akçakoca’da yaşıyoruz, ben Akçakoca Belediye Başkanlığı yaptım ve 2019 seçimlerinde sayın bay başkan beni eleştirdi, benimle ilgili iftiralarda bulundu, benimle ilgili yalanlar söyledi.  En çok söylediği yalan neydi? İşte 15 Temmuz Parkı için çektiğimiz krediler, cami çevresi için çektiğimiz krediler. Kendisi de hep şunu vurguluyordu; ‘biz her şeyimizi yap – işlet – devret modeli ile yapacağız, asla kredi çekmeyeceğiz.’ Bizi öncelikle Akçakoca ilgilendiriyor. Biz burada seçmeniz, burada seçildik, burada seçiliyoruz. Akçakoca Belediyesi’nin çektiği kredi bizi ilgilendiriyor. Düzce Belediyesi konusuna da geliriz. Öncelikle şunu söyleyeyim; Beni 2019 yılında TL bazlı kredi çektin diye eleştireceksin, sonra kendin gideceksin Euro bazlı kredi çekeceksin, biz buna karşı çıktık. Euro bazlı kredi çekilmesine ayrıca karşı çıktık, onu inkar etmiyoruz. Sayın bay başkan için söylüyorum; bu konu 3 sene önce gündeme geldi öncelikle. Ama hibe olacak dendi bu 11 milyon Euro kredi için, biz de alkışladık. Akçakoca’ya bu gelsin, hepimizin hoşuna gitti, hiç yüksünmedik. Sonra baktık ki, bu kredi mecliste gündeme geldi, meclis üyelerimiz buna karşı çıktı. Önemli yatırımlar yapılacak bu kredi ile ilgili biz de destek verdik. Ben olsaydım TL bazlı kredi kullanırdım, Euro bazlı kredi kullanmazdım. Sonra o mecliste bay başkan açıklama yapıyor, diyor ki; ‘Bu son kredi. Bundan başka bir Euro bazlı kredi çekmeyeceğiz.’ Sonra bir bakıyoruz, bundan 1 ya da 2 ay önce bir Euro bazlı kredi daha geldi. Sonra, ‘komisyon yok’ dendi, komisyon olduğu ortaya çıktı, ‘danışmanlık ücreti yok’ dendi, danışmanlık ücreti ortaya çıktı. Yani siz Akçakoca Belediyesi ile ilgili 5 yıl boyunca, bugün yapılan işlere baktığımız zaman içlerinde yapılması gereken elzem işler de var, hiç elzem olmayacak işler de var. Yani bırakın Euro üzerinden krediyi, öz kaynaklarınızla yapabileceğiniz birçok iş var. Ama sayın bay başkan neyi tercih etti, bize karşı iftira atmayı tercih etti. Biz 15 Temmuz Parkı’nı 12 milyona mal ettik dedik, o ’30 milyona mal oldu bu park’ dedi ve sürekli yalanlara başvurdu. O minvalde, sen bizim TL bazlı kredimize bile karşı çıkarken, sen 25 milyon Euro kredi çektin” diye konuştu.

“Ben bu yönetime güvenmiyorum… Kimler komisyoncuk alacak”

Akçakoca Belediyesi’nin çekeceği Euro bazlı kredi ile ilgili “Ben bu yönetime güvenmiyorum” diyerek danışmanlık adı altında kimlerin komisyon alacağını sorgulayan Yemenici,  “Bugün biz sayın bay başkana güvenmiyoruz, halkımızda güvenmiyor. Bakın bu danışmanlık ihalesini Akçakoca Belediyesi’nin yapacağı ortaya çıktı. Çok büyük bir para bu! Yani bu danışmanlık ücretinin içerisinde kimler komisyon ücreti alacak, kimler komisyoncuk alacak? Açık söylüyorum, ben bu yönetime güvenmiyorum. Onun için ben yetkililere sesleniyorum; nu danışmanlık ihalesi de İl Bank bünyesinde yapılsın” şeklinde konuştu.

“Akçakoca Belediyesinde satmadık yer bırakmadın”

Yanmaz’ın Akçakoca Belediyesi’nde satmadık gayrimenkul bırakmadığını kaydeden Yemenici, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Biliyorsunuz ben Düzce Belediyesi’nin iştiraki olan BELTUR bünyesinde görev yapıyorum. Sayın Bakanımızı ne eleştirecek ne hakkımın, ne de haddimin olduğunu biliyorum. Ama kendisi orada sürekli bize sorar, biz de sürekli kendisine sorarız.  Düzce bir il, sel il ile ilçenin aynı kefeye koyulabileceğini nasıl düşünürsün sayın bay başkan veya onun trol yazarları. Yani elma ile armudun kıyaslanması derken bunu kast ettim. Nüfusu bizim 10 katımız, bizim ilimiz. Sayın Bakanımız bugüne kadar ufak tefek şeyler dışında hiç arazi satmamış, sen bugüne kadar 5 senede Akçakoca Belediyesi’nin satılmadık yerini bırakmadın. Bugün Akçakoca’da satılan taşınmazlarının değerini 350 milyon diyorlar. Ben de hesapladım, hemen hemen öyle. O 350 milyon TL ile o bahsettiğin bütün işleri güle – oynaya yapardın. Onu da bırak, işte arıtma su arıtma tesisi diyoruz, en önemlisi. Bugün gidin, İller Bankası bu arıtma tesisini TL bazlı kredi ile yapıyor. İşte yer altı çöp konteynırı diyor; yahu sen burada yer üstündeki çöpleri toplayamıyorsun. Euro ile yer altı çöp konteynırı mı olur? Yani bunları konuşurken elma ile armudu karıştırmayacağız.”

“Kendinle, Sayın bakanımızı kıyaslayamazsın”

Düzce Belediyesi’nin hayata geçirdiği birçok projesinin olduğunu, bir çok projede ise çalışmaların devam ettiğini söyleyen Yemenici, “Sayın Bakanımızın yaptığı çalışmalara bir bakalım; bugün kendi çöpünden elektrik üreten bir fabrika sahibi Düzce Belediyesi. Bugün güneş enerjisi ile Pazar yeri yapan bir Sayın Bakanımız var, Düzce Belediyesi var. Buralardan ciddi gelirler kazanacak Düzce Belediyesi ve kazanıyor. Şu anda Düzce Belediyesi’nin çekmiş olduğu Euro bazlı kredisini yer altı, yani altyapı hizmetlerinde kullanacak. İçme suyu, içme suyu arıtma, kanal ishale, yağmurlama hattı, kanalizasyon hattı. Biliyorsunuz Düzce deprem geçirdi, kayıp kaçak oranının da yüzde 54 oranında Düzce Belediyesi’nin şebekesinde kayıp – kaçak olduğu söyleniyor. Bu kayıp – kaçağı engelleyip sattığın zaman, zaten bu krediyi çıkartıyorsun. Bugün Düzce Belediyesi Millet Bahçeleri yapıyor, sen ise park yerini satıyorsun sayın bay başkan. Sen Düzce Belediyesi ve Sayın Bakanımızla kendini nasıl kıyaslarsın? Bugün Düzce Belediyesi tonlarca asfalt döküyor, yeni bağlantı yolları açıyor, sen ne yaptın? Ne kadar asfalt döktün? Rakamlar ortada… Bugün Konuralp’i dünyaya tanıtır hale getirdi sayın bakanımız, sen gidiyorsun sen gidiyorsun var olanları kaybediyorsun, vuruyorsun, kırıyorsun; kendini Sayın Bakanımızla kıyaslıyorsun. Yani Akçakoca Belediyesi ile bir il belediyesi bir biriyle kıyaslanır mı? Düzce Belediyesinin ne bir personeline borcu var, ne gecikmeli bir maaş ödemiş bu güne kadar ve çok iyi biliyorum 2-3 maaş birden ödeyecek ekonomik gücü var Düzce Belediyesi’nin. Bakan bey; kütüphaneler yapıyor, okullar yapıyor, Asar Deresi üzerinde müthiş bir projesi var. Bugün sen Akçakocaspor’u yok ettin, Sayın Bakanımız Düzcespor’u yaptığı yeni stadyum da sezona başlattı. Yani Akçakoca Belediyesi ile Düzce Belediyesini kıyaslamak, Sayın Bakanımıza büyük bir haksızlık olur” açıklamalarında bulundu.  

HABER: Savaş ARI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.