SADECE AKÇAKOCA’NIN DEĞİL BÖLGENİN MARKA OKULU OLACAK

Akçakocalı hayırsever iş insanı Burhan Özdemir, yaptığı bağışlarla Düzce ve Akçakoca’ya kazandırdığı sayısız eserlerinin yanına, “en büyük hayalim” dediği ve babası Orhan Özdemir’in adını verdiği Akçakoca Orhan Özdemir Fen Lisesi, görkemli bir törenle açıldı.

SADECE AKÇAKOCA’NIN DEĞİL BÖLGENİN MARKA OKULU OLACAK

Akçakocalı hayırsever iş insanı Burhan Özdemir, yaptığı bağışlarla Düzce ve Akçakoca’ya kazandırdığı sayısız eserlerinin yanına, “en büyük hayalim” dediği ve babası Orhan Özdemir’in adını verdiği Akçakoca Orhan Özdemir Fen Lisesi, görkemli bir törenle açıldı.

14 Eylül 2023 Perşembe 11:52
SADECE AKÇAKOCA’NIN DEĞİL BÖLGENİN MARKA OKULU OLACAK

Burhan Özdemir’in girişimleriyle, Düzce Valiliği, Düzce Milli Eğitim Müdürlüğü ve ilgili kurumlar arasında yürütülen görüşmeler neticesinde alınan izinler doğrultusunda, masrafları Burhan Özdemir tarafından karşılanmak üzere Haziran ayında protokol imzalandı.

6 AYLIK İŞ 2 AYA SIĞDIRILDI

Ayazlı Mahallesi'nde bulunan Akçakoca Fen Lisesi'nin tadilat ve dönüşüm projesini Optimal Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Özdemir üstlendi. Çalışmalar kapsamında yaklaşık 2 ayda dış cephesi ve iç mimarisi tamamen yenilenen okul, 2023-2024 eğitim-öğretim sezonuna hazır hale getirildi.

Okulda yapılan çalışmaları tadilat ve yenilemeyle sınırlamayan Burhan Özdemir, okulun bitişiğinde 350 kişilik konferans salonu, spor salonu ve kütüphane yapımını da üstlendi.

ÇALIŞMALAR, GECE GÜNDÜZ ARALIKSIZ YÜRÜTÜLDÜ

Burhan Özdemir, üzerinde hassasiyetle durduğu bu okul projesi için, ekibiyle birlikte gece gündüz çalışarak 6 ayda tamamlanması öngörülen işi 2 ayda bitirerek okulu yeni eğitim öğretim dönemine yetiştirdi.

“İnşallah bu eserler, daha çok hemşerimizi teşvik eder”

Orhan Özdemir Fen Lisesinin açılışı ve bitişiğinde inşa edilecek spor salonu, kütüphane ve konferans salonun temel atma töreninde konuşan Düzce Valisi Selçuk Aslan, eğitimde kalitenin devlet-millet iş birliğiyle her geçen gün arttığına dikkati çekerek, "Bizim örfümüz, hayırda yarışmayı emreder. İnşallah bu eserler, daha çok hemşerimizi teşvik eder." dedi.

 “Teknolojiyi sadece kullanan değil üreten ülke olmalıyız”

İş adamı Burhan Özdemir ise dünyanın çok güçlü bir dönüşüm içerisinde olduğuna, bunun en önemli parametresinin ise teknolojinin oluşturduğuna işaret ederek, "Teknolojiyi kullanmanın ötesinde üreten bir ülke olmak istiyorsak nitelikli, cesur, ufkuna set çekilmemiş vatansever gençlere ihtiyacımız var. İşte biz bugün bu okuldan böyle bireylerin yetişmesi için yola çıktık." diye konuştu.

Düzenlenen temel atma töreni ve açılışa, Düzce Valisi Selçuk Aslan, Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, Ak Parti Milletvekili Ercan Öztürk, CHP Milletvekili Talih Özcan, Akçakoca Kaymakamı Mustafa Can, Ak Parti İl Başkanı Hasan Şengüloğlu, İGM Başkanı Fazlı Koç, kurum müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Öncü Haber mikrofonuna konuşan Hayırsever İş İnsanı Burhan Özdemir, gençlere hayallerini gerçekleştirebilmeleri için fırsat tanınmalı diyerek şunları söyledi: “Gururlu ve mutlu hissediyorum. Bu ilk değil ama son olmayacak. Bir okulumuz daha var Allah izin verirse Akçakoca’nın merkezinde gerçekleştirdiğimiz ama okullar fiziki yapılanmalar, biz İnşallah devam eden süreçte daha işin ruhuna dokunmuş şeyler yapmak için yola çıktık. Öğrencilerimizin aklına yeteneklerine dokunabilirsek çok farklı şeyler çıkacak diye düşünüyoruz. Burayı İnşallah bulunduğu bölgenin en iyi okullarından biri haline getirmeyi istiyoruz. Yaptığımız iyileştirmeyle bunun karşılığını gördük. Elimiz üzerinde olacak.

Gençlerle çok birlikte olma fırsatı bulamıyorum. Belki bu konferans salonunu bitirdikten sonra öyle bir tecrübe paylaşımı yaparız.

Öğrencileri daha iyi yerlere getirmek bizim görevimiz, ileriye gidemiyorlarsa bu onların değil bizim suçumuz.”

Açılış konuşmalarının ardından Vali Aslan ve beraberindeki heyet, Burhan Özdemir rehberliğinde okulu gezerek yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.