PARTİLİSİNE ANLATAMAYAN HALKA NASIL ANLATSIN?

MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu, AK Parti’de görüş ayrılıklarına neden olan Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM)’nin yeri konusunda iktidarın hem kendi meclis üyelerine hem birlikte hareket noktasında ittifak ortağı MHP’ye hem de halka aydınlatıcı bilgi verememesini “Daha siz kendi belediye meclis üyenize anlatamamışsınız ki, halka anlatma işi nerede kalmış?” diyerek eleştirdi. MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi hedef alan eski AK Partili yeni DEVA’lı Metin Kaşıkoğlu için ‘Muhatabım olamaz “diyen Caboğlu, ayrıca genel merkezin talebi doğrultusunda üst yönetime sundukları Düzce’deki sıkıntıları içeren raporun detaylarını ilk kez Öncü Haber’e açıkladı.

PARTİLİSİNE ANLATAMAYAN HALKA NASIL ANLATSIN?

MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu, AK Parti’de görüş ayrılıklarına neden olan Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM)’nin yeri konusunda iktidarın hem kendi meclis üyelerine hem birlikte hareket noktasında ittifak ortağı MHP’ye hem de halka aydınlatıcı bilgi verememesini “Daha siz kendi belediye meclis üyenize anlatamamışsınız ki, halka anlatma işi nerede kalmış?” diyerek eleştirdi. MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi hedef alan eski AK Partili yeni DEVA’lı Metin Kaşıkoğlu için ‘Muhatabım olamaz “diyen Caboğlu, ayrıca genel merkezin talebi doğrultusunda üst yönetime sundukları Düzce’deki sıkıntıları içeren raporun detaylarını ilk kez Öncü Haber’e açıkladı.

10 Kasım 2021 Çarşamba 18:32
PARTİLİSİNE ANLATAMAYAN HALKA NASIL ANLATSIN?

MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu, Düzce gündemine dair Öncü Haber’e özel değerlendirmelerde bulundu. Caboğlu ilk olarak son Düzce Belediye Meclis Toplantısı’na damga vuran ve AK Parti’deki çatlağı gün yüzüne çıkaran YEDAM talebi hakkında yine kendi üslubuyla dobra ifadeler kullandı.

Bilindiği gibi MHP, İYİ Parti ve CHP’nin yanı sıra AK Partili 3 üyenin de ret ve 1 üyenin ise çekimser yönde oy kullanması sonucu Yeşilay Düzce Şubesi’nin Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) kurmak için belediyeden arsa talebi meclisten geçmemişti.

“AK PARTİ DAHA KONUYU MECLİS ÜYELERİNE ANLATAMAMIŞ”

Bu tür yatırımların halka iyi anlatılması gerektiğini vurgulayan Caboğlu, iktidarın parti mensuplarına dahi konuyu yeterince izah edememesinin sancısını yaşadığını savundu.

“AK Parti grubunun almış olduğu karar AK Parti’nin kendisini ilgilendirecek bir karar. Ama genel olarak konuyu değerlendirecek olursak, Düzce’de yapılacak olan bu Yeşilay’la alakalı çalışmayı önce ne yönde bir hizmet yapılacağı noktasında halka anlatmanız lazım. Daha siz kendi belediye meclis üyenize anlatamamışsınız ki, halka anlatma işi nerede kalmış? AK Parti grubu içerisinde, grup kararı alındı, alınmadı ben bunu bilmiyorum. Ama grup kararı alınmışsa burada nasıl ki Düzce’yi Sayın Bakanımız Faruk Özlü hizmet ediyorsa, orada da AK Parti kendi grubu içerisinde toplanıp çoğunluk ne yönde irade yansıtmışsa ki, baktığınızda çoğunluk yapılmasıyla alakalı bir irade yansımış, diğer arkadaşların da buna uyması lazımdı. Eğer bugün Düzce’de muhalefet seçimi almış Bakan Bey’e yapmış olduğu hizmetlerde destek veriyorsa, kendi grubu içerisinde de bu çoğunluğa kulak verip, diğer azınlıktaki kişilerin buna destek vermesi lazımdı. Doğru olan buydu.” diye konuştu. 

“KONUYLA İLGİLİ BİZE BİLGİLENDİRME YAPMADILAR”

Cumhur İttifakı ortağı AK Parti’nin meclis toplantısı öncesi YEDAM konusunda MHP grubunu bilgilendirmediğini ve bu nedenle MHP’li meclis üyelerinin talebe ret oyu verdiklerini ifade eden Caboğlu, “Bizim bu konuyla alakalı AK Parti grubundan gelen bir şey yok. Ortak hareket edeceğimiz konularda AK Parti’den bilgi verildiğinde biz Cumhur İttifakı gereği birlikte hareket ediyoruz. Özellikle Düzce’nin kazanımlarıyla alakalı birlikte hareket ettik, yine de ederdik, ama burada bizim öncesinde hiçbir şeklinde bu konuyla alakalı bilgim yoktu.” şeklinde konuştu.

“TÜRKKAN İYİ BİRİSİ OLSAYDI, ŞU ANDA MHP’DE OLURDU”

Şehit yakınına küfreden İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfi Türkkan’a da tepki gösteren Caboğlu, “Halkımız bununla alakalı gereken cevabı veriyor sosyal medyadan. Özellikle haberlere konu, ama kendisinin yapmış olduğu bu ilk değil. Kendisini biz çok iyi tanırız, çok iyi biliriz. Eğer iyi birisi olmuş olsaydı şu an da MHP bünyesinde olurdu. Biz kendisini bünyemizde tutmadıysak ki, bunun bir sebepleri vardır ve kötü söz sahibinindir. Buradan kendisini kınıyorum. Aynaya bakıp kendini o sarf etmiş olduğu sözlerden ötürü utanmış olarak görüyorsa bir nebze yine vicdan sahibidir. Utanmıyorsa zaten konuşulacak bir şey yoktur” açıklamalarında bulundu. 

“KAŞIKOĞLU BENİM MUHATABIM DEĞİL”

Katıldığı Öncü TV’nin “Kitabın Ortasından” programında MHP Lideri Devlet Bahçeli için ‘Her krizin ortağı’ eleştirisinde bulunan DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve Düzce eski Milletvekili Metin Kaşıkoğlu ilgili soruyu da yanıtlayan Caboğlu, “Metin Kaşıkoğlu’nu gündemde tutmak bile doğru değil. Dün “Partimin çaycısı bile olurum” diyen kişi, bugün kendi partisinin reisini eleştiriyorsa buna söylenecek bir söz yok. Metin Kaşıkoğlu benim muhatabım hiç değil.” ifadelerini kullandı.

“HÜKÜMETİMİZ DİMDİK AYAKTA”

Akaryakıt başta olmak üzere çoğu kaleme son zamanlarda gelen zamlar ile ilgili de konuşan MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu, son olarak şu ifadelere yer verdi:

“Hükümetimiz olaya hâkim daha önceki koalisyon önemlerine baktığımızdan gerçekten bu tip zor durumlarda inişli çıkışlı bir dönem yaşıyorduk. Dışarıya karşı çok sıkıntılı bir durum söz konusu olabiliyordu. Ama bugün hükümetimiz dimdik ayakta, devletimiz dimdik ayakta. Olaya hâkim.”

GENEL MERKEZE DÜZCE RAPORU

MHP Genel Merkezi’nin 81 il başkanından yerel ölçekteki sorunlarla ilgili rapor istediğini açıklayan Caboğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Genel merkezimiz, 1 ay önce yapılan il başkanları toplantısında bizden genel olarak halkımızın sıkıntılarıyla alakalı bir rapor istedi. Bizim Düzce ile ilgili genel merkeze sunmuş olduğumuz raporda 3 madde vardı. Biri EYT, ikincisi 3600, üçüncüsü ekonomiyle alakalı ciddi kararlar alınması yönünde. Hatta bunu dışında “Rakibimiz havayolları” demiştim. Hükümetimiz olaylara hâkim. Ülkemizde her ne sorun varsa öncelikli duruma göre hükümetimiz kararlar alacak. Mutlaka asgari ücret olsun, emekliye maaş konusunda olsun, bu zam artışlarıyla alakalı gereken değerlendirmeler yapılıp çok rahat edici bir konuma gelmiş olacağız. Bizim genel merkezimizin de yapmış olduğu 2023 hedefli il il Anadolu çalışmasıyla bütün vekillerimiz sahada. Nasip olursa bu ayın 28’inde de Düzce’de olacaklar. Bu kapsamda esnaf ziyaretleri, muhtarlarımızla, ticaret odası ve bütün odalarla bir araya gelip bir durum değerlendirmesi yapılıp mecliste bununla ilgili bir çalışma yapılacak.”

“HALKIMIZI BİRAZ DAHA SAĞDUYUYA DAVET EDİYORUM”

Ekonomik yönden yaşanan sıkıntılı sürecin arka planında batının birçok alanda sıçrayışa geçen Türkiye’ye bedel ödetme gayreti olduğunu belirten Caboğlu, sözlerini şöyle noktaladı:

“Tabii ki biz de bu memlekette yaşıyoruz bu pahalılığı biz de görüyoruz ama ülkemizin son zamanlarda yapmış olduğu özellikle savunma sanayinde ve bazı konularda yapmış olduğu bu sıçramaların mutlaka bir bedeli olacak. Batının ve Amerika’nın bu bedelle ilgili bize bedel ödetme gibi bir gayretlerinin de olduğunu belirtmek lazım. Halkımızı biraz daha sağduyuya davet ediyorum. Tabii ki sıkıntılar var ama hükümetimiz bu sıkıntıların üstesinden gelecek.”

HABER: Savaş ARI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84