Başkandan Başkana Kumpas Kurulmuş.

Kaynaşlı Ak Parti İlçe Başkanı Saim Özkan istifa eden belediye meclis üyeleri ve muhalefetle bir olup Belediye Başkanı Erol Bayraktarı yıpratarak görevden aldırmak için gazetecilerle anlaşıp Belediye başkanın altını oymak için tertipler yaptığı ortaya çıktı.

Başkandan Başkana Kumpas Kurulmuş.

Kaynaşlı Ak Parti İlçe Başkanı Saim Özkan istifa eden belediye meclis üyeleri ve muhalefetle bir olup Belediye Başkanı Erol Bayraktarı yıpratarak görevden aldırmak için gazetecilerle anlaşıp Belediye başkanın altını oymak için tertipler yaptığı ortaya çıktı.

11 Ağustos 2018 Cumartesi 18:32
Başkandan Başkana Kumpas Kurulmuş.

Her şey yeni yapılacak belediye binasının ihaleye çıkması ile başladı. Kaynaşlıda bir dönem önceki ilçe başkanı ile çalışmak istemeyen Erol Bayraktar Saim Özkan’ın ilçe başkanı olması için büyük çaba gösterdi. Köy Hizmetlerinden Kamyon Şoförlüğünden emekli olup ilçe başkanı olan Özkan ikinci döneminde Erol Bayraktardan istediği desteği alamamasına rağmen ilçe başkanı olunca Kaynaşlı Ak partide büyük kavga başladı.

İlçe Başkanı Özkan ile Belediye Başkanı Bayraktar arasında başlayan kavga ve gerilim üç tane meclis üyesinin istifa etmesiyle ayyuka çıktı. Her an birbirlerinin aleyhinde bulunan başkanlar İl Genel Meclis üyelerini kendi taraflarına birer birer alarak gerilimi tırmandırdılar. Bu kavgada Saffet Sert Özkan’ın yanında yer alırken Ak Partinin Eski İlçe Başkanı İl Genel Meclis üyesi Hasan Ergin Bayraktarın yanında saf tuttu.

SAFLAR ŞIKLAŞTI SİYASET ISINDI.

Kaynaşlıda  sıradışı bir hizmetle halkta büyük kabul gören Erol Bayraktar a tertip kuran Kamyon Şöförü Emeklisi Saim Özkan kendisinin ses kayıtlarını elde edip enformasyon yapan Ankaralı bir gazeteci ile uzlaşıp o gazeteciyi de ilçeden belediye başkan adayı göstermek niyetiyle mevcut başkan Erol Bayraktarın altını oymak için harekete geçti.

Daha önce görüşme yaptığı Belediye Meclis Üyesi Murat Canazlara çağırdığı bir gazeteciyi göndererek Başkan Erol Bayraktarın tüm çamaşırlarını gazeteciye anlattırıp yazdırmak için zemini hazırladı. Canazlara giden gazeteci” Beni Saim Özkan gönderdi. Erol Bayraktarın kirli çamaşırlarını anlatacakmışsın” diyerek başlayan iletişimde iki saatten fazla Bayraktarla ilgili beyanda bulunan Canazlar ilçe başkanının talimatına ekledikleriyle saatlerce mensubu olduğu ak partili belediye başkanı hakkında attı tuttu.

KAVGA VE GERİLİM SEÇİME YANSIDI.

 İlçe Başkanı ile Belediye başkanı arasındaki gerilim ilöede büyük oy kaybına neden oldu. İlçe başkanı Saim Özkanın vali kaymakam ve bürokratlarla ilgili ileri geri konuştuğu ses kayıtları ilçede herkesin muhabbetlerdeki çerezi haline geldi. Mülki idare amirlerini” Onlar benim memurum ne dersem onu yaparlar” derken Karayollarında ki bir görevliyi muhtarlar istemiyor diye Bakan Özlünün Düzce masasına bildiren başkan ilçedeki muhtarlarla da arasında duvarlar ördü. Öte yandan Belediye Başkanı Erol Bayraktarı muhalefet partisi ilçe başkanına şikayet ederek ihaleye verilen belediye binası için muhalefet desteği iddiası ilçe başkanı tarafından dillendirilince ilçede ki tansiyon seçimler yansıdı. Özkan’ın” Siz bize belediye binasının ihalesi için yardım edin gündem oluşturun. Bizde sizi arka plandan destekleyelim” iddiası İlçede ak partili tabandan tepki topladı.  Özellikle MHP ye oy verilmesine çanak tutan ak partililer ikili kavganın oy kaybı ile sonuçlanmasının yaşadılar.

KONUYU İL BAŞKANI ANKARA BİLİYOR

 Konu ile bilgisi olduğu öğrenilen Ak parti il başkanı Hikmet Keskin ise gelişmeleri değerlendirip Genel merkezle durum değerlendirmesi yaptığı iddia edildi. Ak parti il başkanlığında müzakere edilen bu gerilimin partide rahatsızlıklara sebebiyet verdiği öğrenildi. İlçe başkanı Saim Özkan’ın basına verdiği demeçle partililerle kuliste konuştuğu söylem parti teşkilatında gönüllü çalışan görevlinin partinin anahtarını ilçe başkanına bırakıp” Erol Başkanla ilgili Bize ayrı konuşuyorsun basına ayrı konuşuyorsun. Ben bugünden sonra yokum al partinin anahtarını” diyerek Başkan Saim Özkan’ın belediye Başkanı Erol Bayraktara kurduğu kumpası gözler önüne serdi.

BAŞKANIN SUYU ISINDI.

Köy Hizmetlerinde kamyon şoförü olan emeklilikten sonra Ak parti ilçe başkanlığı görevini yürüten Saim Özkanın Vali, Kaymakam ve bürokrasi hakkında söylemlerinin olduğu ses kayıtlarının il teşkilatı ve Ankara tarafından bilindiği inceleme yapıldığı öğrenildi. Özellikle Bolu Dağında Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturmada opersayon yapan Jandarma görevlisini arayarak” Seçim üstü yapmayın. Oradaki benim yeğenim. Bir şekline uydurun” şeklinde söylemlerde bulunduğu iddiaları ve belgeleri genel Merkez tarafından bilindiği konunun yerel seçim öncesi 18 Ağustos sonrası değerlendirileceği bekleniyor. Gerek bürokrasi cephesinde siyasi densizlik gerek parti tabanındaki uyumsuzluk gerekse Belediye Başkanı Erol Bayraktara muhalefet partisi başkanı basın ile birlikte oluşturduğu cephe ile Özkan’ın partide suyunun ısındığı yorumlarını gündeme getirdi.

Öte yandan kavganın tarafı olan Erol Bayraktara Karşı Ankara’da gazetecilik yapan Osman Altınışık ın belediye başkanı yapılması için Özkan ve ekibinin çalışma yaptığı seçimlerde fotoğrafının gösterilerek bu çalışmanın yoğunlaştığı öğrenildi. Özkan ve ekibinin Altınışık ı aday gösterebilmek için Erol Bayraktarı aynı partide olmasına rağmen yıpratmak siyaseti yaptığı iddia edildi.

Son Güncelleme: 11.08.2018 18:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.