BİZ KÜÇÜK BİR BAYİYİZ ANCAK BÜYÜK BİR AİLEYİZ

Düzce’de otomobil sektöründe faaliyet gösteren Düzce Opel Firmasının Satış Danışmanı Tolga Koç otomobil sektörünün son durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

BİZ KÜÇÜK BİR BAYİYİZ ANCAK BÜYÜK BİR AİLEYİZ

Düzce’de otomobil sektöründe faaliyet gösteren Düzce Opel Firmasının Satış Danışmanı Tolga Koç otomobil sektörünün son durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

02 Temmuz 2018 Pazartesi 15:54
BİZ KÜÇÜK BİR BAYİYİZ ANCAK BÜYÜK BİR AİLEYİZ

Düzce Opel Firmasının Satış Danışmanı Tolga Koç araç alım satımında merak edilen konular hakkında açıklamalarda bulundu. Taşıt kredisi hangi şartlar altında çekilebileceğinden müşterileri ile olan ilişkilerine kadar birçok konuda konuşan Koç, “Biz Küçük Bir Bayiyiz Ancak Büyük Bir Aileyiz” dedi.

Sizi tanıyabilir miyiz?

Ben Tolga Koç. İki yıldır otomobil sektöründe çalışıyorum. Düzce’de Opel Bayisinde faaliyet gösteriyorum. Satış bölümünde daha önceden de iş tecrübem oldu.

Şuanda otomobil sektöründe son durum nedir?

Düzce sektör itibariyle orta konumda olmasından, iki metropol şehri birbirine bağlayan konumda olmasından dolayı hareketlilik gözlemleniyor. Markamız da güçlü olduğundan dolayı piyasa da daha fazla tutulabiliyoruz.

Bayiler arasında araç fiyatlarında bir değişiklik söz konusu oluyor mu?

Yetkili bayiler arasında fiyat farklarında değişiklik gözlemleniyor. Bunun da nedeni bayilerin stoklu çalışmasından kaynaklanıyor. Yüksek fiyatlı araçlarda fiyatlar oynama yapabiliyor ama orta ve düşük sekmeli araçlarda fiyatlarda değişkenli göstermiyor. İstanbul’daki bayi de aynı fiyata satıyor bizde aynı fiyata satıyoruz.

Fiyatların değişkenliğinde etki eden etkenler ise aracın ellerinde kalma süresi, kampanyaların esneklik ile alakalı oluyor.

Kampanyalar nasıl oluyor?

Kampanyalar genellikle ayların son dönemlerinde veya yılın son dönemlerinde oluyor. Elimizde kalan stok fazlası araçların satışını hızlandırmak ve müşteriye biraz daha uygun fiyatlarla sunmaktır. Bunun temelinde otomobil sektörünü daha hızlı sirkülasyonunu sağlamaktır.

Seçim dönemi, Ramazan ayı ve Ramazan Bayramı gibi bir süreçten geçtik. Bu sizleri nasıl etkiledi?

Seçim döneminde kurun yükselmesi, Ramazan ayında da insanlar oruçlu olduğu için işerimizde durgunlaşma yaşandı. Seçimden sonra standart sayılarımızı yakalamaya başlıyoruz. Seçimden sonra gerek kampanyalarda gerekse müşterilerimizde potansiyellerimiz artıyor.  

Ülkenin içinde bulunduğu durum sizlere nasıl etki ediyor?

Kurun yükselmesinden dolayı ve dışa bağımlı, markamız Alman Markası olduğu için, bizler ekonomik dalgalanmalardan direk olarak etkileniyoruz. Yeni modeller, yeni donanımlar piyasaya sürüldüğü zaman da fiyat artışları gözlemlenecektir.

İnsanlar araç alırken veya siz satarken nelere dikkat ediyorsunuz?

Bilindiği üzere otomobil sektörü ciddi bir değişime uğradı. Araçlarda güvenlik olsun, diğer opsiyonları olsun çeşitlendiği için insanlar her zaman daha fazlasını istiyorlar. İnsanlar güvenlik yönünden daha donanımlı araçları tercih ediyorlar. Bu nedenle Alman markaları biraz daha ön plana çıkıyor. Bizlere gelenler öncelikle güvenli bir araç olmasını istiyor ve sonra kampanyalar devreye giriyor.

Bizim kampanyalarımız olduğundan insanların ilgisini çekiyor. İnsanlar önce güvenlik sonra finansal destek konularına dikkat ediyorlar.

Araç satışında öncelik müşterinin isteklerine göre belirleniyor. Kaç kişilik aile, sosyal olanakları nedir, aracı nerede kullanacağı gibi etkenler bizlerin müşterilerimize araç önerilerimize direk olarak etki ediyor. Öncelik müşteri istekleri olarak ön plana çıkıyor. Bizler müşterinin ihtiyaçlarını karşılayabiliyorsak firmamız açısından en avantajlısı oluyor. Müşterilerin ihtiyaçlarını karşıladığımız zaman her iki tarafta memnun kalmış oluyor.

İnsanlar güvenlikte nelere dikkat ediyorlar?

Kendi ürünlerimizden örnek vermek gerekirse Opel’in 6 adet ürün portresi var. Bu 6 ürün potansiyeli arasında en üst sekmen de var alt sekmen de var. Bu ürün dağılımlarında güvenlik kriterin en üst düzeyde olması gerekiyor.

Taşıt kredisi çekilirken nelere dikkat ediliyor?

Taşıt kredileri bireysel kredilere göre biraz daha esnek olabiliyor. Araç üzerine reyin koyulduğundan bankalar kendilerini güvence altına alabiliyorlar. Bireysel kredilere oranlar taşıt kredileri %10-15 oranında bir kar sağlıyor. Müşteriler bireysel kredilere oranla daha düşük bir ödeme imkanı sağlandığından dolayı taşıt kredileri tercih ediliyor.

Opel Bayisi olarak sıfır araç satışlarımızda kredilendirmelerde bankalar aracılığıyla % 70’e kadar kredi çıkarılabiliyor. Yani %30 peşinatla araç sahibi olunabiliyor.

İkinci el piyasasında ise 8 yaşa kadar olan araçlarda aynı şekilde %70’lik oranda kredi çıkarılabiliyor.

Araçlar satışından sonra müşteriye yönelik olarak neler yapıyorsunuz?

BİZ MÜŞTERİLERİMİZDE AKRABA GİBİ OLUYORUZ

Birebir müşteri ziyaretleri, özellikle servis hizmetleri sunuluyor, garanti uzatma kampanyaları yapıyoruz. Belli periyotlarla müşterilerimizle iletişim halinde oluyoruz. Anketler yapıyoruz. Sürekli olarak müşterinin istek ve beklentilerini öğrenerek kendimizi yeniliyoruz.

Biz müşterilerimizde akraba gibi oluyoruz.

Müşterileriniz araçları aldıktan sonra hangi işlemleri yapması gerekiyor?

Araçlar trafiğe çıkmadan önce trafik ile ilgili olarak bütün işlemlerin yapılması gerekiyor. Kredi ile araç alındığında ise kasko zorunlu haline geliyor. Bizden sıfır araç aldığı zaman kendi işlemleri yaptırmak isterse yapabilir ancak aldığı aracın bayideki artı özelliklerinden yararlanmasında sorun yaşanabilir. Bizim firmamız olarak Opel Kasko denilen ayrıcalıklı bir kaskomuz var.

Opel kaskonun yararları; Araçta bir sorun olduğu zaman Opel’in yetkili servislerine, orijinal parçalar kullanılarak yapılır.

Araç satışı yapıldıktan sonra gerekli ulaşım bilgilerini müşterimize veriyoruz. Müşterilerin ekstra bilgi almak istediklerinde bizlere ulaşabiliyorlar. Bizim ayrıca 7/24 yol danışma olarak görev yapan danışman arkadaşımız var. Müşterinin sorun yaşadığında zaman çözüm konusunda yardımcı oluyoruz.

Son olarak söylemek istediğiniz?

BİZ KÜÇÜK BİR BAYİYİZ ANCAK BÜYÜK BİR AİLEYİZ

Müşterilerimiz buraya geldiklerinde her konuda yardımcı olabiliyoruz. Bizler elimizden geldiğince yardımcı oluyoruz. Bizden araç almalarına da gerek yok. Yoldan geçerken bilgi almak için, çayımızı içmek için de bekliyoruz. Bizler küçük bir bayiyiz ancak büyük bir aileyiz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.