ÇOCUK İSTİSMARI %400 ARTTI

Özellikle son dönemde çocuk istismarına yönelik olarak artan olaylar ile ilgili olarak Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından basın açıklaması yapıldı.

ÇOCUK İSTİSMARI %400 ARTTI

Özellikle son dönemde çocuk istismarına yönelik olarak artan olaylar ile ilgili olarak Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından basın açıklaması yapıldı.

05 Temmuz 2018 Perşembe 16:41
ÇOCUK İSTİSMARI %400 ARTTI

Avni Akyol Parkı içerisinde bulunan Çocuk Parkında yapılan basın açıklamasında çocukların savunmasız olduğuna vurgu yapılarak toplumun bütün kesimlerinin çocuk istismarında ve kadına şiddette bir olunması için çağrı yapıldı.

Kadın Meclisi Üyeleri basın açıklamasında kartonlara yazılmış yazıları da göstererek yapılan olaylara karşı tepki gösterdiler. Kartonlarda “ ‘Sessiz kalma suça ortak olma, çocuk istismarı suçtur, ahlaksızlıktır, sapıklıktır’, ‘Tazecik bedenlerimiz temiz kalsın kullanılsın istemiyoruz’ yazdı. Ayrıca meclis üyeleri siyah kartonlarda tutarak olaylara sessiz kalınmaması gerektiğine vurgu yaptılar.

DEMİRELLİ “ÇOCUKLAR SAVUNLMASIZLAR”

Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi adına basın bildirisini okuyan Selma Demirelli, “ Çocukluk; hayatımızda bir dönem olarak yaşadığı bir süreç olarak görülmemesi lazım. Bu dönemde yaşananlar hayatımızın tamamına etki etmektedir. Çocukların sağlıklı ve donanımlı yetiştirilebilmesi büyük bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu dönem çocuklar için riskler taşınmaktadır. Bu riskler öyle ki çocuklarda ruhsal, zihinsel ve bedensel hastalıkların ve ölümlerin en önemli sebeplerinden biri olarak ortaya çıkmaktadır. İstismara uğrayan çocuklar genellikle korkutulur ve sindirilir. Bundan dolayı birçok çocuk sesini çıkarama ve yaşadıklarını izler. İstismarında çeşitleri vardır. Bunlar; bir çocuğa şiddet uygulamak istismardır. Çocuğu haklarından mahrum etmek istismardır. Çocuklardan ekonomik çıkar elde etmek, çalıştırmak istismardır. Çocuğu ana dilinden ve kültüründen uzaklaştırmak istismardır ve küçük yaşta evlendirmek istismardır. Türkiye’de çocuk istismarlara %400 oranında artmıştır. Bunun en büyük sebebi ise toplumsal cinsiyet ve eğitim eksikliğidir. Bizler Kadın Meclisi olarak bu tür olaylara karşı olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Önlemler alınması gerekiyor. Toplumun duyarlılığının daha da arttırılması gerektiğini düşünüyoruz. Toplumun bütün kesimlerini çocuklara karşı işlenen suçlarda ve kadınlara yönelik işlenen suçlarda bir olmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 05.07.2018 16:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.