Akçakoca’da 3. açık kapı günü gerçekleştirildi

Şeffaf ve katılımcı bir yönetim kültürü oluşturabilmek amacıyla Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar tarafından Düzce Üniversitesi’nde ilk kez hayata geçirilen “Açık Kapı Uygulaması, Akçakoca Yerleşkesinde de üniversite mensuplarından yoğun ilgi görmeye devam ediyor.

Akçakoca’da 3. açık kapı günü gerçekleştirildi

Şeffaf ve katılımcı bir yönetim kültürü oluşturabilmek amacıyla Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar tarafından Düzce Üniversitesi’nde ilk kez hayata geçirilen “Açık Kapı Uygulaması, Akçakoca Yerleşkesinde de üniversite mensuplarından yoğun ilgi görmeye devam ediyor.

15 Şubat 2017 Çarşamba 15:51
Akçakoca’da 3. açık kapı günü gerçekleştirildi

Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Zafer Akbaş ile Akçakoca Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Seyda Faikoğlu tarafından gerçekleştirilen 3. Açık Kapı Gününde, akademik ve idari personeller ile öğrenciler başta olmak üzere tüm mensuplar, üniversiteyle ilgili düşüncelerini, gözlemlerini, tespitlerini, eleştirilerini ve önerilerini paylaştı.
Açık Kapı Gününde Doç. Dr. Zafer Akbaş, Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’ten Mevlana Değişim Programı kapsamında Yüksekokula gelen ve bahar döneminde eğitimine devam edecek olan Carkın Adılbekova ile 2015-2016 Akademik Yılında Manas Üniversitesi’nde yine Mevlana Değişim Programı kapsamında iki dönem bulunan Yüksekokul öğrencisi Akif Korkmaz’ı makamında kabul etti.
Düzce Üniversitesi’ne ve Akçakoca Yerleşkesine dünyanın birçok ülkesinden eğitim almak üzere gelen yabancı öğrencilerin varlığından gurur duyduklarını ifade eden Doç. Dr. Akbaş, Avrupa’dan olduğu kadar Türki Cumhuriyetlerden de gelen öğrencilerin Yüksekokullarından çok güzel anılarla ayrıldıklarını ve bazı öğrencilerin lisansüstü eğitimlerine devam etme arzusunda olduklarını dile getirdi. Doç. Dr. Zafer Akbaş, öğrenci ve personel değişim programlarının, yükseköğretim kurumlarının uluslararasılaşmasında çok önemli bir yere sahip olduğunun altını çizdi.
Akçakoca Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Seyda Faikoğlu ise öğretim elemanlarını makamında ağırladı. Yapılan karşılıklı görüşmelerde, öğrencilerin yapabileceği staj yerleri konusu ön plana çıktı. Staj sürecinin özel sektörde kalifiye insan gücünün oluşması açısından önemine dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Faikoğlu, staj yapan öğrencilerden alınan geri bildirimlerin, Yüksekokul Yönetimi ve akademisyenleri tarafından titizlikle değerlendirildiğini ve müfredatların bu maksatla güncellendiğini ifade etti.
Nitelikli insan gücünün Ülkemizin ve Bölgenin kalkınmasındaki önemine de değinen Yrd. Doç. Dr. Seyda Faikoğlu, Yüksekokullarının sektördeki nitelikli ara eleman ihtiyacını karşıladığını ve bu durumdan da memnuniyet duyduklarını sözlerine ekledi.
Düzce Üniversitesi’nin, girişimcilik, yenilikçilik ve işbirlikçilik konularında öğrencilerde farkındalık ve farklılık oluşturduğunun altını çizen Faikoğlu, özgüvenli, kararlı ve girişimci nesiller yetiştirmeyi hedeflediklerini belirtti. Düzce Üniversitesi’nde bu önemli misyonları tüm öğrencilere yayacak, genç, dinamik ve akademik alt yapının bulunduğunu söyleyen Yrd. Doç. Dr. Seyda Faikoğlu, özel sektörle beraber hareket etmeye hazır olduklarını, bu konuda öğrencilerin ve akademik kadroların donanımlı ve istekli olduklarını vurguladı.
3. Akçakoca Açık Kapı Günü etkinliği, başarı ve iyi niyet temennilerinin paylaşılmasıyla sona erdi.

Son Güncelleme: 15.02.2017 18:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.