“TSO SEÇMENİ ARAP RADYOSUNU SUSTURDU”

Köşe Yazarı Ozan Yahşi, “TSO Seçmeni Arap Radyosunu Susturdu” başlıklı köşe yazısında, dün yapılan Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komitesi ve Meclis Üyeliği seçimleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. TSO mevcut Başkanı Tuncay Şahin’in desteklediği grupların seçilemediğine dikkat çeken Yahşi yazısında, “Tuncay Şahin’in başkanlığı zora girdi” dedi. Yahşi ayrıca, Gümüşova Belediye Başkanı Muharrem Tozan’ın, Gümüşova OSB yönetimine dahil edilmemesine rağmen Tuncay Şahin’i desteklediğine dikkat çekti.

“TSO SEÇMENİ ARAP RADYOSUNU SUSTURDU”

Köşe Yazarı Ozan Yahşi, “TSO Seçmeni Arap Radyosunu Susturdu” başlıklı köşe yazısında, dün yapılan Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komitesi ve Meclis Üyeliği seçimleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. TSO mevcut Başkanı Tuncay Şahin’in desteklediği grupların seçilemediğine dikkat çeken Yahşi yazısında, “Tuncay Şahin’in başkanlığı zora girdi” dedi. Yahşi ayrıca, Gümüşova Belediye Başkanı Muharrem Tozan’ın, Gümüşova OSB yönetimine dahil edilmemesine rağmen Tuncay Şahin’i desteklediğine dikkat çekti.

03 Ekim 2022 Pazartesi 17:49
“TSO SEÇMENİ ARAP RADYOSUNU SUSTURDU”

“Seçilemezsem Gaziantep Caddesi’nde Arap Radyosu gibi bağırırım” diyordu

TSO Seçimlerine birkaç gün kala düzenlediği basın toplantısında TSO üyelerini tehdit edercesine “Eğer başkan seçilemezsem Gaziantep Caddesi’nde Arap Radyosu gibi bağırırım” diyen Tuncay Şahin’in bu sözleri, kamuoyunda büyük tepki çekmişti.  Gazeteci Sadullah Ünsal, bu sözleriyle Şahin’in bütün TSO Meclisi ve TSO Üyelerini tehdit ettiğinin altını çizerek, “Senin her tarafın başkan olsa ne olur?” yorumunda bulunmuştu. Şahin’in bu tepki çeken sözleri, sandığa da yansıdı. Desteklediği meslek gruplarının birçoğu seçilemeyen Şahin’in, başkanlık şansı da zora düştü.

TSO şirketi yetim kaldı

Seçimlerde, Meclis Başkanı Ahmet Dertli’nin usulsüzlük yapmakla suçladığı TSO Şirketinin yöneticileri, Bilal Türkan ve Bülent Sivrikaya’nın içinde bulunduğu liste kazanamadı. Bu listelerinin kazanamamasında ki en büyük etki ise günlerce konunun üzerinde duran gazeteci Sadullah Ünsal etkili oldu.

Şahin’in OSB yönetimine almadığı Tozan yine de Şahin’e destek verdi

TSO Meslek Komitesi ve Meclis Üyeliği seçimlerinde, Gümüşova Belediye Başkanı Muharrem Tozan, kendisini Gümüşova OSB Yönetimine almayan Şahin’i destekledi. Bu durum ise Tozan’ın Gümüşova İlçesini hiçe saydığı şeklinde yorumlandı.

Fatura MHP İlçe Başkanına kesildi

TSO Meclis Başkanı Dertli’nin kaybettiği seçimlerde, Ahmet Mutlu kıl payı seçilirken, Yığılca Belediye Başkanı Rasim Çam’ın tutarsız ve güvensiz tavırları ilçe Başkanının görevden alınmasına sebep oldu.

TSO seçimleri ile ilgili “TSO Seçmeni Arap Radyosunu susturdu” başlık bir yazı kaleme alan köşe yazarı Ozan Yahşi, Şahin’in adaylığının çıkmaza girdiğinin altını çizdi.

Ozan Yahşi, yazısında şu ifadelere yer verdi:

1’nci grupta birkaç farklı kesimin alenen Tuncay Şahin'in kaybetmesi için çalıştığı net şekilde görülmüştü. Tuncay Şahin ve Ümit Ülgen'in karşısına birkaç elden hazırlanan liste sahada çalışmak yerine, taktik savaşları ve telefonla seçmen avına çıkmıştı. Özellikle Ümit Ülgen ve Tuncay Şahin son geceye kadar sahada aktif çalışarak, tarihi bir farkla seçimi kazandı. Gümüşova OSB’ye Tuncay Şahin tarafından sokulmayan Gümüşova Belediye Başkanı Muharrem Tozan’ın, Tuncay Şahin yönünde oy kullandığı istihbaratları, ciddi şaşkınlık yarattı. Tuncay Şahin’in desteklediği gruplar yapılan seçimlerde kazanamadı ve Şahin’inde başkanlığı böylece çıkmaza girdi.

2’nci grupta İbrahim Canpolat ve ekibi üç liste arasından ipi göğüsleyen taraf oldu. Önceki seçimde de karşısında kaybeden Mustafa Gösterişli ve Yavuz Ayyıldız'ı meclise taşıyan isim İbrahim Canpolat'tı.

 4’ncü grupta tecrübeli isim Bilal Türkan ve ekibi yarıştı. Bilal Türkan hakkında ortaya atılan iddialar ile yıprandığı ve değişim olsun rüzgarı karşısında direnemediği görüldü.

5’nci grupta Özkan Çakır ekibini başarıya taşıyan isim Görkem Özdemir oldu. Özkan Çakır ve Murat Taştepe, geçmiş dönemde oda içinde her taşın altından çıkarak tepki toplamıştı. Buna rağmen Görkem Özdemir'in  başarılı saha çalışması ekibi kurtardı. Karşı listenin acemilikleri de Görkem Özdemir'in işini kolaylaştırdı.

6’ncı grupta Rıza Yıldız ekibine Metin Topal ve daha önce iki kez seçim kaybeden Cemal Aksan'ı alarak saha çalışmasına başladı. Seçmenin teveccühünü kazanarak Cemal Aksan'ın meclis üyeliği hayalini gerçekleştirdiler. 7’nci meslek grubunda sanayici kimliğinin seçimi almasına yeteceğine inanan Mutlu Kayan, grubunda kaybederek kendi iddiasının altında kaldı. Düzce çarşısı kendi evlatlarına sahip çıkarak, duyarlı bir tavır sergiledi.

10’ncu grupta yapılan seçimde Murat Saydam listesinin karşısında Ahmet Acaroğlu ve ekibi yarıştı. 1 oy farkla Ahmet Acaroğlu ekibi seçimi kazanırken, listesinde çizik yiyen ekip arkadaşı Cemil Tüysüz, liste dışında kaldı ve yerine karşı listeden Hasan Arslan meclis üyesi olmayı başardı. 11’nci meslek grubunda seçime giren meclis başkanı Ahmet Dertli bu dönemde yönetim kurulu başkanlığına adaylığını açıklamıştı.

 2 Ekimde yapılan seçimlerde kendi meslek grubunda seçimi kaybederek Düzce Ticaret ve Sanayi Odasına veda etti. Ahmet Dertlinin eski yönetim ile şaibeli açıklamaları inandırıcı gelmedi ve bunu seçimlerden önce açıklaması da kendisini zor duruma itti ve seçimi kaybetmesine neden oldu. Şimdi gözler Düzce Ticaret Borsası seçimlerine çevrildi. Düzce Ticaret Borsası şuan ki Başkanı Nurettin Karslıoğlu’nun rakibi de Kadir Aycan olacağı düşünülüyor.

Son Güncelleme: 03.10.2022 19:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.