Çilimli ilçesinde yaptığı başarılı çalışmalar ile dikkatleri üzerine çeken Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz, Öncü Medya Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın hazırlayıp sunduğu, Düzce’nin gündemine ışık tutan Kitabın Ortasın Programına konuk oldu. Gerek Öncü TV ekranları ve 100.2 Radyo Öncü ortak yayını, gerekse Öncü Medya Sosyal Ağları üzerinden geniş kitlelere ulaşan programda Yavuz, Çilimli OSB’deki çalışmalardan, ilçede üretilen Siyah Pirinç Projesine, Kentsel Dönüşüm Projesinden, diğer çalışmalarına kadar bir çok konuya değindi.
“Yaptığımız çalışmaların meyvelerini almaya başladık”
Yaptıkları çalışmalarının meyvelerini almaya başladıklarını dile getiren Yavuz, “İşin sırrı samimiyet ve iyi niyettir. Vatandaşlarımızla bunlar sayesinde bu bağı kurduk. Tabii ki eksiğimiz vardır. Biz kasten yanlış yapmayız, yapılmasına da müsaade etmeyiz. Biz, ilçemizin daha iyi yeri hak ettiğini bilerek bu göreve talip olduk. Bu konuda ekip arkadaşlarımızla kendimize söz verdik. Bütün planlamamızı, yapılanmamızı bu yönde yaptık. Altyapıdan, ekonomiye, tarıma yapılan yatırımları arttırmaya çalıştık. Çilimli ilçesi kendi kendine yetebilen bir ilçe olsun istedik. Düzce il merkezine en yakın ilçeyiz. Bunu avantaja çevirmek için uzun zaman mücadele verdik. Meyveleri yavaş yavaş oluşmaya başladı” diye konuştu.
“Çilimli OSB’de en az 3 bin kişi istihdam edeceğiz”
Çilimli OSB’nin Altyapı çalışmalarının devam ettiği bilgisini veren Yavuz, sanayi kuruluşlarının faaliyete başlamasıyla birlikte ilçedeki işsizlik sorununu büyük ölçüde çözeceklerini kaydetti. Yavuz, Çilimli OSB’nin ilçenin gelişmesinde büyük katkı sağlayacağının altını çizerek “Altyapı çalışmalarımızı devam ediyor. İnşaat ruhsatlarını verme aşamasına geldik. Biz, tamamen arazileri kamulaştırarak elde ettik. Bu bölgede en az 3 bin istihdam oluşacak. İstihdam ve işsizlik anlamında ilçemizin gelişmesini sağlayacağız” şeklinde konuştu.
“2024 yılında Kentsel Dönüşümü başlatacağız”
Hazırlıkları devam eden Kentsel Dönüşüm Projesi için tarih veren Yavuz, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
“Seçimlerden önce kentsel dönüşüm vardı. Planlamacılarla beraber rapor hazırladık. Bu çalışmaları o dönemki il başkanımızla Sayın Bakanımıza götürdük. İnşaat maliyetlerinin yukarıya doğru çıktığı dönemdi. Bakan bize bunun için doğru bir zaman değil, bekleyelim dedi. Ben bu işten vazgeçmedim. 23 Kasım depreminden sonra Bakanımızla hasarlara baktık. Kentsel dönüşümü başlatalım dedim. O da dedi ki; ‘hadi buraları yıkalım, yeni bir şehir kuralım’ dedi. 2024 yılında, Çilimli halkıyla yeni meydan, cami, işyerleri ve dairelerimizi oluşturacağız.”
“Siyah pirincin Düzce ile beraber anılmasını istiyoruz”
Çilimli Belediyesi’nin geçtiğimiz yıllarda hayata geçirdiği proje ile ilçede üretimi gerçekleştirilen ve Türkiye’de ilk Ata Tohumu ile ekimi yapılan Siyah Pirincin sadece Çilimli’ye değil, Düzce’ye de katma değer sağlayacağını vurgulayan Yavuz, “Şu anda bizde ata tohumundan gelen Çilimli pirincini herkesle buluşturmak istiyoruz. Türkiye’de üretilen ve tek tohumu olan Düzce… Bunu coğrafi işaretiyle birlikte kazandırmak istiyoruz. Her gün Düzce’ye gelen misafirlerimiz canları istediklerinde restoranımızda yiyebilecekler. Bizim derdimiz, bu pirincin Düzce’yle beraber anılması” açıklamalarında bulundu.
HABER: Savaş ARI