EZBER BOZAN ÇIKIŞA EZBER BOZAN AÇIKLAMALAR

Gazetemizin sürmanşetinden ve İnternet sitesinden Akçakoca'da Cumhurbaşkanını Dinlemiyorlar başlık lı haberimiz Düzce kamuoyunda ses getirdi. Ak parti Akçakoca ilçe başkanı Dergah Akça ve Cüneyt Yemenici ayrı ayrı düzenledikleri basın toplantısıyla haberimize cevap verdiler.

EZBER BOZAN ÇIKIŞA EZBER BOZAN AÇIKLAMALAR

Gazetemizin sürmanşetinden ve İnternet sitesinden Akçakoca'da Cumhurbaşkanını Dinlemiyorlar başlık lı haberimiz Düzce kamuoyunda ses getirdi. Ak parti Akçakoca ilçe başkanı Dergah Akça ve Cüneyt Yemenici ayrı ayrı düzenledikleri basın toplantısıyla haberimize cevap verdiler.

27 Temmuz 2017 Perşembe 14:42
EZBER BOZAN ÇIKIŞA EZBER BOZAN AÇIKLAMALAR

Dergah Akça 24 Temmuz Basına özgürlük gününde şu açıklamalarda bulundu.

1- MHP İlçe Başkanının sözlerine karşılık yaptığı açıklamada…

  • Sayın Cumhurbaşkanımızın çizgisi dışında siyaset yapmayız
  • Derebeylik sistemi anlayışımız yoktur. Bir düzen içinde hareket edilmiyorsa ceza yersiniz, bu derebeylik değildir.
  • Belediye Başkanımızın kardeşinin izaleyi şuyudan aldığı arazi konusuyla ilgili olarak yapılan açıklama yanlıştır. Bu konunun siyasete alet edilmesi yanlıştır. MHP İlçe başkanının açıklamalarını çok yanlış buluyorum. Bu ülkede ticaret yapmanın kuralları bellidir. Bu kurallar dışında siyasi gücü kendi çıkarları yönünde kullanmak gibi bir durum yoktur.

O gün yapılan ihale kanun ve yönetmeliğe uygundur. Anlaşmalı bir ihale süreci değildir, varsa şayet yanlıştır. Bunu dile getirerek Belediye başkanına vurmak abesle iştigaldir. Normal bir ihale süreci yaşanmıştır.

Aynı zamanda belediye başkanını kardeşi ile ilişkilendirerek siyaset yapmak da çok yanlıştır. Herkesin ticareti ayrıdır. Cüneyt  Yemenici belediye başkanlığı yaparken, kardeşi olan Ceyhun Yemenici’nin bir ticari faaliyet içinde olmayacağı ile ilgili bir kanun yoktur.

Bu yaşananların şeffaf bir ihale süreci olduğunu araştırdım. İncelediğim kadarıyla bu sürecin partimize veya belediye başkanımıza zarar verecek hiç bir içeriği yoktur.

2- Melenağzı yolunun yapımının gecikmesiyle ilgili soruya verdiği yanıtta…

Ak Parti dönemlerinde ciddi bir mesai harcanarak Düzce Akçakoca yolu hizmete açıldı. Melenağzı köyü yolu da birkaç farklı firmanın üstlenmesi ve yeniden ihale süreçleri nedeniyle büyük ölçüde gecikti.

Bu yol bizim hükümetlerimiz döneminde yapılmadı. Bu yolun tehlikeli kavşaklarından hep şikayetçiyiz. Yolun 2014 yılında yapılan ihalesi ile yapım başladı ama zeminle ilgili yeni sıkıntılar çıkınca yeniden ihale yapıldı. Kısa süre içinde bu yol tamamlanacak diye düşünüyorum.

3- Belediye Başkanı ile olan ilişkiler hakkında sorulan soruya verdiği yanıtta…

Belediye başkanı ile aramızda herhangi bir sorun olmadığı gibi, geçmiş yıllara dayalı bir arkadaşlığımız da var. Ben bu tür şeylerin yanlış anlaşılma olduğunu düşünüyorum. Fikirler elbette ayrışabilir, istişareyi her zaman yaparak ona göre karar veririz.

Ankara’ya birlikte gidip gelmek tabii ki önemli. Bu konularda bir takım eksiklikler olabilir. Bundan sonra bu konuda bir eksiğimiz varsa düzeltiriz.

4- İlçe Başkanlığına adaylığı hakkında sorulan soruya verdiği yanıtta…

Ak Parti İlçe başkanlığına adayım… Kongre sürecimiz devam ediyor. Temmuz başı itibariyle başlayan kongre sürecimiz devam ediyor. 19 Ağustos’ta başlayan ilçe kongrelerimiz Kasım ayına kadar devam edecek. Kasım -Şubat döneminde de il kongreleri son bulacak.

Bu süreçte sayın Cumhurbaşkanımızın işaret ettiği gibi partide bir yenilenme olacak. Bazı kişilerin aday olduklarını söylemelerini ben yadırgamam. Bu şerefli görevlere talip olmak kutsaldır ama biz de görev istenmez verilir bunun da bilinmesi gerek.

5- Siyaset üretmeme profiline karşı sorulan sorulara verdiği yanıtta…

Eleştiriler tabii ki olacak. Yazılıp çizilecek. Ama her yiğidin bir yoğurt yiyişi var. Ben burada Ak Parti İlçe Başkanı olarak bizim ihtiyacımız olan kendi içinde barışı sağlamaktır.

En önemli ortay koyduğum özelliğim kavgasızlık ve çekişmesizlik sağlama çabam. Partimin zara gördüğünü düşündüğüm durumlarda basın görmeden de her yerde her ortamda gerekeni yapıyorum.

Ben ilçe başkanlığına dönemin milletvekili Osman Çakır’ın daveti ile geldim. Siyasete davam için girdim. Ak Parti ilçe başkanlığına beni bağdaştıramayanların da olduğunu biliyorum. Ama önemli olan benim burada şurada olmam değil, davamızın selameti.

6- Fen Lisesi ve Sosyal Bilimler Lisesi sorularına verdiği yanıtta…

Ben SBL binasının kendine münhasır olmasını istedim. SBL binasını müstakil bir okula bu dönem taşıma noktasında Milli Eğitim camiasının çalışmalarının olduğunu biliyorum.

Fen Lisesi sorunu hepimizi üzen fakat ertelenmiş bir süreçtir. Önümüzdeki dönem açılacağını düşünüyorum.

7- Hastane binası hakkında sorulan soruya verdiği yanıtta…

Hastane bundan 20-25 sene yapılan ama bugün depreme dayanıklı olmadığı ortaya çıkan ve yıkılması ve yeniden yapılması düşünülen bir hadise.

Hastanenin şehir merkezinde kalması, OSB kurulmasıyla ve yeni fakültelerle artan nüfusa hizmet vermesi mevcut yerinde zor olacağı düşünüldü. Dolayısıyla hastane yerinin değiştirilmesinin doğru olduğunu düşündük.

Otoyol bağlantısı üzerinde her biri 20 dönüm civarında olan 3 ayrı arazi tespit ederek Bakanlık’a bildirdik. Yer tespitleriyle ilgili olarak önümüzdeki günlerde bir netlik ortaya çıkacak.

Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici de yaptığı açıklamalarda ifadelerin yanlış olduğunu söyledi.

Yemenicinin konuyla ilgili yapyığı açıklamalar;

Bu röportajda MHP ilce başkanımız ithamlarda bulunmuş. Akçakoca’da cumhurbaşkanını dinlemiyorlar demiş. Biz her söylemini emir olarak alırız. Bu zamana kadar sapmadık ve sapmayacağız. Bu açıklamaları yaptıktan sonra MHP’li bir çok ağabeyimiz büyüğümüz aradı ve çok yakışıksız bulduklarını söylediler.

Bir ihale mevzusu var. En çok dikkat çeken bu. Cüneyt yemeniciye bu şekilde vuramazsın. Benim babam şerefiyle 25-30 yıl Akçakoca’da is yapıyor. Biz bugün ticarete başlayan insanlar değiliz.

Çamur at izi kalsın ifadeleri ile bir yere varılmaz. Güneş balcıkla sıvanmaz. İhale belli bir seviyeye getirilmişti başkaları niye girdi diye sormuş. Benim bu ihale ilgili hiç bir dahlim yok bilgim yok. Ereğli’de armatörden bahsediyorlar.

İhaleye 3 ortakla girilmiş. Haleye giren kişi Selahattin Güçlü girmiş. Bilinmeyen bir ağabey demişler. Ben buradan soyluyorum. Bunu ima ediyor ispatlasın görevi bırakırım. Ama ispatlayamazsa kendisi bıraksın.

O ihale nerede yapılmış yanlış bilgi veriyor. Savcıları greve davet ediyorum. Gizli ortak iması yapıyorlar. Babam ihaleye girmiş almış. Bu yer belediyeye kamuya ait değil. Herhangi 45-50 kişiye ait bir yer.

Herhangi bir alış satış var. Burayı niye kurcalıyorsun. Burada bir şey varsa savcıları göreve davet ediyorum. Demişki ticareti biraz azaltsın. Ben başkan olunca eczaneyi mesul müdüre devrettim.

Bir çok eczaneden alışveriş yaptık. Belediye olarak kendi dükkânımdan almış mıyım, ispat etsin istifa edeceğim.

 

İşte Sosyal Patlaşım Sitesinde Cüneyt Yemenicinin kendeidne ait eczanede personeli ile birlikte nönet tuttuğunu paylaştığı fotoğraf.

Pazar günü nöbetini eczanemde personelimle birlikte tutuyoruz. Tüm nöbet tutan meslektaşlarıma kolaylıklar diliyorum.

Düğünlere gidiyoruz babamın kuyumculuk dükkânından fatura var mı baksınlar. Bulurlarsa görevi bırakacağım. Cüneyt Yemenici’ye çamur at izi kalsın ilce gündemini boş şeylerle doldurmaya gerek yok.

İhaleyi yapanlardan bilgi aldım. 920 bin liraya ihale açılıyor kimse girmiyor. İhale otomatikman yârı yarıya düşüyor. Daha sonra burası 1.5 milyon liraya satılıyor. Diyor ki yeşil alanları imara açılacak diyor. Böyle bir iftira yok. Eğer böyle bir şey yaparsak en şerefsiz adamım.

Bunları ispatlasın. Kendisinden rica ediyoruz. Kendisini biliyoruz tanıyoruz bu tarz yakışıksız ifadeler kullanarak camianı ayaklar altına alma. Bu ihale nerede yapıldı nasıl yapıldı her şey bellidir. Her şey şeffaf bunları ispatlasın.

Belediye başkanı kardeşi ticaret yapamaz. Ticaret yapmıyor ki babamın işini devam ettiriyor. Benim ticaretim zaten kısıtlı. Eczanemde mesul müdür var. Ben seçilirken menfaat grupları ile isimizin olmayacağını söyledik.

Son Güncelleme: 27.07.2017 15:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.