HİÇBİR BAŞARI OLMAMASINA RAĞMEN

Türk Eğitim-Sen Düzce Şube Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Düzce İl Temsilcisi İsmail Şişman 2017-2018 Eğitim Öğretim yılının sona ermesi ile ilgili olarak basın açıklamasında bulundu.

HİÇBİR BAŞARI OLMAMASINA RAĞMEN

Türk Eğitim-Sen Düzce Şube Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Düzce İl Temsilcisi İsmail Şişman 2017-2018 Eğitim Öğretim yılının sona ermesi ile ilgili olarak basın açıklamasında bulundu.

09 Haziran 2018 Cumartesi 09:33
HİÇBİR BAŞARI OLMAMASINA RAĞMEN

Şişman, “ 2017/2018 Eğitim Öğretim Yılı bugün itibarı ile sona ermiş bulunmaktadır. Hepinize en içten dileklerimle iyi tatiller diliyorum. Yine bir karışıklık ve hengame, belirsizlik ve tutarsız uygulamalar içerisinde bu dönemi bitirdiniz. Hiçbir akademik başarısı olmayan çocuklarımız bile bu şartlar altında Üstün Başarı Belgesi almaya hak kazanmıştır. Asıl başarısız olanlar; eğitim uygulamalarını yönetenlerdir.

Siyasallaştırılan eğitim programları ile bir belirsizlik içerisine hapsedilen eğitim sistemimiz sayesinde, ülkemin geleceği olan çok kıymetli evlatlarımızı açık bir şekilde kurban etmekteyiz.

Sınav sisteminde yaşanan değişiklikler ile ilgili olumsuz olabilecek eleştirileri bile göğüslemekten kaçmak için sınav sonuçlarını açıklamayı ve dolayısı ile siz çocuklarımızın hayallerini erteleyen, öteleyen bir eğitim politikası olmaz, olamaz…

Nitelikli Okul, Niteliksiz Okul modeliyle Nitelikli Öğrenci, Niteliksiz Öğrenci ayrımı yapan sistem, siz kıymetlilerimizi hedefsiz ve rüzgarda savrulan bir yaprak haline getirmekten başka hiçbir şeye yaramayacak, özel okul ve merdiven altı eğitim gibi paralı sistemlere bağımlı hale getirecektir.

aKıymetli Veliler;

Tüm bu karmaşa içerisinde karnelerini alan evlatlarımızın en fazla sevgiye ve ilgiye ihtiyaçları olduğu bir dönemdeyiz. Eğitim sisteminden kaynaklı dışlanmışlık hissi yaşayan çocuklarımıza kıymetli ve önemli oldukları duygusu verilmeli, yalnızlık ve karamsarlığa düşmelerini engellemeliyiz.

Güzel Ülkemin Geleceğine Işık Tutan Sevgili Öğretmen Arkadaşlarım, Fedakar Eğitim Çalışanları;

Eğitim politikalarının günaşırı değiştiği günümüzde en büyük takdiri ve en güzel tatili sizler hakettiniz.

Kendi başarısızlığının faturasını öğretmenlere kesen MEB, sınıf tekrarı yapmaya mahkumdur. Başarısız olmuştur ve sınıfta kalmıştır. Çalışanı köleleştiren kapitalist sistem, Performans Değerlendirme adıyla öğretmeni de çarkları arasına alıp yok etmeye çalışmaktadır. Öğretmen bir makine parçası üretmez, o insan ruhunu şekillendirir.

İlimizdeki yetkili, yönetici atama mülakat komisyonları aracılığı ile etkili bir sözde sendikacı arkadaş; birçok konuda hükümete ve yapılan uygulamalara karşı serzenişte bulunmuş. Yıllardan beri dile getirdiğimiz sorunların müsebbibi değillermiş gibi “Cambaza Bak” diyerek “Ali Cengiz Oyunları”na bir yenisini eklemektedir. Düne kadar tüm haksız uygulamaların altına imza atanlar, bugün tüm bunların sorumluluğunu hükümet politikalarına yükleyerek kurtulabileceklerini zannetmekte “Topu Taca Atma”ya çalışmaktadırlar. Biz biliyoruz ki tüm bu yanlış ve yanlı uygulamaların altına birlikte imza attınız, sorumluluktan kaçamazsınız.

Ayrıca Toplu Sözleşme masasına bile getirmekten imtina ettiğiniz birçok kazanımı bugün dillendirmeye çalışarak –mış gibi yapmanızda hiçbir eğitim çalışanını kandıramayacaktır.

Her konuda KHK çıkaran hükümetimiz, tüm eğitim ve kamu çalışanlarına bayram ikramiyesi, ek gösterge rakamlarının yükseltilmesi, vergi dilimlerinin düzenlenmesi, tüm atamalardaki mülakatların kaldırılması, yetiştirme yurdu çıkışlı yardımcı hizmetlilerin memurluğa geçirilmesi ile ilgili bir KHK çıkartarak Mübarek Ramazan Bayramımızı kamu çalışanları açısından da tam bir bayram havasına çevirmelidir.

Bugüne kadar açıklanması gereken yönetici atama mülakat sonuçlarının ve ataması yapılacak olan öğretmenlerin mülakat sonuçlarının seçim sonrasına bırakılması kafalarda soru işaretlerine sebep olmuştur. Yine adam kayırma, yine torpil, yine sarı sendikanın komisyon üyelerinin marifetlerinin ortaya saçılmasını engellemek istemenin tezahürüdür. Başka bir izahı da mümkün değildir. Şayet böyle bir durum yok, biz kendimizden eminiz diyorsanız HAYDİ HODRİ MEYDAN !!!!! Yönetici atama mülakat sonuçlarını, TEOG sonuçlarını ve öğretmen atama mülakatlarını 24 Haziran öncesi açıklayın.

Tüm eğitim camiasına iyi tatiller dileklerimi tekrar ederken, tüm Düzce Halkının da Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramını en içten dileklerimle tebrik ediyorum. 24 Haziran Parlamento ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Vatanımıza, Yüce Türk Milletine ve Türkiye Cumhuriyeti Devletine hayırlar getirmesini temenni ediyorum”dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.