VATANDAŞ İÇİN ESNEK ÖDEME FIRSATI

Düzce Belediyesi mali darboğazdan çıkış için alınan kararlar kapsamında borç-alacak dengesini doğru kurmak amacıyla uzmanlarla istişare ederek yol haritası belirleyecek.

VATANDAŞ İÇİN ESNEK ÖDEME FIRSATI

Düzce Belediyesi mali darboğazdan çıkış için alınan kararlar kapsamında borç-alacak dengesini doğru kurmak amacıyla uzmanlarla istişare ederek yol haritası belirleyecek.

27 Haziran 2019 Perşembe 10:53
VATANDAŞ İÇİN ESNEK ÖDEME FIRSATI

Düzce Belediye Başkanı ve 65. Hükümet Bilim, Sanayi, Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü göreve başladığı ilk gün ifade ettiği gibi 'Düzce Belediyesinin Mali Disiplin Tedbirlerinin' yeniden düzenlenmesi konusunda çalışmalarına devam ediyor.

Kurum içinde tasarrufu azami seviyeye çıkaran Başkan Özlü, mevcut kaynaklara ek olarak nakit akışının yeniden düzenlenmesi için yeni düzenlemeler getirecek. Özlü, borç-alacak dengesini doğru kurmak amacıyla uzmanlarla görüşüp yeni bir yol çizecek.

Mali Disiplin konusunda hazırlanan genelge içeriğinde de yer alan kurumun borç-alacak ilişkisinin yeniden belirlenmesi ve dengeli bir sisteme dönüştürülmesi amacıyla ifade edilen maddelerde şu ifadelere yer verildi: "Belediyenin gelir bütçesini oluşturan ücret gelirleri, tüm hizmetleri kapsayacak şekilde çevre illerden de doneler alınarak yeniden belirlenecektir."

Buna göre; belediye tarafından sağlanan hizmetlerin düzenli gelir getirmesi sağlanarak, zarar etme ihtimalinin önüne geçmek amacıyla çalışmalar yapılacak.

Genelgede gelirler ve tahsilat veriminin sağlanması konularında da maddeler yer aldı ve "Gelirlerin arttırılması ve tahsilatı için; işgaliye gelirleri, imar planı değişikliği harcı ve benzeri gelirleri için çalışmalar yapılacaktır.

Ayrıca belediyenin alacaklarının tahsil edilmesi hızlandırılacak, su ve vergi alacakları en yüksek mebladan en aza doğru tahsili yapılacaktır. Su ve emlak vergilerinin kredi kartı ile taksitlendirilerek ödenmesi sağlanacaktır" şeklinde karar alındı.

Uygulanan kararlar sayesinde borçlu vatandaşların mağdur edilmeden esnek ödeme seçenekleri ile birikmiş vergi borçlarını ödemeleri amaçlanıyor.

Son Güncelleme: 27.06.2019 10:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.