HEPSİ KENDİ AYAĞINA SIKTI

​​​​​​​24 Haziran seçimleri; Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Genel Seçimleri için son viraja girildi. Düzce adına Cumhurbaşkanlığı Adayları arasında Recep Tayyip Erdoğan etrafından birleşeceği konusunda fikrim var ancak milletvekilliği konusunda Ak Parti’nin ciddi anlamda sıkıntı yaşayacağını düşünüyorum. Bu seçimin diğer seçimlerden çok farklı olacağı algısı hâkim bende.

HEPSİ KENDİ AYAĞINA SIKTI

​​​​​​​24 Haziran seçimleri; Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Genel Seçimleri için son viraja girildi. Düzce adına Cumhurbaşkanlığı Adayları arasında Recep Tayyip Erdoğan etrafından birleşeceği konusunda fikrim var ancak milletvekilliği konusunda Ak Parti’nin ciddi anlamda sıkıntı yaşayacağını düşünüyorum. Bu seçimin diğer seçimlerden çok farklı olacağı algısı hâkim bende.

21 Mayıs 2018 Pazartesi 22:36
HEPSİ KENDİ AYAĞINA SIKTI

24 Haziran seçimleri; Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Genel Seçimleri için son viraja girildi. Düzce adına Cumhurbaşkanlığı Adayları arasında Recep Tayyip Erdoğan etrafından birleşeceği konusunda fikrim var ancak milletvekilliği konusunda Ak Parti’nin ciddi anlamda sıkıntı yaşayacağını düşünüyorum. Bu seçimin diğer seçimlerden çok farklı olacağı algısı hâkim bende.

Öncelikle Cumhurbaşkanlığı konusunda görüşlerime yer vermek istiyorum. Bilindiği üzere mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP’nin adayı Muharrem İnce, İyi Parti’nin adayı Meral Akşener, Saadet Partisi Adayı Temel Karamollaoğlu, Vatan Partisi Adayı Doğu Perinçek ve HDP’nin adayı Selahattin Demirtaş Cumhurbaşkanı olmak için yarışın içine girdi.

İLK TURDA ALDI ALDI, YOKSA…

Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanı olacağını düşünüyorum. Bunun nedeni de sokakta yüksek sesle konuşan insanlardan dolayı olduğunu belirtmek isterim. “ Erdoğan’a oy veririz ancak vekillik konusunda bize hitap edecek aday olmazsa oy vermeyiz” diyenlerin sayısı oldukça fazla. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı en fazla zorlayacak olan isimler ise İyi Parti Adayı Meral Akşener ve CHP’nin adayı Muharrem İnce olacaktır. Eğer seçimlerin ilk turda bitmemesi durumunda ise Millet İttifakı olarak gruplaşan partilerin ortak adayı olacak olan ikinci turdaki Erdoğan’ın rakibi ciddi anlamda zorlayacağını da düşünüyorum.

Ak Parti’nin ne yapıp edip Cumhurbaşkanlığı seçiminde işi ilk turda bitirmesi gerekiyor. Eğer ilk turda Cumhurbaşkanı belli olmazsa ikinci turda seçimler çok şeye gebe olacağından kimsenin de şüphesi olmasın.

ORTAKLIK KARIŞIR

Yerel olarak bakıldığında milletvekilliği konusunda Ak Parti adına istenen düzeyde bir seçim olmayacağı görüşü bende hâkim. Adayların açıklanmasının ardından ortalık ciddi anlamda karışacağa benziyor.

Ak Parti’nin Fahri Çakır, CHP’nin Zafer Teber, MHP’nin Ümit Yılmaz, İyi Parti’nin Ercan Katırcıoğlu, Vatan Partisinin Hümeyra Yılmaz ve Saadet Partisinin Mustafa Zorlu partilerinden 1. Sıra adaylar olarak gösterildi.

İsimler açıklandıktan sonra partilerin 2. Sıra adaylarına bakmanın bir anlamı yok. Ak Parti 2. Sıra adayı Ayşe Keşir’in azda olsa bir şansı olduğunu düşünüyorum.

Ak Parti Düzce’de 2002 yılından bugüne kadar girdiği bütün seçimlerde galip gelmeyi başardı. Düzce halkı şartsız olarak destek verdi Ak Parti’ye ancak bu seçimlerde işin rengi değişir. Herkes Ak Parti’nin adaylarını bekliyordu ve kimse açıklanan isimlerden tatmin olmuşa benzemiyor.

SÜRPİZ İSİMLER

İsa Şengüloğlu, Ali Dilber, Metin Kaşıkoğlu gibi isimlerin listede olması beklenirken hiç hesapta olmayan isimlerin adayların arasında gösterilmemesi büyük sürpriz oldu. Daha öncede Milletvekilliği yapan Fahri Çakır, Ayşe Keşir gibi isimlerin aday olması, Düzcelilerin beklentisinden çok uzak listenin oluşmasına neden oldu. Halkın ve basın mensupları olarak beklentimiz yüzü eskimemiş, dinamik, halk tarafından karşılığı olan isimlerin aday gösterilmesi gibi bir algı varken tepeden inme adaylar ile seçimlere girecek olan Ak Parti’nin ciddi anlamda ter atmasına neden olacaktır. Seçimlerde 1 vekil kesin çıkarır 2. Vekil bende şüpheli… geçmiş seçimlerde olduğu gibi 3’de 3 çıkarması benim gözümde mümkün değil.

EN YAKIN PARTİ MHP; ÇÜNKÜ…

Ak Parti ile ittifak yapan MHP’nin 24 Haziran’da yapılacak olan seçimlerde Düzce’den vekil çıkarma ihtimali oldukça yüksek. Özellikle Devlet Bahçeli’nin sınır ötesi operasyonlarda göstermiş olduğu tutum ve davranışa bakılırsa, MHP’nin birinci sıra adayı Ümit Yılmaz’ın aktif siyasette olması, Ak Parti’den kaçması beklenen seçmenlerin bakış açısına en uygun siyasi parti olması gibi nedenlerden dolayı MHP’nin meclise 1 ismi göndereceğini düşünüyorum.

Eğer Ömer Küçük’ün MHP’den 2. Veya 3. Sıradan aday gösterilmiş olsaydı MHP’nin meclise kesin 1 vekil gönderirdi. Küçük’e 2. Sıra adaylığı teklif edildiğini, bunu kendisinin kabul etmediğini duyduk. Eğer Ömer Küçük ikna edilseydi MHP kesin 1 vekil alırdı.

CHP’NİN DE ŞANSI VAR AMA…

Seçimlerin kaderini yine Ak Parti belirleyecek. İlk hamlesini gösterdiği adaylarla yapan Ak Parti’nin bu tutumu en çok CHP’ye yaracaktır. Eğer iyi bir çalışma temposu ile seçim sürecini değerlendirirlerse CHP’nin de meclise 1 kişi gönderme ihtimalini kuvvetlendiriyor.

CHP adına dezavantaj ise sadece seçimlerden seçimlere boy gösteren Zafer Teber’in birinci sıra adayı olarak gösterilmesi oldu. Zekeriya Tozan’ı sırf Muharrem İnce ile olan ilişkisinden dolayı Aday göstermeyen CHP kendi ayağına kurşun sıkmasına neden olduğunu da söylemezsem içimde ukde kalırdı. 

İYİ PARTİNİN İŞİNE YARAR

İyi Parti cephesi ise Ercan Katırcıoğlu’nu listeye almama gibi bir yanlıştan son anda döndü. Partinin Düzce’de kurucu İl Başkanı olan, Düzce’de İyi Partinin teşkilatlanması adına ciddi efor sarf eden, Düzce kamuoyu tarafından sevilen siyasetçinin aday gösterilmemesi durumunda da İyi Partinin hiçbir şansı olmayacaktı. Ak Partinin gösterdiği adaylar, CHP’nin seçimden seçime Düzce’de boy gösteren Zafer Teber, Ömer Küçük’ün MHP’den aday gösterilmemesi hiç şüphesiz İyi Parti’nin işine yarayacak.

Düzce’de 24 Haziran akşamı büyük sürprizlere gebe olacak, içime öyle doğuyor. Seçimler 1-1-1 biterse kimse şaşırmamalı. Gerçeği 3-0 biterse de kimse şaşırmasın…

Saygılar…

Son Güncelleme: 22.05.2018 14:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.