DERDİMİZ DÜZCE OLUR

Ak Parti Düzce Milletvekili Aday adayları arasında vekilliği en çok isteyenler arasında göze çarpan Av Ali Dilber, Türkiye ve Düzce için hayal ettiklerini anlattı. Düzce için çalışacağını, insan odaklı bir siyaset anlayışı ile hizmet etmek istediğini söyleyen Dilber, kendisini dava adamı olarak tanıttı.

DERDİMİZ DÜZCE OLUR

Ak Parti Düzce Milletvekili Aday adayları arasında vekilliği en çok isteyenler arasında göze çarpan Av Ali Dilber, Türkiye ve Düzce için hayal ettiklerini anlattı. Düzce için çalışacağını, insan odaklı bir siyaset anlayışı ile hizmet etmek istediğini söyleyen Dilber, kendisini dava adamı olarak tanıttı.

05 Mayıs 2018 Cumartesi 09:25
DERDİMİZ DÜZCE OLUR

24 Haziran’da yapılacak olan Genel Seçimler için Düzce’de en fazla aday adayı talebi alan parti Ak Parti oldu. 51 Aday Adayı Düzce’den milletvekili olabilmek için, hizmet etmek anlayışı ile yarışacaklar. Bu yarışta bir adım önde görünen Av. Ali Dilber Düzce için yapmak istediklerini anlattı.

Ak Parti Düzce teşkilatı size neden oy vermeli? Sizi diğer aday adaylarından farklı kılan nedir?

BİZLER DÜZCE İÇİN DERTLİYİZ

Ben Düzce’nin güneşi ile uyanıp tozunu çekip derdiyle dertlenip yaşayan biriyim. Özellikle hukukçu olmam nedeniyle her taşın altındaki gizemden, aşikar her gelişmeyi yaşayanım. Yıllardır derdi olanla dertlenip çare üretirken, bu bize Düzce insanının her halini öğretme imkanı verdi. Mesleğimi profesyonel olarak da yapsam dertlenmeden derdi anlayamazsınız. Düzc’enin derdiyle mesleğim için değil artık bu tecrübeyi halka hizmet için hakka ibadet için yapma zamanı geldiği için dertlenmek istiyorum. Biz Düzce için dertliyiz

Ak Partiden önce de bir siyasi geçmişiniz var. Sizin nerde nasıl bir siyasi geçmişiniz oldu?

DAVA ADAMIYIM

Siyaset millete hizmet etme sanatıdır. Ben siyaseti böyle bildim böyle inandım. Biz siyaseti millete akıl veren, yön veren, millete tepeden bakan değil; milletle istişare eden, aynı dili konuşup, aynı duyguyu paylaşan karakterle siyaset yaptık. Ak Parti’nin vizyonu misyonu bize hitap etti.  Kendimi buldum bu yolda. Ülküsü ilkesi vizyonu Ali Dilber olarak budur diyeceğim bir oluşumdu. Bu anlamda gerek baro başkanlığım gerekse tüm etkimle partinin referandum yerel ve genel seçimlerinde hiçbir yere aday olmadığım halde sahada oldum.  Cumhurbaşkanına inanan güvenen bu uğurda karınca misali tarafımı belli etmek için bizzat sahaya indim. Bu büyük dava uğruna milletvekili adaylığı değil Cumhurbaşkanımızın baş koyduğu yola baş koymaya Adayım. Ülke çok çetin günler görecek. Büyük davalar küçük düşünce ve beklentiyle hedefe ulaşmaz. Merhum Akif’in dediği gibi. ÇİĞNERİM ÇİĞNENİRİM HAKKI TUTAR KALDIRIRIM ifadesinin idrakinde aday oldum. Hedef kuru kalabalık nefis nam değil hedef büyük davanın neferi olarak komutanın gözüne bakıp işareti alarak gereğini gerektiği yerde zaman da yapmak için bu yola çıktım.

Sayın Dilber mesleğinizin avantajlı tarafı da var dezavantaj tarafı da var. Peki bu delegasyon ve parti tabanına nasıl yansır. Örneğin avukat olmanız baro başkanı olmanız siyasi yürüyüşünüze nasıl etki eder? Oy dönüşümü nasıl olur?

ABDESTİNDEN ŞÜPHESİ OLANIN NAMAZINDAN DA ŞÜPHESİ OLUR

Avukatlar mesleği gereği müvekkillerinin haklarını yasa usulüne göre savunurlar. Bırakın avukatlığı milletvekili aday adayı ve siyasete adım atıldığı zaman, çocukken komşunun bahçesinden aldığın eriğin hesabı sorulur. Hal böyle iken siyasi hesap ve çıkar için hakkımızda olumlu veya olumsuz algılar söylemler olur. Hoşumuza veya hoşunuza gitsin gitmesin her söze verilecek bir cevap vardır. Ancak kim neden bu sözü söylüyor ona bakmak lazım. Vicdanıyla mı söylüyor cüzdanıyla mı söylüyor yoksa imanıyla mı söylüyor ona bakmak lazım. Meslek hayatımda 50 bine yakın kişi bana inanmış güvenmiş vekaletname vererek sen bensin demiş. Bizde bugüne kadar bize güvenen kimsenin güvenini boşa çıkarmamışız. Binlerce kişiyi dinleyip binlerce dilekçe yazıp para bile talep etmemişiz. Ben sağduyulu samimi, iyi niyetli, kimseyi gerek şahsi gerekse meslek olarak bilerek, isteyerek, üzmedim, kırmadım incitmedim davranmaya çalıştım. Bilmeden yaptıysam bundan dolayı bu vesile ile özür diliyorum. Haklarını helal etsinler. Varsa bir hakkı olduğunu söyleyen gelsin helalleşelim. Ama abdestinden şüphesi olmayanın namazından şüphesi olmaz.  Ben yıllarca sevgi saygı ve güven ektim. Bugün bunun hasat zamanı. Ak Partiye hukukçu kimliğimle büyük katkı sağlayacağıma inanıyorum. Bunu hep birlikte göreceğiz inşallah.

En büyük hayal veya projeniz nedir?

YATIRIMIN EN BÜYÜĞÜ İNSANA YAPILAN YATIRIMDIR

Yatırımın en büyüğü insana yapılandır. Allah nasip ederse ben vekil olunca Düzce insanına Düzce gençlerine yatırım yapacağım. Düzceli valiler, Düzceli müsteşarlar, savcılar, hakimler olsun diye bu yatırıma hayatımın kalanını vakfeden biri olmak istiyorum. Düşünün siyasetçi kendine rakip yetişmiş bürokrat istemez. Ben Düzceli için gerek bürokraside, iş dünyasında, STK’larda insana yatırım yapacağım. Bana rakip olur diye ön kesen değil ön açan bir siyasetçi olacağım. Ben kaybedermiş gibi görünsem de kazanırım. Ama hepsinden önemlisi Düzce kazanır.

Son Güncelleme: 05.05.2018 14:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.