AYNI ZAMANDA KENTİN EN ÇUKUR BÖLGESİ…

Hava kirliliğinde kötü derecesini perçinleyerek Avrupa 5.’liğine yükselen Düzce’de kirliliğin en yüksek olduğu bölge ilk kez açıklandı.

AYNI ZAMANDA KENTİN EN ÇUKUR BÖLGESİ…

Hava kirliliğinde kötü derecesini perçinleyerek Avrupa 5.’liğine yükselen Düzce’de kirliliğin en yüksek olduğu bölge ilk kez açıklandı.

15 Nisan 2022 Cuma 20:59
AYNI ZAMANDA KENTİN EN ÇUKUR BÖLGESİ…

Düzce’nin en önemli problemlerinden biri olan hava kirliliğinde bir yılda altı basamak birden tırmanarak Avrupa 5.’liğine yükselmesi alınan önlemlerin yeterliliğini tartışmaya açmış ve mücadelede yeni önlemler alınıp alınmayacağı gündeme gelmişti.

Konuya ilişkin bir soruyu önceki günkü basın açıklamasında yanıtlayan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, geçtiğimiz yıl devreye alınana acil eylem planındaki bazı maddelerin henüz uygulamaya koyulmadığını belirterek konunun üzerine kararlılıkla gidileceğini açıklamıştı.

‘Kirli hava dağılamayıp tekrar şehre iniyor’

Düzce’nin coğrafi yapısının inversiyona neden olduğunu kaydeden Özlü, “20.00 Düzce çanak şeklinde küçük bir yer. Kirli hava yükseliyor ancak dağılamadığı için tekrar şehre iniyor. Buna inversiyon diyorlar. Düzce’de rüzgar hareketliliği olan yön Karadeniz’den kuzeyedir. Ancak kasımdan nisana kadar kuzey rüzgârları esmiyor.” dedi.

4 noktada ölçümler devam ediyor

Geçtiğimiz yıl Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın mobil ölçüm araçlarının kenti karış karış gezerek kirliliğin nedenlerine dair ölçümler yaptığı kentte halen 4 noktadan durumun takip edildiğini belirten Başkan Özlü, Düzce’de en kirli havanın bulunduğu bölgeyi de ilk kez duyurdu. 

En kirli bölge Mergiç

Kirlilik seviyesinin en yüksek olduğu bölgenin, en çukur olması hasebiyle Mergiç Mahallesi kesimi olduğunu belirten Özlü, “Halen 4 bölgede ölçüm yapıyoruz. Kirliliğin en yüksek olduğu yer de, Düzce’de en çukur bölge olduğunu düşündüğümüz FÜPAŞ’ın ve İspir Ekmek’in olduğu yer.” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84