Düzce'de Hıdırellez kutlaması

 Düzce'nin Akçakoca ilçesi Çayağzı köyündeki kadınlar Hıdırellezi kutladı.

Düzce'de Hıdırellez kutlaması

 Düzce'nin Akçakoca ilçesi Çayağzı köyündeki kadınlar Hıdırellezi kutladı.

07 Mayıs 2018 Pazartesi 09:52
Düzce'de Hıdırellez kutlaması

Sabah erken saatlerde köy meydanında toplanan kadınlar, birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek evlerinden getirdikleri nohut, et, salça ve birçok malzemeyi kazanların içine dökerek Hıdırellezi kutladılar.

Köy halkından Birdan Şen, AA muhabirine yaptığı açıklama, evlerinden getirdikleri malzemeleri kazanların içine döktüklerini söyledi.

Hıdırellezi örf ve adetleri gereği her yıl kutladıklarını ifade eden Şen, " Köy kadınları ile her evden bir şeyler getirip kazanların içine atıyoruz. 2 saatlik süren pişirmenin ardından yemekleri köy halkına, eş, dost ve misafirlere dağıtıyoruz " dedi.

Köy meydanında dağıtılan yemeklerden artanlar ise büyükçe kaplara doldurularak evler ve dışarıdan misafirliğe gelenlere ikram edildi.

Son Güncelleme: 07.05.2018 09:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.