Dr Faruk Özlü ve Tozan Yıldızlı Yükseldi.

Düzce ve bölgesinde yayın hayatına başlayan Malumat Haber halkın iradesini yansıtan konumunda Yükselenleri ve düşenleri sizle için değerlendirdi.

Dr Faruk Özlü ve Tozan Yıldızlı Yükseldi.

Düzce ve bölgesinde yayın hayatına başlayan Malumat Haber halkın iradesini yansıtan konumunda Yükselenleri ve düşenleri sizle için değerlendirdi.

01 Haziran 2017 Perşembe 22:14
Dr Faruk Özlü ve Tozan Yıldızlı Yükseldi.

YILDIZLI YÜKSELENLER.

Dr Faruk Özlü Düzce Milletvekili. Bilim Teknoloji Sanayi Ticaret Bakanı.

Bakanlığa da, Vekilliğe de Adamlığa da yakışan bir vizyon. Düzce ye hizmet etmek için yıllardır sahada tabanda ilmek ilmek dokuyarak geldiği bugünlere mütevazi kişiliği samimi yaklaşımı ile hizmet derdiyle dertlenen bir Düzce evladı. Türkiye’nin savunma stratejilerini planlayan takımdan ülkenin yarınlarda oluşturacağı yerli otomobil markasının altyapısını kuran ekibi kuran millet Devlet Düzce aşığı. Referandumda gecesini gündüzüne katıp mesele memleketse gerisi teferruat düsturunu ilke edinip haklı bir zaferin sarhoşluğuna düşmeden nerde kalmıştık diyecek kadar azimli bir halk adamı. Makam mevki ve yetki olarak büyüdükçe kişilik ve beşeri münasebette tabanla bütünleşen Özlüyü “ Size her şey yakışır “ diyerek yıldızlı yükselenlerde birinci sırada değerlendirdik. Düzce sizden çok şey bekliyor Sayın Özlü.

Zekeriya Tozan Chp il Başkanı Eczacı.

Genel Başkanı Kılıçdaroğlunun Türkiye’de oluşturamadığı gündemi Düzce’de oluşturup kendinden söz ettiren bir siyasetçi. Her ne kadar Referandumda tahmin ettiği sonucu tutturacak başarıyı gösteremeyip büyük laf konuşup ters köşeye düşse de yılmadan usanmadan misyonunu ve vizyonunu konuşturmaya devam ediyor. Belediye başkanından eski yeni milletvekilleri hakkında söylediği her söz gündeme bomba gibi düşüyor. Tek başına gösterdiği çaba icra ettiği siyaset hidrolik sitem gibi etkisini yüzlerce kat artırıyor. Üflediği rüzgâr gürlediği zaman ses sınırlarını aşıp Düzce’nin Türkiye genelinde menfi müspet şekilde gündeme gelmesini sağlıyor. Genel başkanının örnek alması gereken il başkanı gibi attığını on ikiden seslendiğini pikseli yüksek tondan duyuran Sayın Tozanı Yıldızlı Yükselenler ikinci sırada değerlendirdik. Hayırlı olsun.

Muzaffer Yiğit Yığılca Belediye Başkanı.

Hayatın okulu yok misali hayatı yaşayarak öğrenen ender kişiliklerden birisi. Yetimhaneden başladığı yaşamına ilçesinde belediye başkanı olacak kadar örnek hayat hikayesi olan bir idareci. İradesini halkın derdini dert edinerek 16 Nisan Referandumunda % 81 oranında evet oyu ile inandığı davaya hizmet eden bir dava adamı. Liderine davasına inanıp tabanda halkın haklı taleplerine “önce siz sonra biz” anlayışı ile birebir taban siyaseti ile Düzce siyasetinde siyasetçilere rehber yaşama başlayanlara azmi ve sabrı ile örnek olan bir kişilik. Belediyenin kapısını dergah kapısı gibi her derde deva olmak için hacet kapısına dönüştüren Yiğit Başkanı iradesini davasına idaresini halkın beklentilerine vakfederek Düzce ilini Türkiye’de en yüksek temsil oranıyla onurlandırdığı için kendisini yıldızlı yükselenler üçüncü sırada değerlendirdik.

YÜKSELENLER

Avukat Azade Ay Düzce Barosu Başkanı.

Akçakoca’da başladığı Avukatlık mesleğini Düzce Barosuna başkan olarak taçlandırdı. İnandığı doğru bildiği yolda emin adımlarla yürüdü. Yel kayadan ne alır alışa tozunu alır misali baro etkinliklerinde hakkında yapılan eleştirilere rüzgar misali baktı geçti. Eleştiri ve tenkit edildiği hususları kararlılıkla sergilediği duruş Türkiye Barolar Birliği tarafından da kabul gördü. Barolar birliğinin Genel Kurulunda tüm temayülleri alt üst ederek Divan üyeliğine seçildi. Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz misali Barolar birliğinin divan kurulana Büyükşehir Baro Başkanlarını ekarte ederek Düzce nin ismini temsil ederek bulunduğu konsepte çıtasını yükseltti. Kendisini tebrik ediyor yükselenler birinci sırada değerlendiriyoruz Hayırlı olsun.

FEVAİ ARSLAN DÜZCE MİLLETVEKİLİ.

Sonradan olma değil anadan doğma siyasetçi ekolünün bir temsilcisi Arslan vekil. Üç dönemdir suya sabuna dokunmadan ellerini yıkayıp siyaset yapıyor. Siyasete tabandan Pazar piyasasından gelen Arslan vekil önceki Dönemde Osman Çakı İle İbrahim Korkmaz vekil arasındaki siyasi performansı duymadı, görmedi, bilmedi tıngır mıngır taban siyasetini yapıp yerini korumasını bildi. Özellikle etliye sütlüye dokunmadan siyasi sofrada yer bulan Arslan vekil hakkında çıkan dedikodu ve söylemleri siyasi nezaket ve hoşgörü ile bertaraf etmesini bildi. İpi çekildi üstü çizildi söylentilerine Reisin MKYK listesinde yedekte de olsa ismini yazdırdı. Siyaset Sahnesine yeni çıkan ve sahnede boy gösterenlerin Arsalan Vekilden öğrenecek şeyleri olduğunu hatırlatıp kendisine yükselenler ikinci sırada yer verdik. Hayırlı olsun.

Recep Pak İş Adamı Siyasetçi.

Düzce kamuoyu onu yardımsever abisi olarak tanıyor. Bolunun İzzet Baysalına üç aşağı beş yukarı yakın bir gönül adamı. Yaptığı yardımları saklayan Düzce siyaseti ve ikbalinde her zaman sözü olabilecek bir bilge kişi. Ak parti kurucularından. Sivil toplum kuruluşlarından ziyade Düzce Spor için emek veren gönül veren abilerden. Makul ve mantıklı somut ve tutarlı yatırımları ile Düzce İş Dünyasında kendini aşmış Düzce’den markalar çıkarıp istihdamına büyük katkı sağlayan Düzce sevdalısı. Düzce için elini taşın altına koyan Düzce Spor ve siyasetine büyük katkılar sağlamış bugünden sonrada sağlayacak olan Recep Pak ı Yükselenler üçüncü sırada yer verip “ Taş yerinde ağırdır” diyerek bilgi birikim ve Tecrübesinin Düzce için kullanmasını beklendiğini yılların verdiği kazanımı ağırlığını koyup hayata geçirmesini diliyoruz.

DÜŞENLER

Ayşe Keşir Ak Parti Düzce Milletvekili.

Gidişim suskun olmuştu dönüşüm muhteşem olacak diye bir söz vardır. Ayşe Keşir in gelişi muhteşem olmuştu. Reisin emaneti olarak Düzce’ye vekil olarak gönderildi. Düzceli emanete sahip çıkarak görevini yerine getirdi. Makam mevki etki derken yıllar geldi geçti. Keşir Vekil bugüne kadar Düzce için elle tutulan gözle görülen torunlara anlatılacak bir kazanım sağlamadı. Düzce’nin bir köyünde doğmaktan başka Düzce ruhuyla dokusuyla entegre olamadı. Geldi vekil oldu gitti Sayı Keşir olarak anıldı bilindi. Çok kalabalık bir cv si olmasına rağmen birikimleri Düzce’de hayat bulamadı. Törenlerde ve sosyal etkinliklerin güler yüzlü siması oldu. Gelişi muhteşem olan Keşir in sonu nasıl olur bunu kalan iki yılı gösterecek. Bilinen bir geçek gerek iştigal alanı, gerek ihtisas alanındaki birikimlerin Düzce’ye hizmet olarak dönüştüremeyen Keşiri ilk sayımızın düşenlerinin birinci sırasın ada değerlendirdik.

Mehmet Keleş Düzce Belediye Başkanı.

Düzce’ye ilk belediye başkanı seçildiğinde Düzce’ye farklı bir vizyon katarak Yerel yönetimde çıtayı yükselmişti Sayın Keleş. Ancak ikinci defa seçilmesinde kendi oluşturduğu çıtaya yetişemediği gibi tabandan tavana eleştiri oklarını hedefi oldu. ABD Başkonsolosunun ziyaret ettiği uluslararası bir etkisi olsa da Düzce sokaklarındaki esen toz duman bozuk yollar bu karizmayı gölgelemeye yetti. Gerek mahalli basın gerek sosyal medya gerekse ulusal basında çıkan haberler Keleşin ikinci dönemde Düzce için yapmaya çalıştıklarını gölgede bıraktı. Parti içi çekişmeler şehir merkezine Referanduma aylar kala kurduğu EDS sitemi ile “ İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın” düsturunu temelden sarstı. Önce Devlet sonra millet yaklaşımı ile Düzcelilerin beklediği yerinden ve tabandan hizmet beklentisine can veremedi. Kendisini kıyasıya eleştirip hakkında dosyalar hazırlayanlar tarafından eli kaldırılıp aday gösterilme ikbalini yakalayan Keleşe titreyip kendisine gelmesini tavsiye diyor düşenler ikinci sırada yer veriyoruz.

Cüneyt Yemenici Akçakoca Belediye Başkanı.

Dursun Çakır İl Genel Meclisi Başkanı.

Her ikisi aynı partiden her ikisi aynı köyden. Dursun Çakırın Cüneyt Yemeniciyi Başkan adayı yapmak için karınca kararınca destek olduğunu bilmeyen yoktur. İkiside aynı duyguyu paylaşıp aynı dili konuşacak kadar ortak özelliklere sahipler.

Cuma Günü Hocayı Çok iyi dinliyorlar.

Cuma namazında hocayı çok dikkatli dinleyen ortak bir yönleri var. Özellikle her Cuma hocanın hutbede söylediği” Hısım akrabaya yardım edin” nasihatine harfiyen uyuyorlar. Siyasi içtimaı ve istihdam husussunda hısım akraba kavim den olanların hayatını kolaylaştırmak ikballerini daim eylemek için hutbede hoca ne derse el ele gönül gönülle ibadet aşkı ile amel ediyorlar. Mesele hısım akraba mesele kavimse gerisi teferruat dercesine siyasetten aldıkları gücün önceliğini Cuma hutbesinden aldıkları ilhamla yerine getiriyorlar. Ucu ve başı olmayan bu anlayışa hizmet etmeyen boyun eğmeyen biat etmeyen kim olursa olsun siyaset sahnesinde ayağında karpuz kabuğuyla geziyor. Yerel ve genel siyasette teferruat gördüklerine lütuf ve himmetlerini sunarken de buranın ağası paşası hamisi biziz bunu bilen bilmeyene anlatsın dercesine yürüdükleri yol kendilerini düşenler üçüncü sırada bulmalarına sebep oldu. Arkası yarın diyor siyaset nimetini bilenlerin külfetini de hoşgörü ile hatırlamalarını diliyoruz.

Son Güncelleme: 01.06.2017 22:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84