AKÇAKOCA MUZ CUMHURİYETİ GİBİ YÖNETİLİYOR

Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal, Akçakoca Belediyesi’nde son dönemde artan imar skandalı iddialarını masaya yatırdı. Akçakoca Belediyesi’nin adeta bir muz cumhuriyeti gibi yönetildiğini belirten Ünsal, yapılan işlemlere ait tutanakları göstererek “Akçakoca’da kanuna, yasaya aykırı hareket ediliyor. Gariban eziliyor, zengin kollanıyor” yorumunda bulundu. Kayırmacı politikaları eleştiren Ünsal, belediye yönetimine “Bu mu sizin milliyetçiliğiniz, bu mu sizin ülkücülüğünüz?” diye sordu. Geçen hafta bazı basın organlarına servis edilen Akçakoca’da aylardır maaş alamayan personele maaşlarının ödendiği ile ilgili haberlerin tamamen yalan olduğunu belirten Ünsal, “İşçilerin parasını öde. Bir de bu insanlığa kullandığın tasarrufta adaletli ol!” sözleriyle çalışanların mağduriyetine dikkat çekti.

AKÇAKOCA MUZ CUMHURİYETİ GİBİ YÖNETİLİYOR

Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal, Akçakoca Belediyesi’nde son dönemde artan imar skandalı iddialarını masaya yatırdı. Akçakoca Belediyesi’nin adeta bir muz cumhuriyeti gibi yönetildiğini belirten Ünsal, yapılan işlemlere ait tutanakları göstererek “Akçakoca’da kanuna, yasaya aykırı hareket ediliyor. Gariban eziliyor, zengin kollanıyor” yorumunda bulundu. Kayırmacı politikaları eleştiren Ünsal, belediye yönetimine “Bu mu sizin milliyetçiliğiniz, bu mu sizin ülkücülüğünüz?” diye sordu. Geçen hafta bazı basın organlarına servis edilen Akçakoca’da aylardır maaş alamayan personele maaşlarının ödendiği ile ilgili haberlerin tamamen yalan olduğunu belirten Ünsal, “İşçilerin parasını öde. Bir de bu insanlığa kullandığın tasarrufta adaletli ol!” sözleriyle çalışanların mağduriyetine dikkat çekti.

15 Nisan 2021 Perşembe 14:21
AKÇAKOCA MUZ CUMHURİYETİ GİBİ YÖNETİLİYOR

Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal pazartesi, çarşamba ve cuma günü Öncü TV ve Öncü Radyo canlı yayınında ‘Yorumlu-yorum’ programında çarpıcı tespit ve yorumlarıyla gündeme ışık tutmaya devam ediyor.

“AKÇAKOCA SANKİ BİR MUZ CUMHURİYETİ GİBİ…”

Akçakoca Belediyesi’nin başrolünde olduğu, ‘kayırmacılık mı var?’ sorusunu akıllara getiren imara aykırı olduğu iddia edilen işlemleri yorumlayan Ünsal “Bugün Ramazan ayının ikinci günü ve bugün hakikaten izana, vicdana, imana, insanlığa çok aykırı olan bir konu var. Onu konuşmak zorunda kaldık, şu mübarek günde. Akçakoca sanki bir muz cumhuriyeti gibi… Yani, Robin Hood anlayışıyla mı diyelim, köprünün başına geçip, geçenden 1 geçmeyenden 2 dercesine bir hava var bu memlekette. Bu memlekette belediyenin yaptığı öyle bir uygulama var ki; biraz sonra size söylediğim zaman göreceksiniz.” dedi.

 “İMARSIZ OLARAK SATILAN ARSA İMARLI HALE GETİRİLDİ”

İmar planına aykırı olarak yapılan yapıyı gecekonduya benzeten Ünsal, “Akçakoca’da Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’ne 4 Nisan’da bir tutanak gönderiliyor. Ayazlı Mahallesi, Ereğli Caddesi, Sapak mevkii… Küçük Sanayi Sitesi adresinde, 146 ada 145 parselde özel proje alanı. Evet, özel proje alanı içerisinde bulunan arsaya 30 cm genişliğinde 160 cm yüksekliğinde 36 metre boyunda demir örgülü istinat duvarı 3 Nisan 2021 cumartesi günü başlanmış, pazar günü betonu dökülmüş. Adeta 1 günde gecekondu gibi. Eskiden bir gecekondu olurdu ya gece yaparlardı sabahleyin görürdük.” diye konuştu.

USULSÜZ UYGULAMANIN TUTANAKLARINI GÖSTERDİ

Fatih Balcı’ya ait arsada belediyeden hiçbir inceleme olmaksızın yapıldığı öne sürülen usulsüz işlemlerle ilgili tutanakları da canlı yayında izleyicilere gösteren Ünsal, “Akçakoca’da Balcılar İnşaat’ın firma sahibine ait Fatih Balcı’ya ait arsada da çok tantana oldu. Şöyle ki arsa imarsız olarak satıldı sonra imarlı hale getirildi. Özel proje alanı haline getirildi, burada İmar ve Zabıta Müdürlüğü’ne burada tutanağı tutan sanayi esnafı haber veriyor fakat şikâyet edildiği halde zabıta ve İmar’dan kimse gelip buraya hiçbir soruşturma, eylem yapmadan buradaki betonu döküyor. İşte tutanak elimizde…” diye konuştu.

“FATİH BALCI’YA NİYE SUSTUN, OKAN YANMAZ?”

Ünsal, geçmişte yaşanan diğer imar olayında gerekli işlemler yapıldığı halde bu olayda sessiz kalınmasını sorguladı. 

Belediyenin ikiyüzlü tavrına dikkat çeken Ünsal, Akçakoca Belediyesi’nin bir encümen kararını da gündeme taşıdı. Ünsal, “Burada da itirazı var. İlçemiz Osmaniye Mahallesi tapunun 452/14 numaralı parselinde ruhsatsız bahçe duvarınız, 16 Mart 2021 tarihli tatil yapı zaptı raporuyla düzenlenmiştir. Düzenlenen rapor belediye encümenine sevk edilerek karar alınmıştır. Kararda da diyor ki, para cezası veriyoruz. 1 metreden 10-20 santim yukarı çıkmışsın aşağı inmişsin… İşte tam bir muz cumhuriyeti, işte vicdansızca, imansızca, itikatsızca, hukuksuzca, kanunsuzca 2 tane örnek.” sözleriyle kayırmacı imar politikasına vurgu yaptı.

Belediye Başkanı Okan Yanmaz’a seslenen Ünsal, “Zeynep Güldeniz, vatandaş burada yanlış bir şey yapmışsa gereğini yap. Peki, Fatih Balcı’ya niye sustun, Okan Yanmaz? Bu Fatih Balcı’ya niye sustun? Ne var sebep ne? Bunu niye yazmıyorlar! Ondan sonra diyorsunuz ki, bunu konuşanlar, yazanlar bizden beklenti içindeler… Bunu yazmayanlara ne verdin Okan Yanmaz?” diye sordu.

“GARİBANIN ÜMÜĞÜNE ÇÖKÜYORSUNUZ”

Ünsal, “Fakir, garip bir adım atıyor; devletin bütün imkanlarıyla ümüğüne çöküyorsun ama imar kapsamında olmayan daha sonra sattıktan sonra imar verdiğin, daha sonra hangi sebeple nasıl bir hukuk kurduğun bilinmez bir iş adamına gitmiyorsun.” diye konuştu.

“MÜDÜRLÜĞE SORDUNUZ MU?”

Edilli Ağzı’nda yaşanan bir olaya da değinen Ünsal, “Akçakoca Belediyesi’nde Serdar Özcan diye bir arkadaş var, Edilli Ağzı’nda belediye hazineden yerleri alıp sahilleri güzelleştireceğim diye talepte bulunmuş, hazine kısmi olarak evet noktasında bir tasarruf gösterince hemen oraları dağıtmış. Serdar efendi de gitmiş oraya betonları dökmüş, nizama, kanuna aykırı… Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nden bir tane memur da gidiyor oraya bu işin yasal olmadığını, kaymakam işte kurul neyse betonlar sökülüyor. Yüksel Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı; aradın mı bu Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nde bu tutanağı tutan Ufuk Beyi? Niye bu işi görmezden geldin mi diye sordun mu?” diye ses yükseltti.

“BU MU SİZİN MİLLİYETÇİLİĞİNİZ?”

Adalet duygusunu yaralayan uygulamalara karşı ‘Nerede bu devlet?’ çıkışı yapan Ünsal, “Akçakoca’da bugün kanun ve kural… Yüksel Yılmaz ya da Okan Yanmaz bu işe hanginiz bakıyorsanız… Kayabaşı’nda Burger King gelecek diye yol kesti 2 gün cumartesi, pazar. İnşaat yapıyor ruhsatı yok. Buraya gittiniz mi? Niye bu bir duvarını yapan Zeynep Güldeniz diye bir insanın üzerine üzerine gittiniz! Bu mu sizin milliyetçiliğiniz, bu mu sizin ülkücülüğünüz, bu mu sizin devlet anlayışınız arkadaş?” sözleriyle skandal kararlarda imzası olanlara yüklendi.

“İNSANLAR ZULÜM GÖRÜYOR”

 “Akçakoca’da birileri doğru iş yapmıyor.” diyen Ünsal, “Birisi Akçakoca’da birisi de doğru iş yapsa… Akçakoca’da birisi, birileri doğru iş yapmıyor ve devletin Düzce Valisinden itibaren tüm adli ve idari, devletin hakkını, milletin hukukunu koruyan herkese buradan sesleniyorum. Akçakoca’da kanuna, yasaya aykırı hareket ediliyor. Gariban eziliyor, zengin kollanıyor. Paylaşılanlar, menfaati olanlar ya da birebir’ olan hukukta olanlar, insanlar istismar ediliyor ama gerçekten bu memlekette vatandaşın, devletin kanununda, saygınlığında, saygın halde olan insanlar zulüm görüyor! Adalet ve kanun onlara işliyor. Zengine, imkanlıya vermiyor.” ifadelerini kullandı.

“MAAŞLARIN ÖDENDİĞİ İDDİASI KOCAMAN BİR YALAN”

Programın son bölümünde Akçakoca Belediyesi’nde işçi maaşlarıyla ilgili yaşanan krize değinen Ünsal “Burada son olarak şunu söylemek istiyorum. Geçen gün, pazartesi günü belediyenin hesaplarına işçilerin, memurların hesaplarına paralar yattı diye haberler çıktı. Kocaman bir yalan, 50 liralık 3 harfli bir mağazadan, alışveriş marketinden alınmış bir fiş… Ek olarak, 4 aylık alacakları var bir ayın yüzde70’i yatmış pazartesi günü. Yani 3000 liranın 2000 lirası yatmış gibi düşünebilirsiniz. Esnaf, Akçakoca Belediyesi’nde çalışana mal vermiyor mal! Taksitli mal vermiyor, üçkağıtçı muamelesi gibi bir halde. Bu adamların bir suçu yok, 130 tane adamı fuzuli yere alırsan Okan Yanmaz, para ödeyemezsin.” sözleriyle de belediye çalışanlarını aylardır maaşsız bir şekilde yaşamak zorunda bırakan zihniyete seslendi.

“FAKİRİN ÜMÜĞÜNE BİNMEK NE İNSANİDİR NE VİCDANİDİR”

Devletin her kurumunun bütün vatandaşlara eşit davranması gerektiğini vurgulayan Ünsal, “Ben sadece bu milletin dilini dillendiriyorum. Bir memlekette namuslular, namussuzlar kadar cesur olmazsa o memlekete iflah olmaz. Adalet, kanun, yasa; her kula, her vatandaşa, her yurttaşa eşit mesafede dağıtılırsa devletin bir ağırlığı olur. Devletin kurumunu temsil edip de zengine ve imkanlı adama yanına gitmeyip ne yaptığını, sabah erken kalkanın Akçakoca’da beton döktüğü, iş yaptığı günde fakirin ümüğüne binmek ne adamlıktır ne erdemliliktir ne insanidir ne vicdanidir.” dedi.

“SEN İNSANLIK NEDİR BİLMEYEN BİR ADAMSIN!”

Belediye personelinin açlıkla imtihan olduğu bir dönemde Başkan Yanmaz’ın bu kavramlardan haberdar olmadığını ifade eden Ünsal, “Ama senin bunlardan bir haberin yok ki! Sen insanlığı ve vicdanı bilmeyen bir insansın. Şu Ramazan ayında bizim ağzımızın ayarını daha çok bozmadan, şu işçilerin parasını öde. Bir de bu insanlığa kullandığın tasarrufta adaletli ol. Adaletli ol! Adalet mülkün temeliyse garibin mülküyle fakir ve zenginin mülküne aynı adalet uygulanmalı.” sözleriyle belediye çalışanlarının aylardır süregelen mağduriyetinin giderilmesi çağrısı yaptı.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.