YIĞILCA HALKI ERDOĞAN A AŞIK

16 Nisan Referandumunda ektiğini biçerek Düzce birincisi olan %81 gibi evet oylarının çıkmasında büyük katkısı olan Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Sevdalısı Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit mücadelesinin sırrını Malumat habere açıkladı.

YIĞILCA HALKI ERDOĞAN A AŞIK

16 Nisan Referandumunda ektiğini biçerek Düzce birincisi olan %81 gibi evet oylarının çıkmasında büyük katkısı olan Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Sevdalısı Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit mücadelesinin sırrını Malumat habere açıkladı.

01 Haziran 2017 Perşembe 11:39
YIĞILCA HALKI ERDOĞAN A AŞIK

Başkan Yiğit Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Sadullah Ünsala seçim deki başarının sırrını açıkladı.

Tabandan halkın deriyle dertlenen, aynı dili konuştuğu insanı ile aynı duyguyu paylaşan ,hastanede, camide, iyi günde kötü günde halk ile iç içe olmanın meyvelerini 16 nisanda büüyk bi başarı göstererek yaşadı.

Yığılca’nın Tıraşlar köyünde Anne Babası küçük yaşta vefat eden yetimlikle yedi yıl yetiştirme yurdunda büyüyen Başkan Yiğit yetimliğin ve kimsesizliğin üzerinde oluşturduğu duyguyu ömrünü insanlığa hizmete vakfederek yaşamın içinde farklılık oluşturdu.

Yetiştirme yurdunda olmanın haklı gururunu Yaşayan Yiğit Yurt yaşamında simit satarak, ayakkabı boyayarak aileden alamadığı eğitimi sevgiyi edebi toplumsal eğitimle aldı. Ortaokulu yıkılan Düzce Lisesinde okuyan Yiğit Depremde yetiştiği okulun yıkılmasının hüznünü de yaşadı. Düzce Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümünden Mezun olan Yiğit 1979 yılında Çalışma hayatına başladı.27 Yıllık çalışma hayatında yöneticilik başta olmak üzere formen ve özel sektörde idarecilik yaptı.

2013 yılına kadar Çelik sektöründe idarecilik yapan Başkan Yiğit 2011 yılında Yığılca İlçe Başkanlığı yaptı. Başkan adaylığı sırasında Yığılca da ev ev Köy köy gezerek kendini tanıtan Yiğit bu sayede halkı beklentilerini isteklerini ve ilçenin sorunlarını tespit etti.

BİR YIL KENDİSİNİ TANITTI.

Ak Parti İlçe başkanlığına aday olduktan sonra bir yıl kendisini tanıtmak için çabaladığını belirten Yiğit” Ben çeyrek asır ilçemde bulunmadım. Yığılca beni ben Yığılca’yı tanımıyorduk. O zaman mevcut yönetim benim ilçe Başkanı olmam için bana destek verdi. Dört aday arasında Genel Merkez bana teveccüh gösterdi. Ben ilçe başkanı iken ilçede çözülmeyen sorunları çözdük. Ben ilçe başkanıyken şimdiki ilçe başkanı Kerem Yalçıner gençlik kolları başkanımdı. Muhalefetten bir belediye başkanı olan Belediye Başkanının ilçemize getiremediği hizmetlere Hükümetle arsında köprü vazifesi gördük. İlçe başkanı iken ilçenin yarınları için proje oluşturduk. İlçe başkanlığı gerek sorunların tespiti gerekse halkın beklentileri noktasında önemli bir kazanım sağladık” diyerek taban siyasetini iş dünyasındaki tecrübelerle etkili bir süreç kazandıklarını ifade etti.

2014 YILINDA DOKUZ ADAY ARASINDAN ANLININ AKIYLA SEÇİLDİ.

2014 yılında Ak Partiden Belediye Başkan Adaylığına anlının akıyla gösterilen Yiğit seçimlerde en yakı adaya yaklaşık 500 oy fark atarak rekor bir oyla başkan seçildi. Yıllardır sahada Yığılca’yı çok iyi tanıtan Yiğit başkan gözlemlerini tespitlerini hizmete geçirmek için çalışmaya başladı. Çalışma hayatı boyunca aldığı eğitimi pratiğe geçiren Yiğit” Ben çalışma hayatım boyunca psikolojik, yöneticilik, empati eğitimi iş idareciliği eğitimi aldım. Bu eğitimler Başkanlık döneminde ayrı ayrı faydasını görüyorum. Belediye başkanı olmadan evvel tek gayem vardı. Başkanlık makamından güç alan değil güç veren başkan olmak birinci gayemdi. İkinci gayem halkıyla sekiz saat değil yirmi dört saat birlikte yaşamaktı. Kaynakları tüketen değil kaynaklar üreten bi başkan olmakta üçüncü gayemdi. Bugüne kadar seçim beyannamesindeki sözlerimi yerine getirdim. Şimdide söz vermediklerimizi yerine getiriyoruz” diyerek 16 Nisandaki başarının sırlarından birisinin bu olduğunu söyledi.

YIĞILCAYA NE YAPILMADI DA YİĞİT BAŞKAN YAPILMAYANI YAPTI.

Yığılca da gerek ilçe başkanı gerekse Belediye Başkanı iken radikal kararlar alarak ilçenin makus talihini yendiklerini belirten Muzaffer Yiğit” Burada ilçe başkanı olmanın avantajını kullandık. İlk etapta belediyenin ana girdilerini Tabiri caizse kümesteki yumurtalarını çoğaltmaya çalıştık. İller Bankasından alınan kaynaklar yetersizdi. Katma değer üretmek için iki yıl topladık. İktisatlı bir belediye haline geldik. Belediye başkanı olarak Ankara’ya gidip gelip yüz liradan fazla harcamam. Önce ben iktisatlı oldum ki personelimde aynı iktisatlı olsun. Belediyeyi esnafına vatandaşına borcu olamayan bir belediyedir. Belediyeye bugün iş yapan yarın parasını alır.

İLÇEDE ALT YAPI LOKAL ÇALIŞMALARLA ÇÖZÜLMÜŞ

Yığılca 1954 yılında belediye yapılmış. O günden bugüne altyapı sorunları lokal çözümlerle çözülmüş. Biz göreve geldiğimizde şehir içinde kanalizasyon kokuluları vardı. Hatta birçok evde pissular evlerin dışına vurmaktaydı. İlçenin su hatlarını ana taşıyıcı hatları çürümüştü. Altyapı ve içme suyu konusunda % 90 oranında sorunu sözdük. Altyapıda kanalizasyon ve içme suyu sorunu çözdük. Bununla birlikte enerji hatlarımızı yerin altına alarak bir taşla üç kuş vurduk. Yer yer yağmurlama sularını yer altına alarak şehrin sokaklarını yaşanacak bir belde haline getirdik.” Dedik.

YIĞILCA ŞEHİTLER VE ATALAR YURDUDUR.

Yığılca’nın atalar yurdu olduğunu bu beldenin Orhangazi Hanın askerlerine kucak aştığını ifade eden Başkan Yiğit ”Dışardan gelen kişi Neden Yığılca’yı seçmelidir. Yığılca muhteşem bir coğrafyaya sahiptir. 200 yıllık tarihi kültürünü yaşatan ender hatta tek beldedir. Bugün Yığılca’nın 39 köyünün % 80 ninde gelenekler yaşamaktadır. Yaşlı teyzeler bugün folklorik kıyafet olan fes ve üç etek giyilmektedir. Birçok köyümüzde tahta kaşık yapılıp yün çorap örülüyor. Birçok köyümüzde 300 yıllık camiler ve sayıları onu bulan tarihi değirmenlerimiz var. Her şeyden önemlisi Yığılca’ya özgü marka olmuş bir arımız var. İlçemize Yığılca balı almak için gelenler var.

YIĞILCA HALKI SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞANA AŞIK

CHP’li belediyeye oyuvermiş Yığılca’nın % 81 oranında Referandumda evet demesini değerlendiren Yiğit Başkan” Yığılca halkı Erdoğan’a aşık. Bizde onu temsilcileri olarak ne kadar samimi ne kadar halkın yanında olursak bu sandığa o oranda yansıdı. Halkın düğününde hastalığında acılı gününde yanında oluyoruz. Eğer biz duydu ve hizmette riyakar olursak Cumhurbaşkanımıza kötülük yapmış oluyoruz. Biz misyonumuzla samimi duygular içinde vatandaşımızı kucaklıyoruz. Bunu parti gözetmeksizin seçim zamanına endeksli bir yaklaşım içinde değiliz. Seçim zamanında vatandaşımızın kapısına yüzlü yüzüne gidiyoruz. Tarihi referandum döneminde samimi yaklaşmamızda bunun neticesini gördük. Sıkılmadı el ulaşılmadık ev ayak basılmadık yer bırakmadan gece gündüz çalıştık. İnsanımızda bunun karşılığı olarak çalışmaları onurlandırdı. Belediyenin tüm araç gereçlerini 39 köy dört mahalleye tahsis ederek sandığa gitmeyeni bırakmadık. Ekip arkadaşlarımıza Belediye çalışanlarına gayretli çalışmalarında ötürü teşekkür ediyorum. Bu bir ekip çalışmasıydı bunu ekiple inanarak başardık” dedi.

YİRMİ SORUDA MUZAFFER YİĞİT

  1. EN Sevdiğiniz Kelime: Allah
  2. Nefret Ettiğiniz Kelime: Kin Nefret ten nefret ederim.
  3. Sizi En Çok Ne heyecanlandırır. Hayalimdeki projeyi gerçekleştirmek.
  4. Heyecanınızı Ne Öldürür: Karşımdaki kişinin ümitsizliği öldürür.
  5. En sevdiğiniz Ses: Su sesi
  6. Nefret ettiğiniz ses: Yüksek ses
  7. Hangi Mesleği yapmak isterdiniz: Hayalimdeki Meslek Belediye Başkanlığı.
  8. Hangi Doğal Yeteneğe sahip olmak isterdiniz: İyi bir yüzücü olmak
  9. Kendiniz olmasaydınız Kim Olmak İsterdiniz: Recep Tayyip Erdoğan Olmak isterdim.
  10. Nerede Yaşamak isterdiniz. Türkiye ve Yığılca da
  11. Size Göre en önemli kusurunuz nedir: Çok Çalışmak.
  12. Size Keyif veren Kötü huyunuz hangisi: Kendime vakit ayıramamam.
  13. Kahramanı nız Kim. Resimiz Recep Tayyip Erdoğan.
  14. En Çok Kullandığınız Küfür: Eşşek Herif
  15. Şu anki Ruh Haliniz Nasıl: Türkiye önemli bir dönemden geçti. Mutluyum.
  16. Hayat Felsefenizi Hangi Slogan Özetler: Çalışan Demir pas tutmaz.
  17. Mutluluk Rüyanız Nedir: Hayal ettiğini başarmak.
  18. Sizce Mutsuzluğun tanımı nedir: Karamsarlık.
  19. Nasıl Ölmek isterdiniz: İmanlı biri olarak ölmek isterim.
  20. Öldüğünüzde Cennete Giderseniz Allah’ın size ne demesini isterdiniz: Af olan Bir kul olduğumu söylemesini isterdim.

Son Güncelleme: 01.06.2017 20:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.