HALK PAZARINDA TERAZİ DENETİMİ

Yığılca Belediyesi zabıta ekipleri pazar alışverişini yapan vatandaşların aldıkları ürünlere yönelik kilogram denetimi yaptı.

HALK PAZARINDA TERAZİ DENETİMİ

Yığılca Belediyesi zabıta ekipleri pazar alışverişini yapan vatandaşların aldıkları ürünlere yönelik kilogram denetimi yaptı.

17 Mayıs 2017 Çarşamba 12:57
HALK PAZARINDA TERAZİ DENETİMİ

Yığılca halk pazarında denetimleri gerçekleştiren zabıta memurları, Pazar esnafının terazilerinde herhangi bir eksik tartma olayına yönelik denetimlerini pazaryeri girişinde gerçekleştirdiler. İlgili denetimlerin sıklıkla devam edeceğini ileten zabıta ekipleri, olası bir aksi sonuçta Pazar esnafının uyarılmak suretiyle tekrarında ağır para cezalarının verileceğini bildirdiler. Vatandaşlarında gerçekleştirilen denetimlerden memnun oldukları gözlendi ve benzer denetimlerin sık sık yapılarak, Pazar esnafına gerekli yaptırımların gerçekleştirilmesini istediler.

Pazar yerlerinin sıkça denetleneceğini kaydeden Yığılca Belediyesi Zabıta Memuru Mustafa Özdemir “Belediye başkanımızın talimatı ile başta fiyat etiketleri olmak üzere, teraziler sıkça denetlenecek. Kurallara aykırı davranan üreticilerle pazar esnafına ağır para cezaları uygulanacak ve tezgâhlarında ki mallarına el konulacak” dedi.

Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit; “Gerçekleştirmiş olduğumuz denetimlerle halkımızın güven ortamında kaliteden ödün vermeden alış veriş yapmalarına olanak sağlıyoruz. İstiyoruz ki gerçekleştirilen alışverişlerde gerek satıcılarımız gerekse alıcı olan halkımız huzur ve güven ortamıyla alışveriş yapsınlar. Kimsenin aklında soru işareti olmasın. Benzer denetimlerimizi sıklıkla gerçekleştireceğiz. Aksi bir sonuç olacağına ihtimal vermiyorum. Ancak olursa da gerekli yaptırımların kesinlikle yapılacağının da bilgisini vermek istiyorum. Halkımız Pazar alışverişlerini güven içinde yapabilirler.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.