HERGÜN BİNLERCE KİŞİYE AŞ VERİYORLAR

Bolu Dağında Bulunan Hayrettini Tokadi hazretleri türbesine hizmet için kurulan Dernek yönetimi beş yıldır binlerce kişiye aş evinde pişen yemekleri ücretsiz ikramda bulunuyor.

HERGÜN BİNLERCE KİŞİYE AŞ VERİYORLAR

Bolu Dağında Bulunan Hayrettini Tokadi hazretleri türbesine hizmet için kurulan Dernek yönetimi beş yıldır binlerce kişiye aş evinde pişen yemekleri ücretsiz ikramda bulunuyor.

25 Haziran 2017 Pazar 02:44
HERGÜN BİNLERCE KİŞİYE AŞ VERİYORLAR

Hayrettin’i Tokadi Derneği başkanı Mustafa Albayrak beş yıldır sabah saat ondan itibaren yaz kış akşam namazına kadar aş verdiklerini belirterek” Bu sene altıncı yılımızda her akşam binbeşyüz ile ikibin kişiye iftar veriyoruz.2008 yılında kurulan derneğimiz bugüne kadar son altı yıldır her gün mübareği ziyarete gelenlere ikramda bulundu.” Dedi.

DUA İLE TENCEREYİ KAYNATMAYA BAŞLADIK.

Cemiyetimizde Ahmet Palaz oğlu efendi zamanında kandillerde ikramın yapıldığını daha sonra Ahmet efendinin sözü üzerine Yekta Palaz oğlu Hoca efendinin duası ve elleriyle aş verilmeye başlandığını belirten Dernek Başkanı Mustafa Bayraktar” Maliyeti biz karşılamıyoruz. Geleni aktarıyoruz. Ramazan haricindeki günlerde 700 kişiye burada aş ikram edilir. Gönüllü olarak on üç kişi hizmet veriyoruz. Ramazanda katılanlarla birlikte hafta sonu otuz gibi gönüllü kişi hizmet veriyoruz.” Diyerek organizenin tamamen gönüllüler tarafından yürütüldüğüne işaret etti.

VERENDE GÖNÜLDEN GELENDE GÖNÜLDEN LEZZETTE GÖNÜLDEN

Maliyeleri bağışlarla karşıladıklarını ifade eden Bayraktar” Bizim işimiz tencereyi kaynatmakmış. Patatesimiz bitti kapıdan patates girdi. Soğanımız bitti kapıdan soğan girdi. Kandillerde on bin kişiye ikramda bulunuyoruz. Gelen veren gönülden hizmet eden de gönülden hizmet ediyor. Yemeğin tadı ocaktan, ateşten ölçüden değil gönülden geliyor. Rabbim buranın sayılarını artırsın. Burada insanlar huzur buluyor birbirlerine güveniyorlar. Erenler Türbeler var. Yeterki burası gibi yerlerde tencerenin altını yaksın suyu kaynatsın. Niyetin sahibi aşıda huzurda gönderiyor. Gerisi bizi aşıyor gönderen gönderiyor.” Şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 25.06.2017 02:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.