"2017 yılında sektörün bütün birimleri hazır, ülkemize bu yıl 38 milyon turistin gelmesini bekliyoruz," dedi.

Ulusoy, 2016 yılında turizmde bir türbülansa giren Türkiye'nin bu türbülanstan çıkmaya başladığını ifade etti.

 

Şimdi turizm en tepesindeki olan bir yöneticinin yaptığı açıklamalar bu yönde, ki keza Turizm Ve Kültür Bakanımız Sayın Nebi AVCI’da katıldığı tüm toplantılarda yaptığı açıklamalar da bu yönde ve sayın Başaran beyin söylediklerini desteklemekte.

Gördüğümüz , okuduğumuz takip ettiğimiz kadarı ile 2017 yılında turizm sektörün bütün birimleri hazır, ülkemize bu yıl turist noktasında bir artış yaşarmı yada  38 milyon turistin gelir mi yaşayıp göreceğiz

Son dönemde Rusya ve Ukrayna pazarındaki gelişmeler olumlu. İngiltere pazarında sıkıntımız yok fuarlar güzel geçmekte, Orta Doğu olumlu. Bazı Avrupa ülkeleriyle sıkıntımız var fakat onları da çözülmeye çalışıyor.

Türkiye'de turistik yerlerin tanıtımında Bakanlık, TÜRSAB ve diğer ilgili kurumlar ile STK’larımız , güzel çalışmalar yürütüyor.

Şimdi asıl konumuza gelecek isek bütün bu güzel beklentilerin ve çalışmaların olduğu yapıldığı bir atmosferde biz Turizm İli Düzce olarak neler yapıyoruz?

Yapılan çalışmalar var ise ne kadarı etkili oluyor veya ne kadarı nerede ne zaman etkili olacak?

İlimiz ilçeleri ile turizm destinasyonları konusunda bir çok il ve ilçelere göre avantajlı konumda ama acaba biz bunun farkında mıyız yada farkında isek neyi ne zaman nerede yapacağımızı biliyor muyuz?

Bizim elimizde olan turizm değerleri emin olun bir çok ilde yok, ben sahsım ve bir turizmci olarak Güzel ülkemiz Türkiye’nin %90’nını gezdim ve gördüğüm tablo sonucu bu.

Türkiye'ye gelen turistlerin sadece deniz turizmi için gelmediğini, artık kültür, sağlık ve gastronomi turizminin de öne çıktığını çok açık bir şekilde söyleyebilirim.

Toparlayacak olur isek bir an önce tahmini beklenen turist sayısından ne kadarını Düzcemize çekebiliriz noktasında ivedi olarak çalışmalara başlamalıyız.

Bunun da en hızlı şekli oturup beklemek değil “kapı kapı, adres adres” gezerek tüm turistik işletmeler ve yerel yöneticiler ile Tarih,Kültür ve Doğa harikası Düzce’mizi anlatmak tanıtmak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84