Yüz yılı aşkın gelenek sürüyor

Düzce’nin Akçakoca ilçesinde düzenlenen Balatlı Karakucak Güreşleri, coşkulu bir şekilde başladı.Başpehlivan Oğuzhan Tekmen Oldu.

Yüz yılı aşkın gelenek sürüyor

Düzce’nin Akçakoca ilçesinde düzenlenen Balatlı Karakucak Güreşleri, coşkulu bir şekilde başladı.Başpehlivan Oğuzhan Tekmen Oldu.

27 Haziran 2017 Salı 14:08
Yüz yılı aşkın gelenek sürüyor

Düzce’nin Akçakoca ilçesinde düzenlenen Balatlı Karakucak Güreşleri, coşkulu bir şekilde başladı.

Geleneksel hale getirilen Balatlı Karakucak Güreşleri, şehir merkezinde düzenlenen davul ve zurnalı kortej geçişi ile başladı. Balatlı köyünde yüzyıllardır geleneksel hale getirilen Balatlı Güreşleri, her yıl Ramazan Bayramı’nın üçüncü günü tekrarlanıyor.

Müsabakalar öncesi yapılan davul ve zurnalı şehir içi yürüyüşünde, bu yılın güreş ağası İdris bahadır ile Balatlı Köyü Muhtarı Mehmet Çil, güreş severleri müsabakaların oynanacağı Balatlı köyüne davet etti.

Güreşler Balatlı köyündeki güreş alanında başladı.Güreşlere yüzün üzerinde bir güreşçi katıldı. Güreşçileler kıran kırana mücadele verdiler.

2017/2018 yılı ağası İslam Özçelik oldu.

Balatlı köyünde Birlik market sahibi olan İslam Özçelik 15 binlira vererek yeni ağa seçildi.

BAŞPEHLİVAN OĞUZHAN TEKMEN OLDU.

Çekişmeli ve sert geçen müsabakalar sonunda başpehlivan Oğuzhan Tekmen olurken, "Başaltı" kategorisinde Cüneyt Çatak  "Orta"da Mustafa Karagöz , "Deste"de Faruk Oğuz, "Ayak"ta Kazım Işık, "Tozkoparan"da Mustafa Asal , "Teşvik"te Alperen Atar ve "Minikler"de Ahmetcan Sala, "Sembol" kategorisinde ise Ferhat Duman birinci oldu.

Dereceye girenlerin ödülleri, güreş ağası İdris Bahadır, İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Çakır ve MHP İlçe Başkanı Mustafa Özensel tarafından verildi. 

Ayrıca güreşler esnasında Onur Dursun isimli güreşçi, rakibiyle girdiği mücadelede boynu üzerine düşerek yaralandı.

Güreşlerde yenilen güreşçi yenilgiyi hazmedemeyerek ağladığı görüldü.

Son Güncelleme: 03.12.2018 12:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Poyraz-Karayel 2017-06-29 14:00:29

Organizasyon güzel. Güreş ata sporu ve ilgi çeken bir spor dalı. Emeği geçenlere candan teşekkürler.
Bir eleştirim olacak. Davul çalan çalgıcı ağzında sigara ile meydanda dolanıyor. Bu orada bulunan seyircilere saygısızlıktır kanaatime göre. Bir organizasyon düzenleniyorsa en ince detayına kadar doğru ve güzel olan yapılmalı.