"2. Şehit Ömer Halisdemir Bisiklet Turnuvası"

 İstanbul'dan yola çıkan 21 sporcu, Düzce'ye geldi

"2. Şehit Ömer Halisdemir Bisiklet Turnuvası"

 İstanbul'dan yola çıkan 21 sporcu, Düzce'ye geldi

10 Temmuz 2018 Salı 17:12
"2. Şehit Ömer Halisdemir Bisiklet Turnuvası"

 Gençlik ve Spor Bakanlığı, Arnavutköy Belediyesi ve Türkiye Bisiklet Federasyonu iş birliğiyle 15 Temmuz şehit ve gazilerini anmak amacıyla düzenlenen "2. Şehit Ömer Halisdemir Bisiklet Turnuvası" kapsamında dün İstanbul'dan yola çıkan bisikletçiler Düzce'ye ulaştı. 

İstanbul'dan yola çıkan profesyonel bisikletçiler, Sakarya'nın ardından D-100 karayolu boyunca pedal çevirerek Kaynaşlı İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü bahçesine geldi. 21 sporcu yaklaşık 2 saatlik molanın ardından Bolu Dağı'nı tırmandı. 

Bisikletlilerden Birol Çakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişiminin kilit isimlerinden olan şehit Ömer Halisdemir için pedal çevirdiklerini söyledi. 

İstanbul'dan Düzce'ye kadar kazasız bir şekilde geldiklerini aktaran Çakır, şöyle konuştu:

"Uğradığımız illerden aldığımız topraklar ile pedal çeviriyoruz. Bu topladığımız topraklarla şehit Ömer Halisdemir'in kabristanını ziyaret edeceğiz. Görevimizi tamamlayıp aynı güzergahtan geriye döneceğiz. Yolda giderken vatandaşların güzel geri dönüşü ile karşılaşıyoruz. Bize destek olmalarını görmek çok güzel."

Çakır, 15 Temmuz'u unutmadıklarını, unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını sözlerine ekledi. 

Gruptakiler, güzergah boyunca alacakları toprakları şehit Ömer Halisdemir'in Niğde Çukurkuyu'daki mezarına ulaştırmayı hedefliyor.

Son Güncelleme: 10.07.2018 17:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.