“YOLA ÇIKTIKLARINI YOLDA BULDUKLARINA DEĞİŞME”

Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal, Yorumluyorum programının son bölümünde AK Parti’yle uzaktan yakından ilgisi ve gönül bağı olmayan kişileri etrafında toplayan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün adeta kendi eliyle yaptığı hizmetlerin önüne perde çektiğini savundu.

“YOLA ÇIKTIKLARINI YOLDA BULDUKLARINA DEĞİŞME”

Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal, Yorumluyorum programının son bölümünde AK Parti’yle uzaktan yakından ilgisi ve gönül bağı olmayan kişileri etrafında toplayan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün adeta kendi eliyle yaptığı hizmetlerin önüne perde çektiğini savundu.

14 Aralık 2021 Salı 18:24
“YOLA ÇIKTIKLARINI YOLDA BULDUKLARINA DEĞİŞME”

Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın gündeme dair çarpıcı yorum ve tespitlerini aktardığı Yorumluyorum programı pazartesi, çarşamba ve cuma günleri Öncü TV ve 100.2 Öncü Radyo ortak yayınında takipçilerle buluşmaya devam ediyor.

Ünsal programın son bölümünde hizmet derdiyle dertlenmeyen ve AK Parti’yle hiçbir vakit yıldızı barışmayan bazı isimlerin Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün etrafında yer almasını masaya yatırdı. Bu durumun yapılan güzel iş ve icraatların vatandaşa anlatılmasını perdelediğini aktardı. Programa Düzce gündemine oturan ve Düzce Belediyesi eski Başkanı Mehmet Keleş’in konuk olduğu Kitabın Ortasından programından bahsederek başlayan Ünsal, “Düzce Belediyesi eski Başkanı Sayın Mehmet Keleş, Kitabın Ortasından programına konuk oldu. Düzce’yle ilgili düşüncelerini, geçmişi anlatıp geleceği hayal etti.” dedi.

‘Projeler güzel ama kabul görmüyor’

Özlü’nün programın ardından Öncü’ye özel yaptığı açıklamaya değinen Ünsal, “Biz Sayın Keleş’e Olimpiyat Kavşağı ile ilgili bir soru sormuştuk. Keleş, Özlü için ‘Hata yaptı, bundan dönmesi lazım’ dedi. Bir gün başkanlığa gelirse de gelir gelmez değiştireceğini söyledi. Programın ardından Sayın Faruk Özlü bize bir özel açıklama yaptı. Düzce’nin eski belediye başkanlarından Selahattin Olcar döneminden bu güne kadar Ruhi Kurnaz, İsmail Bayram, Mehmet Keleş ve Dursun Ay dahil olmak üzere bu kadar su altyapısına dair hiçbir şey yapılmadığını belirterek, ‘Bunları da sorsaydınız’ dedi. Özlü, ‘680 milyon TL buldum. Önümüzdeki 17 Aralık’ta yer teslimi yapılacak.’ dedi. Bazı konular çok güzel. Projeler güzel. Ama algı ve anlayış noktasında Düzce’de bunlar anlaşılamıyor, kabul görmüyor, eleştiriliyor.” tespitinde bulundu.

‘Özlü’nün kendisinden 5 kilometre ilerideki ismi şimdi 3 kilometre geride’

Özlü’nün 2019’daki adaylığı öncesinde ‘Bakan’ kimliğinin kendisinin önünde giderken şimdi geri düştüğünü söyleyen Ünsal, “Bazen insan çok mütevazı görünür. Derler ki büyükler; ’Aşırı tevazu kibirdendir’. Ama bazen kibirlenilecek işler olmakla beraber güzel işler yapılıyor. Mesela Keleş, ‘Mutfak Sanatları Merkezi’ni çok beğendim’ dedi. ‘Bir de yıkmaktan vazgeç dedim’ dedi. Buradan nereye geleceğim? Bugün yüzde 65 seviyesindeki yerel oylardan 2019’daki yerel seçimlerde Faruk Özlü, yüzde 47 ile seçim kazandı. Yüzde 53 oranında karşı taraf var. Burada da en büyük espri şuydu. Bakan kimliğinin ön plana çıkmasıyla beraber ismi halk tabiriyle 5 kilometre önde gidiyordu. Bugün geldiğimiz noktada acımasız bir eleştiri var. O 2-3 kilometre geride kaldı.” dedi.

‘Faruk Özlü sopasını’ eline alıp milleti yönetmeye kalkıyorlar

Seçim döneminde Özlü’nün kazanması için uğraşan kesimler yerine şimdi etrafında AK Parti ile dertlenmeyen isimler olduğunu kaydeden Ünsal, “Tarlada izi olanın harmanda yüzü olurmuş. Seçim döneminde Özlü’yü destekleyip arkasında duran insanlar ve ‘Onunla beraber Düzce’de büyük hizmetler yaparız.’ diyenler harmanda yok. Yani sahada yok, etki ve yetki mekanizmasında yok. Kim var? Bugün başta Sayın Özlü’nün ‘Patron’ dediği Sayın Cumhurbaşkanını eleştiren ve hiç hayırlı rüya görmeyen ama ‘Şeytan adamın kulağına ezan okurmuş’ misali iyi gibi görünen kesimler var.” ifadelerini kullandı.

‘Bu derdin dertlisi olmayan adamlar Özlü’nün etrafında’

Ünsal, AK Parti ve hizmet derdinde olmayan isimlerin güç gösterisi yapma amacıyla Özlü’nün yanında konumlanmasının Düzce’ye kazandırılanların vatandaşa anlatılması noktasında sıkıntıya neden olduğunu kaydederek, “Şimdi elindeki güç gittikten sonra o etkiyle, o esneklikle Düzce idare edildiği zaman Özlü döneminde 680 milyon TL değerinde kazandırılan su yatırımının etkisi olmuyor. Çünkü hesap farklı. Hesap birilerine güç gösterisi yapmak, egolarını ve hesaplarını hayata geçirmek. 3 aşağı 5 yukarı baktığınız zaman bu insanlar bu mahallenin, bu partinin, bu belediyenin, bu derdin dertlisi değil ki… Dertlisi olsa eyvallah…” diye konuştu.

‘Masterchef’e 2 milyon TL’lik sponsorluk’

Başkan Özlü’nün bu gibi yapılanmalarla sürekli eleştirilere maruz kalacağını belirten Ünsal, “BELTUR, turizm adına bir adımlar atıyor. Belediye, 2 milyon TL Masterchef programına bir finansman kaynağı buldu. Jüri oldu, bir şeyler oldu. Önder Bey de otel yapacak ya… BELTUR’un turizm tecrübelerinden sonra yapar. Zaten Önder Tonyalı’nın daha önceki şirketlerinde çalışan, iş yaptığı adamların hepsi BELTUR’un işlerini yapmaya başladı. Yapamaz mı? Yapar. Ama bildiğimiz bir şey var. Bu memlekette yola çıktıklarınızı yolda bulduklarınıza tercih ettiğiniz zaman birtakım sonuçlarla karşılaşırsınız. İzahı olmaz. Memlekette hizmet noktasındaki dertle dertlenmeyenlerle istişare ettiğiniz zaman da böyle insanların farklı şekildeki eleştirilerine muhatap olursunuz.” dedi.

‘Özlü, kapasitesini ortaya koymuyor’

Özlü’nün Ankara’dan Düzce’ye çekebileceği kazanımlar konusunda kapasitesini tam olarak kullanmadığını söyleyen Ünsal sözlerine şöyle devam etti:

“Faruk Özlü’nün eleştirilecek tarafı yok mu? Var tabii ki. Ama takdir edilecek tarafı da var. Biz onu yerden yere vurduğumuz zaman kazancımız yok. Özlü’nün Düzce için Ankara’dan elde edebileceği kazanımlarda kapasitenin tam olarak ortaya koyulmadığı kanaatindeyim. Eskiden Düzce’ye Ankara’dan bir bakan geldiğinde sözler verir ve bu sözler gerçekleşirdi. Ayda 2-3 defa bakan ve bakan yardımcısı Düzce’ye geliyor, gidiyor ama aslında elde tutulur fazla bir şey yok. Şimdi İktisat Kongresi olacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı gelecek. Bakalım bu kongreden sonra biz ne elde edeceğiz? Geçtiğimiz günlerde TÜGVA Yüksek istişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan geldi. Gümüşova’da TÜGVA ilçe temsilciliğini açtı. Gümüşova’da belediye başkanı son 10 dakikada davet edildi. Bunları alt alta üst üste koyduğumuz zaman eksiğimiz de fazlamız da çok.”

‘Bu insanların elinden ‘Bakan bey böyle istedi’ sopasını alın’

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’ye büyük projelerin vatandaşta karşılık bulamadığını belirterek çağrı yapan Ünsal son olarak şunları söyledi:

“Eyy Faruk Özlü, yola çıktıklarını yolda bulduklarına değişmemende fayda var. Cumhurbaşkanımızla, AK Parti Genel Başkanına demediğini bırakmayan insanlarla yapılan istişarede bu kadar büyük projelerin algısında bu sıkıntı yaşanır. Bu insanların elinden ‘Bakan bey böyle istedi’ sopasını almanızda fayda var.”

HABER: Mehmet GÜNESEN

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84