Ümit Yılmaz A’dan Z’ye Bütün Soruları Cevapladı

MHP Düzce Milletvekili verdiği kahvaltıda Düzce Basınının mensupları ile bir araya geldi. Ümit Yılmaz sorulan bütün sorulara açık ve net cevaplar verdi.

Ümit Yılmaz A’dan Z’ye Bütün Soruları Cevapladı

MHP Düzce Milletvekili verdiği kahvaltıda Düzce Basınının mensupları ile bir araya geldi. Ümit Yılmaz sorulan bütün sorulara açık ve net cevaplar verdi.

07 Ağustos 2018 Salı 14:02
Ümit Yılmaz A’dan Z’ye Bütün Soruları Cevapladı

Seçim sonrası ara vermeksizin ziyaretler ve incelemelerde bulunan Ümit Yılmaz Düzce Basını ile bir araya geldi. Yapılan kahvaltı sonrası kendisine sorulan soruları cevaplayan Milletvekili Ümit Yılmaz Düzce’nin sorunları, yapılması gereken çalışmalar, son zamanlarda gündemde yer alan olaylar ve önlerindeki seçim maratonu hakkında açıklamalarda bulundu.

Torku ile Fındığa Değer Kazandırılacak

Fındığın Düzce için önemli bir mahsul olduğunu ve kendilerini yakından ilgilendirdiğini belirten Milletvekili Yılmaz: “Ordu Milletvekili ve Grup Başkanvekilimizce de dile getirildiği üzere toprak mahsulleri ofisi bir an önce fiyat açıklamalıdır. Tarım Bakanının son açıklamaları bizi umutlandırdı. Yakın zamanda fiyat açıklanmasını bekliyoruz” dedi. Fındığın değer kazanması için de bazı çalışmalar yürüten Ümit Yılmaz, Torku ile yapılan görüşmeleri açıkladı. Yılmaz: “Torku Başkanı Recep Konuk ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdik. Bayramdan sonra kendisi ile görüşmeyi planlıyoruz. Fındık için veya faklı alanlarda da Torku’yu, Düzce’de yatırıma çekebilme ihtimalimizi konuşacağız. Kooperatifçilik alanında büyük bir çalışma örneği gösterdiler. Bununla ilgili çalışmalarını bizimle paylaşmalarını isteyeceğiz” ifadelerini kullandı

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz konuşmasına Düzce’de yaşanan sıkıntıları ele alarak devam etti. Bazı sorunların gerekçesini ve çözüm yollarını açıkladı.

Trafik Sorunu

Son birkaç yıldır, özellikle akşam saatlerinde boğucu bir hal alan Düzce trafiği ve henüz tamamlanmayan bağlantı yollarına değinen Yılmaz: “Düzce trafiği keşmekeş ve yaşanamaz bir hale geldi. Bayramda Hendek tarafından gelen trafiği bu hat nasıl kaldıracak merakla bekliyoruz. Gölyaka’daki gişeler kapatılmış ve müteahhit çalışmalarını yürütüyor. Fakat Beyköy yolundaki çalışma tamamlanmamış. Bu girişin Düzce tarafı tamamlansa bile Beyköy tarafında henüz 7,5 dönüm istimlak yapılması gereken alan var istimlak yapılmamış. Bunların yanı sıra kurumlar arası iletişimsizlikten kaynaklı bazı aksaklıklar yaşanmış. Aselsan’a zamanında sipariş verilmediği için gişelerde kullanılacak cihazların üretimi daha yeni başlamış. Yolları tamamlasak bile cihazları ne kadar bekleyeceğimiz belli değil” sözleriyle soruna açıklık getirdi.

Sağlık Sorunu

Halk tarafından da oldukça sıklıkla dile getirilmeye başlanan sağlık sorunlarını da gündemine alan Ümit Yılmaz: “Hastanemizde muazzam seviyede doktor açığımız var. Kadın Doğum Uzmanı yok. Kardiyoloji Doktorumuz yok. Sağlık sorunu yaşayan çok. Yardımcı sağlık personeli sayısı az. Hastane zor şartlar altında hizmet vermeye çalışıyor ama hizmet veremeyecek hale gelmiş” derken, sorunlara çözüm aranması gerektiğini belirtti.

Ekonomi ve Eğitim Sorunu

Bulunduğumuz süreçte ülkece ekonomik sıkıntılar yaşamakta olduğumuzu hatırlatan Yılmaz Düzce’de bu sıkıntıları arttıran etkenlere değindi. Eğitimdeki sıkıntıların ekonomik sıkıntılarla iç içe olduğunu aktaran Ümit Yılmaz: “Fındıkta fiyat belirsizliği ve katkı ekonomik ürünümüzün bulunmaması Düzce’ye artı yük getirmektedir. İşsizlik sıkıntısı var. Bunun yanında fabrikalarda kalifiye elaman bulamama sıkıntısı var. Demek ki Düzce’nin gelişimine göre bir eğitim programlanmamış. Öğrenciler, bazı okullara yönlendirilmiş fakat sanayinin ihtiyacı olan eğitim verilememiş. Yeni sistemde Endüstri Meslek Liseleri, Organize Sanayi Bölgelerinin içine yapılıp fabrikalarla entegre şekilde çalışması gerekiyor ama bu çalışma da sağlanmamış. Bu durum hem eğitimi hem ekonomiyi etkiliyor” dedi

Yaşanan sorunların çözülmesinin çok zor olmadığı değerlendirmesinde bulunan Ümit Yılmaz planlı ve programlı çalışmanın gerekliliğine vurgu yaptı. Koordinasyonun bir an önce sağlanması gerektiğini söyledi

“Tamamen Siyasi Bir Operasyon”

Düzce gündeminde kendine bir süredir yer bulan Okan Yanmaz olayının yaşandığı süreçte Akçakoca’da bulunduğunu ve gelişmeleri yakından takip ettiğini belirten Yılmaz: “Okan Yanmaz’a yapılan hareket tamamen kanunsuz ve usulsüzdür. Aynı soruşturma içinde buluna 30 kişiden 27’sini telefonla arayıp savcılığa davet ediyorsunuz ve ifadesini alıyorsunuz. Normal ve şık olanı da böyle olmasındır. Fakat, Okan Yanmaz adeta örgüt üyesiymiş gibi sabah evlerinin basılması ve aranması olayın hukuk dışında başka şeylere alet olduğunun açık bir göstergesidir” dedi. Aynı gün içerisinde Savcı’yı ziyaret ettiklerini ve ziyaretin içeriğini aktaran Ümit Yılmaz: “Savcı hanıma bizim ve partimizin bu husustaki duruşunu ilettik. Bu örgüte üye olan ve ülkemizi bölmeye çalışan kim olursa olsun, kardeşim dahi olsa, karşısında mücadele etmekten kaçınılmamalı. Ancak Ahmet’e farklı, Mehmet’e farklı, Okan’a farklı davranırsanız hem kamuoyundaki adalet olgusunu zedelersiniz hem de inancınızı kaybeder, görev yapamazsınız” ifadeleri ile görüşünü dile getirdi. Konuşmasına olayla ilgili görüşünü belirterek devam eden Yılmaz: “27 kişi telefonla aranırken, ismi Milliyetçi Hareket Partisi ile beraber anılan Okan Yanmaz’a bu şekilde muamele yapıyorsanız, tamamen siyasi bir operasyona alet olmuşsunuz demektir. Buna sebep olanlar derhal görevinizden istifa etmeniz gerekir. Biz bunun arkasındakileri araştırıyoruz. Altından kim çıkarsa ezilmesi için her şeyi yapacağız” sözleri ile olayın takipçisi olacaklarını belirtti.

“Size Sahilde Kulübe Yaptırırlar Mı?”

Birkaç senedir yaz aylarında Akçakoca Sahiline yerleştirilen kulübe hakkında açık ifadeler kullanan Yılmaz: “Benim bir şey söylememe gerek yok. Akçakoca Halkı ve Kamuoyu bunu değerlendirecektir. Sizin oraya gidip bir kulübe koyup üzerine özel mülk yapma şansınız var mı? Yapabilir misiniz? Yaptırırlar mı size? Kamuoyu bu yapılanları en yakın zamanda muhakkak değerlendirecektir. Sayın Savcı, siyasi işlere bakacağına gidip oradaki kulübeye baksın. Hukuku, hukuksuzluğu arasın. Yapılanlar artık haddi aşmıştır. Yaptığınız icraatlar ortada. Kumsala özel mülk yaptırıyorsunuz. Bu halk size yine müsaade ederse apartman yaptırırsınız” şeklinde konuştu

“26 Km Tünel Yapıyor, Akçakoca Yolu Yapılmıyorsa Sorun Düzceli Siyasetçilerdedir

Sakarya ve Zonguldak arasındaki duble yolun, Akçakoca bölümünün yapılamaması ve işlemeyen süreç ile ilgili de açıklamalar yapan Milletvekili Yılmaz: “Orada çalışmalar son 2 güne kadar devam ediyordu. Müteahit firma ile telefon görüşmesi gerçekleştirdik. Ödenek alamadıkları ve Karayolları 4. Bölge Müdürüne ulaşamadıklarını söylediler. Bu nedenle araçlarını çektiklerini belirttiler. Bu yolun uzun zaman önce tamamlanması gerekiyordu. Zonguldak ve Sakarya arasında kalmış, başka bir il değil de sanki başka bir ülkeden geçiyormuşsunuz hissi yaşatan bir yol var orada. Ne hikmetse yolun her kısmı tamamlanıyor sadece Akçakoca kısmı tamamlanamıyor. Ben babamın minibüsü ile 30 yıl önce orada direksiyon salladım. O yol hâlâ 30 sene önceki yol” dedi. Bu yolun bahanesi olmadığını ve acilen tamamlanması gerektiğini söyleyen Ümit Yılmaz: “Halk artık patlayacak noktaya geldi. Bu ülkede 26 KM tünel yapıyor, Akçakoca yolu yapılmıyorsa sorun ülkede değil, Düzceli siyasetçilerdedir. Bu bir beceriksizliktir. Gerekli bakanla ve kişilerle acilen görüşülmeli ve bu yollar tamamlanmalıdır. Aksi takdirde halk bunun cezasını en yakın seçimde keser.  Ondan sonra MHP’ye verdiniz, CHP’ye de mi verdiniz dersiniz” ifadeleri ile siyasileri uyardı.

“Büroda Oturup Maaş Alma Dönemi Bitti”

Kurum ziyaretlerinde bulunacağını belirten Yılmaz, Kurumların Müdürlerine seslendi: “Kurum çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Bu çalışmaların değerlendirmesini halkımız ile beraber yapacağız. Birçok meslek grubu akşama, belki geceye kadar ter akıtarak evine rızık götürüyor. Bundan sonra bürosunda oturup hiçbir iş yapmayarak maaş alma dönemi Düzce’de yaşanmayacak. Kimse herhangi bir siyasiyi arkasına almış olmaktan dolayı bir beklentiye girmesin. Yakından takipçisi olacağız.” dedi

“Kesin Konuşmuyoruz, Çalışacağız”

Siyaset makamının iddia makamı olduğunu belirterek sözlerine başlayan Yılmaz, Hikmet Keskin’in iddialı sözlerinin aksine, kesin konuşmayacağını çalışacaklarını dile getirdi. Ümit Yılmaz: “Herkes kazanmak ister. Biz de Milliyetçi Hareket Partisi olarak 10 Belediyenin hepsini kazanmak istiyoruz. Fakat biz kesin kazanacağız demiyoruz. Halkın önüne öyle adaylar ve programlarla çıkacağız ki, halk başka yere oy verme teveccühünde bulunmayacak. Biz onlar gibi demiyoruz. Düzgün, adaletli ve milli siyaset yaparak, birçok belediyeyi alacağımız kanaatindeyim” sözleri ile seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Son Güncelleme: 08.08.2018 14:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.