“TÜM GÜRCÜ TOPLUMUNDAN ÖZÜR DİLİYORUM

İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er, Gürcistan’ın toprak bütünlüğüne yönelik büyük tepki çeken açıklamaları ile ilgili Türkiye’deki Gürcüler’den özür diledi. Kendi atalarının da Gürcistan’dan geldiğini belirten Er, yaptığı açıklamasında herhangi bir kasıt olmadığını ifade etti. Er ayrıca, Gürcistan’ın toprak bütünlüğü ile ilgili yaptığı açıklamaları ile ilgili sosyal medyada kendisi ile ilgili linç kampanyası başlatıldığına dikkat çekerek, “Hukuki yola başvuracağım” dedi.

“TÜM GÜRCÜ TOPLUMUNDAN ÖZÜR DİLİYORUM

İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er, Gürcistan’ın toprak bütünlüğüne yönelik büyük tepki çeken açıklamaları ile ilgili Türkiye’deki Gürcüler’den özür diledi. Kendi atalarının da Gürcistan’dan geldiğini belirten Er, yaptığı açıklamasında herhangi bir kasıt olmadığını ifade etti. Er ayrıca, Gürcistan’ın toprak bütünlüğü ile ilgili yaptığı açıklamaları ile ilgili sosyal medyada kendisi ile ilgili linç kampanyası başlatıldığına dikkat çekerek, “Hukuki yola başvuracağım” dedi.

19 Aralık 2021 Pazar 18:38
“TÜM GÜRCÜ TOPLUMUNDAN ÖZÜR DİLİYORUM

 İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er'in Gürcistan'ın işkâl altındaki bölgesi Apkhazeti (Abhazya) ile ilgili Gürcistan'ın birlik ve bütünlüğüne aykırı açıklamaları, Türkiye’deki Gürcü ve Laz Derneklerinin büyük tepkisini toplamıştı.

Gelen tepkiler üzerine Er, dün Düzce Gürcü Kültür Derneği’ni ziyaret ederek, dernek yöneticileri bir araya geldi.

“Komşu ülkelerin toprak bütünlüğünü önemsiyorum”

Konu ile ilgili yeni bir açıklama yapan Er, ifadelerinde bir kastının olmadığı ve çarpıtıldığını öne sürdü. Kendi atalarının da Gürcistan’dan geldiğini aktaran Er, “Öncelikle şunu belirtmek isterim ki; Türkiye Cumhuriyeti’nin temel dış politika ilkelerine bağlı bir partinin mensubu olarak, bu ilkelerin en önemlilerinden biri olan Gürcistan başta olmak üzere, komşu devletlerin toprak bütünlüğünün önemini haiz bir insanım. Eğitim hayatım da bu yönde olup uzmanlık alanım uluslararası ilişkilerdir. Bu nedenle de bu ülkelerin toprak bütünlüğü ilkesinin önemine derinden inanır ve devletlerarası politik ilişkileri özellikle etnik çerçevede iç siyasetin bir enstrümanı yapmayı da kesinlikle doğru bulmam. Bu güne kadar da hep bu doğrultuda siyaset yaptım. Açıklamam tamamen insani saik ile yapılmış olmakla beraber, açıklamamın akabinde başta Düzce’deki dernek yönetimi ve değerli büyüklerim olmak üzere, bazı kelimelerin maksadını aşma ihtimali ile alakalı telkinlerini aldım.  Hemen sonrasında da, metnin yazım niyetininden emin olmam paralelinde, hiç tereddüt hissetmeden karşılıklı insani hukukumuz olması nedeni ile konunun tarafları ile direk iletişime geçerek, metnin yazılma maksadını kendilerine giderek yüz yüze anlatma imkanını buldum, dernek yöneticilerimiz ve şehrimizin büyükleri ile karşılıklı görüş alışverişinde bulundum ve sosyal medyam üzerinden gayet net açıklamalar yaptım” dedi.

“Açıklamam şahsi açıklama, partimi bağlamaz”

Gürcistan ile ilgili açıklamasının şahsi bir açıklama olduğu ve partisini bağlamadığını dile getiren Er, “Açıklamamın şahsi olduğunu, Partimi bağlamadığını, partimin en yetkili ağızlarından biri olan Genel Başkan Yardımcımız Sakarya Milletvekili Sayın Ümit Dikbayir tarafından belirtilmesine de vesile oldum.  Sayın Dikbayır’ın da ifade ettiği gibi ülkelerin toprak bütünlüğünün esas olduğu ve bunun dışında bir tutum, açıklama ve davranışın ‘sorunlu’ olduğunu tıpkı Sayın Vekilimiz gibi ben de belirtmek isterim ki; ben bu ‘sorunlu’ zihniyetin bir değilim, hiç de olmadım. Siyaseti hep sorunlara çözüm üretme vesilesi olarak görmem paralelinde, aralarında her hangi bir fark gözetmeksizin ve tüm ön yargılardan uzak olarak, bana sorunlarını ileten her bir yurttaşım ile ilgilenmeye ve derdine deva bulabilme adına elimden gelen her şeyi siyasi ahlak ve hukuk çerçevesinde yapmaya da siyaset hayatım boyunca devam edeceğim” diye konuştu.

“Gürcü toplumlarından özür diliyorum”

Gürcistan’ın toprak bütünlüğü ile ilgili sarf ettiği ifadeler nedeniyle Türkiye’deki tüm Gürcü toplumundan özür dileyen Er, “Tüm Art niyetli bir insan olmadığımdan, gerek siyaset gerekse ticaret hayatımda risk almaktan ve hata yapmaktan hiç korkmadım. Fakat ülkelerin toprak bütünlüğünün aksine bir ifade aklımın ucundan dahi geçmese de, maksadını aşma olasılığına şahit olduğum bazı ifadelerimden dolayı üzüntü duyan veya duyacak olan başta Düzce Gürcü Topluluğu olmak üzere, Türkiye bazında konunun tüm muhataplarının özrümü kabul etmelerini dilerim. Sonuçta insanız ve hatalarımız ile yaşarız. Yeter ki hatalarımızda kasıt olmadığı bilinsin. Özür dilemekten asla imtina etmem. Fakat yapmadığım herhangi bir eylem ve söylemi de açıkça ifade etme hakkımın kabulünü talep etmem en doğal hakkımdır. Kelimler maksadını aşsa da asıl mühim olan metnin tamamı ve metin yazarı olarak benim açıklayıcı ifadelerimdir ki ben de şu an bunu yapmaktayım” şeklinde konuştu.

“Gürcistan kökenli bir ailenin ferdiyim”

Kendi atalarının da Gürcistan’dan geldiğinin altını çizen Er, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Kendim de Gürcistan kökenli bir ailenin ferdi, Batumlu Ali’nin 4.kusak torunu olarak, Gürcistan basta olmak üzere hiç bir ülkenin toprak bütünlüğü ve iç ve dış politik gerçeklikleri ile alakalı söylemde bulunmayı doğru bulmam ve böyle bir ifade de bulunmayı hiç düşünmediğimi ve bu yönde bir açıklama yapmadığımı açıkça ve tekraren ifade etmek isterim. Aksi bir düşünce en hafif tabiri ile akıl tutulması olup, şahsım tarafından da kabul görmeyecektir. İnsanın kendi anavatanı ile alakalı art niyet sahibi olması mümkün müdür?”

“Sosyal medyada linç edildim, hukuki hakkımı kullanacağım”

Sosyal mecralarda bazı kesimler tarafından kendisi hakkında linç kampanyası başlatıldığını ve bu nedenle hukuki hakkını kullanacağını kaydeden Er, son olarak şunları söyledi:

“Bununla beraber, sürecin başından itibaren konunun hassasiyeti doğrultusunda tüm çevrelerin duyarlılıklarını dikkate alan, gerek beni ve ailemi tanımaları çerçevesinde yaptıkları haklı sitemleri gerekse de konunun manüple edilmesine karşı şahsıma ve partime karşı göstermiş oldukları olgun tavır için, öncelikli muhatabım olmaları çerçevesinde,  tüm Düzce Gürcü Derneği’nin yürekli yöneticilerine şükranlarımı sunarım. Ata topraklarımızın bir olduğu değerli dernek büyüklerimizin, sonuç ne olursa olsun, bu yüce ve sorumluluk sahibi tavırlarını ömrüm boyunca unutmayacağımı bilemelerini isterim. Ülkemizin böyle karakterlere inanın çok ihtiyacı var. Bu gün itibarı ile de sosyal iletişim mecralarında konu ile alakalı bana ait olmayan resim, imaj, ifade veya provakatif söylemleri bana aitmiş gibi lanse eden tüm kişi ve kurumlara karşı hukuki haklarımı kullanacağımı tüm kamuoyunun bilgisine önemle sunarım. Sonuç olarak herhangi bir kişi veya kuruma karşı saygısızlık yapma, başta benim de aile köklerimin dayandığı Gürcistan olmak üzere ülkelerin toprak bütünlüğü ve siyasal ilkelerine aksi bir tavır, eylem ve söylemde bulunma niyetim ve eylemim yoktur, olmamıştır ve olmayacaktır. Gürcü topluluğu yöneticilerinin ve Düzceli değerli büyüklerimizin aksine inanmaları halinde ise, gücünü makamından almayan bir insan olarak, gereğini yapmaktan asla geri duramayacağımı kendilerine ilettiğim gibi kamuoyunun da bilgisine sunarım.”

HABER: Savaş ARI

Son Güncelleme: 19.12.2021 18:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.