“ÖZLÜ’NÜN HER PROJESİ KALICI BİR ESERDİR”

Öncü TV’nin “Güne Merhaba” programına konuk olan AK Parti Düzce Belediyesi Meclis Üyesi ve Düzce Belediye Başkanvekili Murat Aydın, Düzce’de Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’yü yıpratmak isteyen kesimler olduğunu vurgulayarak, “Bunların tek amacı bakanımızı halkın gözünden düşürmektir. Bu gruplara baktığımız zaman hedefleri sadece seçimi kazanmaktır. Ama bilsinler ki Özlü ve yönetimi Düzceliler’in geleceği için mücadele veriyor” dedi.

“ÖZLÜ’NÜN HER PROJESİ KALICI BİR ESERDİR”

Öncü TV’nin “Güne Merhaba” programına konuk olan AK Parti Düzce Belediyesi Meclis Üyesi ve Düzce Belediye Başkanvekili Murat Aydın, Düzce’de Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’yü yıpratmak isteyen kesimler olduğunu vurgulayarak, “Bunların tek amacı bakanımızı halkın gözünden düşürmektir. Bu gruplara baktığımız zaman hedefleri sadece seçimi kazanmaktır. Ama bilsinler ki Özlü ve yönetimi Düzceliler’in geleceği için mücadele veriyor” dedi.

14 Ekim 2023 Cumartesi 11:14
“ÖZLÜ’NÜN HER PROJESİ KALICI BİR ESERDİR”

Öncü TV ekranları ve 100.2 Radyo Öncü ortak yayınıyla geniş kitlelere ulaşan, Öncü TV Haber Müdürü Canan Üstüner’in hazırlayıp sunduğu “Güne Merhaba” programının son bölümüne AK Parti Düzce Belediyesi Meclis Üyesi ve Düzce Belediyesi Başkan Vekili Murat Aydın oldu.

Programda, Düzce Belediyesi’nin başarılı çalışmalara imza attığını söyleyen Aydın, buna rağmen bazı grupların Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’yü hedef aldığını öne sürdü.

“Mecliste siyasi parti ayrımı yapmıyoruz”

Düzce Belediye Meclisi’nde AK Parti Grubu olarak siyasi parti ayrımı gözetmeksizin çalışmalarına devam ettiklerini kaydeden Aydın,  05.45 “Benim bakış açımda asla parti ayrımı yoktur partili diye bir şey yoktur. Biz hepimiz dostça, arkadaşça Düzce ye hizmet etmenin peşindeyiz. Mesela şöyle geçmişe baktığımız zaman meclis üyelerimizden ceza alanlar oldu onlar kötü yol yapmadılar gündeme geldi yerleri kapandı. Mesela Muhalefette bir tane bile bulamazsınız sayılı daha çok kendi ayrımı olmadığını daha ön plana koyabilirim. Ak Parti’nin içinde meclis üyesi Ak Parti’nin içinde meclis üyesi olması bir şeyi değiştirmiyor oda aynı halk gibi. Aziziyeye baştan geldiğimde 2019 yılında orada bir SSK vardı eski çalışmıyordu bunun yanında bizim Pazar yerimiz vardı, buradaki pazar yerini tamamen kaldırıp yeni bir pazar yeri yapma sözünü vermiştik ve bu pandemi döneminde bayramlar da bile dışarıya çıkamadık. 2 yılda verdiğimiz sözlere bakarsanız bu baya bir yüksek taban, Pazar yerimiz kuruldu esnafımız mutlu ve arkaya doğru güzelleşecek yani görsel ve vitrini daha güzel olacak” diye konuştu.

“Faruk Özlü’yü halkın gözünden düşürmeye çalışıyorlar”

Bazı odakların Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’yü hedef aldığını ileri süren Aydın, “Belirli gruplar var. Faruk Özlü’yü halkın gözünde düşürmeye çalışıyorlar. Geçtiğimiz yıllarda Asar Deresi üzerinde bulunan tekneyi sel alıp götürdü. Biz afet gelecek diye bunları bırakamayız. Asar Su Projesi bittiğinde, orada oturulduğu zaman bunu daha iyi anlayacaklar. En fazla 3 aya kadar verilen sözler tutulacak ve proje bitmiş olacak. Ne kadar başarılı olunursa o kadar sıkıntı aramaya başlanıyor. Belediyemizin turizme katkısı çok yüksek. Belediyemizin desteğiyle Korugöl’de yoğun çalışmalarımız oldu. Burasının yolundan, alımından her noktaya kadar yapımında Bakanımızın katkısı oldu. Orası farklı amaçlar için kullanılıyordu. Daha çok alkol mekanı gibi kullanılıyordu. Ama şimdi ailelere açılmış oldu. Bitme noktasına geldi. Hatta bugün açıkta balık tutanlar var.  Tanıtım olarak Bakanımızın ulusal kanallara çıkıp bunu Türkiye’ye anlatması güzellik yönünden insanları buraya çekiyor.  Antik kentimiz çok güzel bir yere geldi. Kazı çalışmaları yapıldıkça daha güzellikler ortaya çıktı. Yani turizme çok etkisi var. Tabi kısa dönemde olmuyor. Gelecek dönemde de çok daha iyi yerlere gelmeye devam edecektir” şeklinde konuştu.  

“Özlü’nün  her projesi kalıcı bir eser”

Düzce eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in yaptığı tramvay, Rabia Heykeli ve saat kulelerinin kaldırılmasına dikkat çeken Aydın, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün ise yaptığı projelerin kalıcı bir eser olduğunu belirterek,  “Bazı gruplara baktığımız zaman hedefleri sadece seçimi kazanmaktır. Ama bazıları Düzcelilerin geleceği için mücadele veren kısımdır. İnancınızı, hedeflerinizi yaptıklarınızla halk da görüyor. Bizi halk seçiyor ve halkın taleplerine göre çalışmalar yapıyoruz. Eğer seçimde Faruk Özlü seçilmezse yaptığımız işlerin hiçbirinin yıkılabileceğini düşünmüyorum. Çalışmayı çok seven, işini düzgün yapan insanlarımız var. Halkımızın talebiyle Bahçeşehir’deki güreş sahasını kaldırdık. Bu bir yıkım değildir, halkın talebini yerine getirmektir. Çoğunluk ne derse biz onu yaparız. Kütüphanenin içinde çay içiliyor, bilgi alınıyor, okunuyor. İçeride kafeteryası var. Fakat okuyanlar rahatsız olabiliyor. Dışarıya çay bahçesi yaparsak içerideki kütüphanenin bir anlamı kalmaz.  23 Nisan Parkı’nın orada boş alanımız vardı. Terk edilmiş bir bölge gibi duruyordu. Bugün baktığımız zaman ne kadar güzel bir alan, bir vitrin oldu. Asar deresi projesi de bitmek üzere. Halkımız faydalanıyor. Sabah gelip kahvaltısını yapabiliyor. 20 yıldan beri boş olan bir yer değerlenmiş oldu” ifadelerine yer verdi.

Düzce Belediyesi’nin hayata geçirdiği yeni toplu taşıma sistemini diğer illerin belediyelerinin örnek aldığını söyleyen Aydın, “2019’da yapılan Master Planı sayesinde 25 bin yolcu alırken bugün 55 binlere çıktı. Uzun araçların sıkıntısı oluyor. Rampalarda tıkanabiliyor. Özellikle kar yağdığında küçük araçlar daha rahat hareket edebiliyor. Karabük Belediye Başkanı bizzat kendisi Master Planı’nı beğendi. Karabük’e aynısını yaptık. Ayrıca Kıbrıs’taki toplu taşımasını da Düzce Belediyesi yapacak. Nüfusun birden artması, eğitim gibi etkenlerden dolayı otobüslerde sıkıntılar oldu. Su kartlarının yüklemesinin online olması için çalışmalarımız başladı. Belediye olarak hata da yapmış olabiliyoruz. Halk ve muhalefet sayesinde hatalarımızı anlayıp birlikte düzeltebiliyoruz. Halk istiyorsa biz işimize devam edeceğiz.  Sanayinin çoğu bitti. Devamı gelecek. Yıllardan beri özlem duyduğumuz bir şeyi yapabiliyoruz. Şehrin merkezinden kaldırıyoruz. Cedidiye Cami yıllardır enkaz gibi duruyordu. Yenisini yapıyoruz, bitiyor. Basmacılar çarşının olduğu yerde mahkemelik bir süreç var. Mahkeme olunca beklemek zorunda kalıyoruz. Ama hem sanayide hem de çarşıda hedefimiz bitirmek” açıklamalarında bulundu.

HABER: Savaş ARI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.