ORDULU VEKİL ENGİNYURT DÜZCE’DE

Mecliste fındıkla ilgili yaptığı sivri söylemleri ile tanınan Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Düzce’ye geldi. Partililerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Enginyurt, parti binasında düzenlediği basın toplantısında iktidarı hedef aldı. AK Parti hükümetinin pandemiyi bahane ederek esnafa gereken desteği sağlamadığını ancak büyük firmaların milyarlık borcunun tek kalemde silindiğini savunan Enginyurt, çifte standart uygulandığına dikkat çekti. Düzceli siyasileri de hedef tahtasına koyan Enginyurt, “Seçtiklerimiz Düzce’ye sahip çıkmıyor. Milletvekili gönderdiniz. Düzce’nin halini hatırını soran yok. Düzce’nin derdiyle dertlenen yok. Düzceli işsiz gence sahip çıkan yok.” dedi.

ORDULU VEKİL ENGİNYURT DÜZCE’DE

Mecliste fındıkla ilgili yaptığı sivri söylemleri ile tanınan Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Düzce’ye geldi. Partililerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Enginyurt, parti binasında düzenlediği basın toplantısında iktidarı hedef aldı. AK Parti hükümetinin pandemiyi bahane ederek esnafa gereken desteği sağlamadığını ancak büyük firmaların milyarlık borcunun tek kalemde silindiğini savunan Enginyurt, çifte standart uygulandığına dikkat çekti. Düzceli siyasileri de hedef tahtasına koyan Enginyurt, “Seçtiklerimiz Düzce’ye sahip çıkmıyor. Milletvekili gönderdiniz. Düzce’nin halini hatırını soran yok. Düzce’nin derdiyle dertlenen yok. Düzceli işsiz gence sahip çıkan yok.” dedi.

04 Mart 2021 Perşembe 16:29
ORDULU VEKİL ENGİNYURT DÜZCE’DE

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, birtakım temaslarda bulunmak üzere Düzce’ye geldi. Partililerin kendisine yoğun bir ilgi gösterdiği Enginyurt’u, Demokrat Parti Düzce İl Başkanı Mithat Ceylan ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

İl Başkanı Ceylan, “Değerli dava arkadaşlarım, aramıza yeni katılan meclisimizin en renkli siması değerli milletvekilimi bizleri ziyarete geldiler. Kendilerini aramızda görmekten büyük onur ve şeref duyduğumuzu arz etmek istiyorum. Bu duygularla siyasetin piri olan sayın vekilimizin yanında siyaset yapmak bize düşmez diye düşünüyorum” dedi.

Partinin il başkanlığında basın açıklaması düzenleyen Milletvekili Cemal Enginyurt, kendisine yoğun ilgi gösteren partililer ve il başkanına teşekkür etti.

Türkiye’nin ekonomik anlamda da siyasi anlamda da kötü bir süreçten geçtiğini belirten, “360 gündür esnafımız perişan. Kahveciler, restoranlar, lokantalar, kırtasiyeciler, kantinciler, servis esnafı düğün salonu ve özel yurt sahipleri velhasıl toplumun büyük bir kesimi büyük bir ekonomik sıkıntı altında. Sebep pandemi ve korona gibi görünse de değil.” dedi.

“SADECE İNSANCA YAŞAMAK İSTİYORUZ”

AK Parti’nin devam eden il kongrelerindeki kalabalığı eleştiren Enginyurt, “Çünkü sebep korona olsaydı kongre salonları ‘lebalep’ tıklım tıklım dolmazdı. 10 bin kişiyle cenaze yapmaya kalkmazlardı. Köylünün cenazesine 30kişiden fazlası yasak diyenler 10 bin kişilik cenazelerde boy göstermezlerdi. Demek ki sebep pandemi değil. Maalesef esnaf, köylü, çiftçi bu iktidar döneminde adeta unutuldu, terk edildi. Memur, emekli, işçi perişan. Enflasyon sadece buy ay yüzde 16 çıktı. Memura yüzde 7, emekliye yüzde 8 zam denildi. Doğal gaza üç ay içerişinde üç defa zam yapıldı. Elektriğe üç defa zam yapıldı. Ayçiçek yağına son üç ayda yüzde 40 zam geldi. Eti, peyniri görene aşk olsun denilir hale geldi. Ama iktidar ve iktidarın yanındakiler çok rahat. ‘Efendim dünyada ekonomik sorun var, ne istiyorsunuz?’ diyorlar. Bir şey istemiyoruz sadece insanca yaşamak istiyoruz.” diye konuştu.

“FINDIKLA İLGİLİ TALEPLERİMİZİ GÖRMEZDEN GELİYORLAR”

Meclis’te de her daim fındık üreticisinin sorunlarını gündeme taşıyan Enginyurt, “Fındık üreticileri kısmen rahatladı gibi görünüyor. Hükümete ısrarla diyoruz ki Toprak Mahsulleri Ofisi fiyatı revize etsin. 24 TL’ye çıkarsın diyoruz. Duymazdan gelip çıkarmıyorlar. Zaten zar zor 30 Nisan’a uzattık alımı. Ama AK Parti Ordu İl Başkanı dün bir televizyonda diyor ki ’30 Nisan’a kadar fındığınızı sattınız sattınız, satmazsanız bizi, ilgilendirmez’ diyecek kadar çiftçiden, üreticiden uzak bir tavır sergiliyorlar. Yani AK Parti zihniyeti ‘ altta kalanın canı çıksın, üstte kalan yaşasın’ demeye devam ediyor.” sözleriyle hükümeti eleştirdi.  

“VİRÜS 19.00’DAN SONRA MI BULAŞIYOR?”

1 Mart itibariyle başlayan normalleşme sürecinde kafe ve restoranlara 19.00’a izin verilmesini de eleştiren Enginyurt, “Saat 19’dan sonra iş yerleri kapalı. Niye? Koronavirüs bulaşır diye. Bu nasıl bir koronavirüs ki saat 19’a kadar uyuyor da sabaha kadar mesai mi yapıyor? Dolayısıyla korona bahanesiyle milletimiz ezildikçe eziliyor, fakirleştikçe fakirleşiyor. Çiftçimiz, üreticimiz perişan.” dedi.

“ÖZLÜ AĞAÇ DİKECEKMİŞ, PEKİ ESNAFA KİM SAHİP ÇIKACAK?”

Konuşmasının devamında Düzce için ayrı bir parantez açan Enginyurt, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’ye de sert bir dile yüklendi. Enginyurt, “Ha, Düzce’de sizin durumunuz iyi. Gelirken Düzce Belediyesi’nin astığı pankartları gördüm. Düzce Belediye Başkanını tebrik ediyorum. Düzce zenginleşmiş. 285 tane ağaç fidanı dikecekmiş. 184 tane iş yerine tabela yapacakmış ki siz kurtuldunuz. Sizde hiçbir sıkıntı kalmamış. Düzce Belediye Başkanı işi çözmüş. Eski bakanın belediye başkanı olmasının faydasını görmüşsünüz. 285 tane ağaç dikecek, 184 tane iş yerine de tabela yapacak! Pekala, batan kahveciye kim sahip çıkacak? Restoranlar, lokantalar battı kim sahip çıkacak? Bir yıldır okular kapalı, servis esnafı evine ekmek götüremedi, arabası icraya verildi. Ona kim sahip çıkacak?” ifadelerini kullandı.

“BİZİMLE ALAY EDEN BİR ZİHNİYET ÜLKEMİZİ MERHAMETSİZCE YÖNETİYOR”

Pandemi tedbirleri kapsamında getirilen tedbirlere değinen Enginyurt sözlerine şöyle devam etti:

“Kısa Çalışma Ödeneği bu ayın son unda bitiyor. İşten çıkarma yasağı bu ayın sonunda son buluyor. Soruyorsunuz ‘ne olacak bu insanlar?’. ‘E yaptık ya!’ diyorlar. Ne yaptınız?

Kısa Çalışma Ödeneği sigorta priminden bile sayılmıyor. Bir yıldır kişi sigortalı bile değil. Aklımızla oynayan, bizimle alay eden bir zihniyet maalesef ülkemizi ve ülke insanımızı çok merhametsizce yönetiyor. Ak Partililer kızıyor biz bunları söyleyince. Cumhur İttifakı paydaşları kızıyor. Ne var canım dünyada ekonomik kriz var diyorlar. Nerede versin hükümet diyorlar. Nereden verir bilmiyoruz ama bildiğimiz bir şey var. AK Parti, İstanbul Milletvekili Nurettin Canikli diyor ki ‘Güney Afrika’da fakirlere 8 buçuk milyar dolay verdik’. 65 katrilyon TL ediyor. Güney Afrika’daki fakire verenler Düzce’deki fakire ne verdiler? Koskoca bir hiç!

“ESNAF OLMAYAN PARAYI NEREDEN BULSUN?”

Ziraat Bankası sadece Virjin Adaları’nda bir şirkete 1,6 milyar dolar paraya batırdı. Yani 15 katrilyon. Esnaf kirasını ödeyemiyor, battık diyor. Vergi ve SGK yapılandırması yapıldı. Kimse ödeyemedi, toplumun yüzde 20’si ödeyemedi 1 Mart’ta. Erteleyin diyoruz. Esnaf ne iş yaptı da ödesin diyoruz. Hayır diyorlar ödeyecek. Neyle ödeyecek? E bulsun. Nerden bulsun yok para. Olmayan parayı nasıl bulsun. Siz dağıttınız. 1.2 milyar İstanbul Havalimanı’ndaki beş şirketin kirasını iptal ettiniz.

“DÜZCE BELEDİYE BAŞKANI ESNAFA YARDIM ETTİN Mİ?”

Düzce Belediye Başkanı, 285 fidan dikene kadar 184 iş yerine tabela saçağım diyene kadar o işyerlerinin kirasına yardım ettin mi? Çocuklarına tablet dağıtıp, internet ücretini ödedin mi? Bir katkıda bulundun mu? Vergi ve SGK primini dahi ödeyemeyen bu insanlar evine ekmek götüremiyor. Sordun mu milletvekillerine? Yardım edelim, sahip çıkalım, Düzce batıyor, iflas ediyor. Yığılca’sından Kaynaşlı’sına Düzce çöküyor. Ne yaptın? Ne yaptık diye kendinize vicdanen sordunuz mu? Hayır. Efendim pandemi var.”

“BU PANDEMİ SADECE MİLLETE GELİNCE Mİ VAR?”

Pandemi sürecinin hükümet tarafından bahane yönetimi haline getirildiğini öne süren Enginyurt, “Bu nasıl pandemiyse herkesin özellikle de hükümetin en büyük bahanesi oldu. Ne sorarsanız sorun ‘pandemi var haksızlık ediyorsunuz’ diyorlar. İyi güzel de bu pandemi sadece millete gelince mi var? Beş şirketin 9 milyar dolar yani yaklaşık 80 katrilyon TL vergi borcunu siliyorsunuz da bu esnafın vergi borcundaki faizi niye silmiyorsunuz? SGK’daki faizi neden silmiyorsunuz. Silin bunları, kredilerin ödemesini faizsiz sağlayın diyoruz.

“ÇİFTÇİNİN İNEĞİNİ TRAKTÖRÜNÜ HACZEDİP SATIŞA ÇIKARDILAR”

Yok. Virjin Adaları’ndaki 1,6 milyar dolar parayı tahsil edemeyen Ziraat Bankası Yığılca’da, Kaynaşlı’da Düzce’de çiftçinin ahırını haciz etti. İneğini danasını traktörünü haciz etti. Ve utanmadan bir de satışa çıkardı. Nasıl yapıyorsunuz bunu, vicdanınız en veriyor mu diyoruz. İşinizde bakın diyorlar. ‘İşinize bakın millet bizi destekliyor.’ Valla bu milletin artık ne destek ne oy verecek hali kaldı. Çünkü hiç kimse evine ekmek götüremiyor.” dedi.

“DÜZCE’NİN DERDİYLE DERTLENEN YOK”

Konuşmasının devamında eski cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in ‘Boş tencere hükümet devirir.’ Sözüne atıfta bulunan Enginyurt, “Buradan ilan ediyorum. AK Parti tencereleri boşaltmıştır. Allah’ın izniyle sandıklarda boşalacak ve bu millet AK Parti’den kurtulacaktır. Seçtiklerimiz Düzce’ye sahip çıkmıyor. Milletvekili gönderdiniz. Düzce’nin halini hatırını soran yok. Düzce’nin derdiyle dertlenen yok. Düzceli işsiz gence sahip çıkan yok.

“YAPARSA AK PARTİ YAPAR. BATIRMAKTAN BAŞKA NE YAPTINIZ?”

Düzce’deki lise öğrencisi diyor ki “Yav iptal edin sınavları korona var diyorsunuz diyor. Yüksek riskli korona var diyorsunuz. İptal edin iptal etmiyorlar. Emeklilikte yaşa takılanlara Düzce Vekilleri de biz de söz verdik, yüzlerine bakmıyor adam yerine konulmuyoruz. Taşeron işçiler Karayollarında kar kış demeden çalışıyorlar, sahip çıkmıyoruz. 3600’ü bekleyen yüz binlerce insan var. Söz verdik. Sözümüzü yerine getirmiyoruz. Ne yapıyor iktidar vekilleri? Kaçıyor, milletten uzaklaşıyor. Söz verdik. İnfaz koruma memurlarına söz verdik. Emniyet hizmet sınıfına alınacak diye. Bakın 26 Mart’ta 300 bine yakın çekten hapse girmeyi bekleyen insan var. İşi mahvolmuş, düzeni bozulmuş. Hapse girecek kimse seslerini duymuyor. Vekiller telefonlara bile çıkmıyor. Ne var? Efendim yaparsa AK Parti yapar. Ne yaptınız yaparsa? Batırmaktan başka ne yaptınız?” ifadelerini kullandı.

“BU GİDİŞATA DUR DİYECEK PARTİNİN ADI DEMOKRAT PARTİ’DİR”

“Bu gidişata dur diyecek partinin adı Demokrat Parti’dir.” diyen Vekil Enginyurt, “Demokrat Partililer artık ayağa kalktı. 7 Ocak 1946 yılında kurulan, o gün herkesin güldüğü, dalga geçtiği yalnızlığına çakalların bile güldüğü Demokrat Parti, DP’ye üye olanların, başkan olanların falakaya yatırılıp korkutulup sindirildiği dönemlerde korkmayan Demokratlar, 14 Mayıs 1950 yılında iktidarlar tek başına. Şimdi aynı DP tekrar ayağa kalktı. Tehditlere aldırmadan, baskılara yılmadan, korkmadan DP’liler Türkiye’de yeter artık söz milletin diyor, ilk seçimde iktidar olacak Allah’ın izni ile. Bunu herkesin böyle bilmesi, böyle okuması lazım.” dedi

“BİZDEN ÇEKİNİYORLAR”

Parti olarak aralıksız çalışmaya devam ettiklerini belirten Enginyurt, “Bizden çekiniyorlar. Bizden rahatsızlar. Bizden tedirginler. Niye? Çünkü söyleyeceğimiz laftan Sayın Genel Başkanımız Gültekin Uysal ile birlikte hiç geri vites yapmadan sonuna kadar söylüyoruz. Şu an Türkiye’de genç bir lider isteniyorsa Gültekin Uysal var. Bilgili bir lider isteniyorsa Gültekin Uysal var. Türkiye’de gençlerin emeklinin işçinin halinden anlayacak lider isteniyorsa Gültekin Uysal var. Ve parti isteniyorsa, Demokrat Parti var.

“MİLLETTEN YANA OLACAĞIZ”

Şu anlayışı terk edeceğiz ayağa kalkacağız. “Efendim barajı aşamayız, kazanandan yana olalım, güçlünün yanında olalım.” Öyle bir şey yok. Kazanandan yana değil, güçlüden yana değil, inananlardan yana yolacağız. Milletten yana olacağız. Allah’ın izni ile milleti iktidar yapacağız inşallah. Sevgili basın mensupları siz sormadan söyleyeyim, ısrarla diyorlar ki hangi ittifaktan yanasınız? Biz milletten yanayız. Bizim kiminle ittifak yapıp yapmayacağımız değil esas olan, biz tek başımıza iktidar olmak istiyoruz. Türkiye’yi tek başımıza yönetmek istiyoruz. Bunun için yola çıktık. Kendi Cumhurbaşkanı adayımızı çıkartacağız. Allah’ın izni ile biz bu ülkede iktidar olacağız diyoruz.” diye konuştu.

EMEKLİYİ 1.600 TL’YE MAHKÛM EDENLE İTİFAK YAPMAYACAĞIZ”

Kimlerle ittifak olacağını değil ama olmayacağını açıklayan Enginyurt şöyle konuştu:

“Ama kiminle ittifak yapmayacağımızı buradan bütün dünyaya duyuralım sadece Türkiye’ye değil. Biz emekliye intibak yasasını çıkarıp 1600 liraya mahkûm edenlerle ittifak yapmayacağız. Biz işçiye 2800 lira asgari ücret verdik deyip o ücreti vergiden muaf tutmayanla ittifak yapmayacağız.

Biz emeklilikte yaşa takılanları görmezden gelenlerle ittifak yapmayacağız.

Biz infaz koruma memurlarına, yardımcı hizmetler sınıfına, sağlık bakanlığında 100 bin kadro bekleyenin sesini duymayanla ittifak yapmayacağız.

“ÇİFTÇİNİN CEP TELEFONUNU SORANALA İTTİFAK YAPMAYACAĞIZ”

Biz kuru ekmek buluyorlar neyine yetmiyor diyenlerle ittifak yapmayacağız. Biz çiftçiye cep telefonun varmış nereden buldun nasıl aldın diye soranla ittifak yapmayacağız.

Biz Abdullah Öcalan’a mektup yazdırıp Osman Öcalan denen kanlı katili televizyona çıkaranlarla ittifak yapmayacağız.

Biz esnafı görmezden gelip, kahvecinin batışını seyredip, restoran ve lokantaları duymamazlıktan gelenlerle ittifak yapmayacağız.

Ve en önemlisi biz Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü sevmeyenle ittifak yapmayacağız.

Dolayısıyla biz milletle bütünleşeceğiz, milletle bir araya geleceğiz. Allah’ın izni ile ilk seçimlerde Demokrat Parti’yi iktidar edeceğiz”

Son Güncelleme: 04.03.2021 16:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84