GENİŞ KATILIM İLE YAPILAN KONGREDE METİN TOPAL YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

Anahtar Parti Düzce İl teşkilatlarında kongre heyecanı yaşandı. Geniş katılım ile gerçekleştirilen kongreye İl Başkanı Metin Topal’ın oluşturduğu tel liste ile gidildi. Kongrede konuşma yapan Anahtar Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Çetin, Türkiye’de gelir adaletsizliği olduğunu savunarak, “Şu andaki yoksulluğun, şu anda çektiğimiz sıkıntıların temelinde bu gelirdeki dağıtım adaletsizliği var” dedi.

GENİŞ KATILIM İLE YAPILAN KONGREDE METİN TOPAL YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

Anahtar Parti Düzce İl teşkilatlarında kongre heyecanı yaşandı. Geniş katılım ile gerçekleştirilen kongreye İl Başkanı Metin Topal’ın oluşturduğu tel liste ile gidildi. Kongrede konuşma yapan Anahtar Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Çetin, Türkiye’de gelir adaletsizliği olduğunu savunarak, “Şu andaki yoksulluğun, şu anda çektiğimiz sıkıntıların temelinde bu gelirdeki dağıtım adaletsizliği var” dedi.

09 Mart 2025 Pazar 16:43
GENİŞ KATILIM İLE YAPILAN KONGREDE METİN TOPAL YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

Türk siyasetine yeni bir soluk getiren Anahtar Parti Düzce İl Kongresi bugün geni bir katılımla Baro Han’da yapıldı. Kongreye Anahtar Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Çetin, AK Parti Düzce İl Başkanı Hasan Şengüloğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Fazlı Koç, Düzce TSO Başkanı Erdoğan Bıyık, TSO Meclis Başkanı Tanju Acar, TSO Meclis Üyeleri, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Mehmet Kütükoğlu, İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er, STK temsilcileri ve partililer katıldı.

İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan kongre, Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunması ile devam etti.

“Türkiye’ye yeni bir siyaset inşa edeceğiz”

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Anahtar Parti İl Başkanı Metin Topal, Türkiye’de yeni bir siyaset inşa edeceklerini belirterek, “Bizim mücadelemiz memleketimizin menfaati mukabilinde hizmet yarışıdır, bu yüzden de hiçbir partiyi rakibimiz olarak görmüyoruz. Bizim rakip olarak Gördüğümüz sorunlardır. Bundan mütevellit de iktidara mukallit laflar edecek muhalefet olmaya gelmiyoruz. Siyaset bizim için bir bayrak yarışıdır ve biz de nöbet yerimize yürüyoruz. 28 Ekim 2024'te partimizin kurulusunu ilan ettiğimizde; sadece bir siyasi hareketi değil, aynı zamanda bu ülkeye adalet, liyakat ve refah getirecek bir iradeyi de ortaya koyduk.  7 Aralık 2024'te Düzce İl Başkanlığı binamızın açılışını yaparken de ilk teşkilat olarak tarihe geçmenin sorumluluğuyla hareket ettik. Bugün, Türkiye'nin ilk Anahtar Parti İl Başkanı olarak buradayım ve bu sorumluluğun bilincinde, sizlerle omuz omuza yürümenin gururunu yaşıyorum. Düzce, değişimin ve yeniliğin öncüsü oldu. İlk teşkilatımızı burada açtık. Bu, bizim için sadece bir başlangıçtır. Biz bu yola, eski düzenin bozuk anahtarlını değil, halkın iradesini açan yeni bir anahtar taşımak için girdik. Biz bu yola, makam için, koltuk için değil; memleketimiz için, inanımız için, çocuklarımızın geleceği için girdik. Simdi hep birlikte, bu ülkenin ihtiyacı olan yeni siyaseti inşa edeceğiz. Bizim siyasetimiz, halkın siyasetidir. Bizim yolumuz, milletin yoludur! Bugün burada bu davaya gönül veren her biriniz, Anahtar Parti'nin temel taşlarısınız. Sizlerle birlikte, Düzce'den başlayarak tüm Türkiye'ye umut olacağız. Gelin bu yolu birlikte yürüyelim! Gelin, Anahtar Parti'nin adaletini, liyakatini, ahlakını, hep birlikte iktidara taşıyalım” diye konuştu.

Çetin: “Gelir dağılımında adaletsizlik var”

Türkiye’de gelir dağılımdan adaletsizlik yapıldığını öne süren Anahtar Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Çetin ise, “Ahilik kutlamaları yapıyoruz, ahiliğin önemini anlatıyoruz, ama bir taraftan da meslek liselerinin içini boşaltıyoruz. Burada bir çelişki yok mu? Ahilik demek ne demek? Çırak, kalfa ve usta ilişkisi demek. Şu an çıraklar yok oldu, kalfalar yok oldu, sadece ustalar kaldı. Bir nesil sonra Türkiye’de usta da kalmayacak. Biz inşallah iktidara geldiğimizde mikro değil, makro bakarak Türkiye’nin problemlerini çözmeyi hedefliyoruz. Gelir dağılımında çok ciddi bir adaletsizlik var. Türkiye,  gelir sıkıntısından ziyade, gelirin dağıtımındaki adaletsizlikten dolayı bu sıkıntıları yaşamakta. Türkiye’de gelirin yüzde 53’ünü yüzde 10 nüfus alıyor. Geriye kalanla da yüzde 43’ü yetinmeye çalışıyor. Şu andaki yoksulluğun, şu anda çektiğimiz sıkıntıların temelinde bu gelirdeki dağıtım adaletsizliği var. İnşallah bizim iktidarımız da bunlar da yok olacak” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından tek liste ile gidilen kongrede, kurucu mevcut İl Başkanı Metin Topal yeniden İl Başkanı seçildi.

Öte yandan, Düzce İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Güvenlik Şube Bürosu ekipleri, kongrenin yapıldığı salon ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

HABER: Savaş ARI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.