“GELMİŞ GEŞMİŞ EN İYİ BAŞKAN: ERDOĞAN BIYIK”

Erdoğan Bıyık ve ekibinin Düzce Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine gelmesinin ardından yeni kurum binası için ihale sürecinin başlaması, Düzce iş dünyasında takdirle karşılandı. Düzceli iş insanları, Erdoğan Bıyık ve yönetimini başarılı bulduklarını belirterek, “Mevcut bina şehir içinde ve hizmet veremez halde. Binanın otoparkı olmadığı için büyük sorunlar yaşanıyordu. Yıllardır, yapılması beklenen yeni binan için, nihayet Erdoğan Bıyık ve ekibi ihale süreci başlattı. Düzce’mize hayırlı olsun” dedi.

“GELMİŞ GEŞMİŞ EN İYİ BAŞKAN: ERDOĞAN BIYIK”

Erdoğan Bıyık ve ekibinin Düzce Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine gelmesinin ardından yeni kurum binası için ihale sürecinin başlaması, Düzce iş dünyasında takdirle karşılandı. Düzceli iş insanları, Erdoğan Bıyık ve yönetimini başarılı bulduklarını belirterek, “Mevcut bina şehir içinde ve hizmet veremez halde. Binanın otoparkı olmadığı için büyük sorunlar yaşanıyordu. Yıllardır, yapılması beklenen yeni binan için, nihayet Erdoğan Bıyık ve ekibi ihale süreci başlattı. Düzce’mize hayırlı olsun” dedi.

16 Ekim 2023 Pazartesi 12:29
“GELMİŞ GEŞMİŞ EN İYİ BAŞKAN: ERDOĞAN BIYIK”

Erdoğan Bıyık, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı seçilmesinin ardından genç ve dinamik ekibiyle başarı çalışmaların altına imza atmaya devam ediyor. Bir yıl önce göreve gelen Bıyık ve ekibinin, Düzce iş dünyasının sorunlarının çözümüne yönelik attıkları adımlar olumlu karşılanırken, yıllardır yapılamayan Düzce Ticaret ve Sanayi Odası yeni hizmet binası için ihale sürecinin tamamlanması, Düzce sanayisinde büyük bir devrim olarak görüldü.

Çakır: Bıyık ve yönetimi zoru başardı

İnşaat çalışmalarına kısa süre içerisinde başlanması beklenen yeni hizmet binası ile ilgili Öncü Haber mikrofonuna konuşan iş insanı ve TSO Meclis Üyesi Özkan Çakır, “Yeni bina projesini daha önce de Yönetim Kurulumuzun yürüttüğü bir proje. Yeni bir düzenlemeyle harika bir proje çizdik. Umarım memleketimize, Düzcemiz için hayırlı olacak. İhaleye çıkartıldı, alan da oldu. Bugünkü ortalama ekonomik, ticari şartların, inşaat sektörünün çok zor ve yoğun olduğu bir dönemde, böyle bir inşaat firmasının, Ticari ve Sanayi Odası’nın inşaatını yüklenmesi zor bir iş. Umarım başarırlar. Biz de takipçisi olacağız” diye konuştu.

 İş dünyasının sorunlarına da değinen Çakır, “İş dünyasının çok sorunu var. Hangi sorunlardan bahsedelim. İnanılmaz finans sorununa mı bakalım, istihdam sorununa mı bakalım, iş sorununa mı bakalım. Düzce’nin perakende sektörünün meclis üyesiyim. Dolayısıyla ekonomi zor bir dönemeçten geçiyor. Para bulmak artık çok zor. Dolayısıyla iş dünyası ve sanayi dünyası ismi bir. Ama sanayi dünyasıyla perakende dünyası ticaretini ayırmak lazım. Küçük kobilerle büyük kobileri ayırmak lazım. Ben ayrıca ticaret ve sanayi odasının ayrılması gerektiğini düşünenlerdenim. Çünkü Düzce’deki sanayicilerimiz ticaret sanayi odasına gelip gitmiyorlar. Biz kendilerini davet ediyoruz ama biraz dışarıda kalıyorlar. Sanayimiz çok güzel gelişiyor. Ama maalesef finansa ulaşmakta bugünlerde zorluk yaşıyoruz. Umarım çok kısa zamanda bu işi çözeriz diye düşünüyorum. Biz Düzce’nin iş dünyasının bu işleri çok hızlı çözdüğünü gördük, tecrübeliyiz. Üstesinden geleceğiz” şeklinde konuştu

Göksakaoğlu: Bıyık ve yönetiminin çalışmalarını başarılı buluyoruz

Erdoğan Bıyık ve yönetiminin çalışmalarını başarılı bulduğunu ifade eden iş insanı Ragıp Göksakaoğlu, “Yönetim kuruluna yeni geldiler. Zor bir süreçte çalışma yapıyorlar. Çalışmalarını şimdilik başarılı buluyoruz. Yaptıkları ihaleden dolayı kendilerini kutlarım. Düzce’nin en çok ihtiyacı olan Ticaret ve Sanayi odası binasıydı. Bunu gerçekleştirirlerse Düzce için büyük kazanım. Şimdiki Ticaret Odasında insanlar arabalarını park edemiyorlar. Oradaki düzen de pek mantıklı değil. Bunun için çalışmalarını eski bir ticaret odası meclis başkanı olarak şimdilik izliyorum. Gayet iyi gidiyorlar. Organize sanayideki çalışmalarını da takdir ediyorum.  O binanın yerini bizden önceki yönetime sormak lazım. Binanın yerini Metin Büyük zamanında Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan aldık. Bugüne kadar niye beklenildi onu bilmiyorum. Düzce’nin en güzel yerlerinden biri. Ticaret odasına da en uygun yerlerden biri. Bugün bunu başarırlarsa Düzce’ye bir eser kazandırmış olurlar. Kapısına da bugünkü yönetimin ismini yazarlar. İş dünyasının sorunları hakkında çok konuşulacak şey var. Türkiye’deki ekonomik durum belli. Hayat şartları, insanların gelir düzeyi belli. Alınan tedbirler ne getirecek bilemiyoruz, bekleyeceğiz. Herkes kendine göre mücadele veriyor. İnşallah iyi olur. Erdoğan Bıyık Düzce’nin yerlisi. Bugüne kadar da yaptıklarını takdir ediyorum. Yapacaklarına kefilim. Kendisine güveniyorum. Yanındaki arkadaşlarımız da çok düzgün, genç arkadaşlar var. Hepsi Düzce için bir şeyler yapmaya gayret ediyorlar. Buna da Düzcelilerin destek olması gerekiyor. Belediye başkanımız da milletvekillerimiz de destek oluyorlar. Organize sanayi bölgesi için kendilerinin yatırım yapması gerekiyor. Herkese kiraya verilmemesi gerekiyor. Düzce için iyi olacak” ifadelerini kullandı.

Caymaz: Bıyık ve ekibini olumlu buluyorum

Erdoğan Bıyık ve yönetiminin çalışmalarını yakından takip ettiğinin söyleyen DEVA Partisi İl Başkanı ve İş İnsanı Erdoğan Bıyık, “Bir yıla yakındır hem başkanımızın hem de yönetim kurulunun çalışmalarını takip ediyoruz. Gördüğümüz kadarıyla şimdilik olumlu bir izlenim var.  Yapılması gereken çok iş var. Bazı alanlarda komisyon kurdular. Komisyonlarda da iş çevresine yönelik ziyaretler gerçekleştiriyorlar. Problemleri ortaya koyarak ortak bir şekilde çözümler arıyorlar. Bu durumun sonuçlarının olumlu olacağını düşünüyorum. Yeni bina için bir ihale sonuçlandı. Umarım bina en kısa zamanda yapılır ve Düzce ticaret ve sanayi odasına yakışır bir yer olur.  Belki bugüne kadar yeterli finansman sağlanmamış olabilir. Farklı öncelikler de olmuş olabilir. Bunun için adım atılmış olması Düzce için olumlu bir gelişme.  Erdoğan Bıyık’ı olumlu buluyorum. Yanında değer verdiğimiz, çok sevdiğimiz arkadaşlarımız var. Uyumlu ve iyi bir ekip olduğunu gözlemliyorum. Bence başarılı gidiyorlar. Sonuçta Düzce’ye yapılan her hizmet bizi sevindirir. Yapılan çalışmalardan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.  

Akçabat: Erdoğan Bıyık, gelmiş geçmiş en iyi başkan

Erdoğan Bıyık’ın Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nın gelmiş geçmiş en iyi başkanı  olduğunu söyleyen İş İnsanı Gülhan Akçabat, “Harika buluyorum. Gayet güzel şeffaf, açık, net ve çalışkan buluyorum. Ticaret odasında gelmiş geçmiş en iyi başkan ve yönetimi diyebilirim. Gayet güzel bir şekilde yapılıp sonuçlanacağını düşünüyorum. Yapmayı beceremediler ya da yolu yoktu sanırım, bilmiyorum. Ama şu anda güzel bir şekilde ilerleyeceğini düşünüyorum. Erdoğan Bıyık’ı da bireysel olarak gayet iyi buluyorum.”  açıklamalarında bulundu.

Doğan: Mevcut bina bakkal dükkanı gibi

Mevcut Ticaret ve Sanayi Odası’nın mevcut binasının hizmet veremez bir durumda olduğunu kaydeden İş İnsanı Yakup Doğan, şu ifadelere yer verdi:

“Sanayi bölgesini fazla takip edemedim fakat onun başarabileceğini düşünüyorum. İradeli ve kolay pes eden biri değil. Bina Düzce için hayırlı olsun. Vatandaş geldiğinde durabileceği, park edebileceği, işini halledebileceği bir ortam yok. Sanayi odası bakkal dükkanı gibi. Eğer muvaffak olup bunu başarırlarsa Düzce için çok faydalı olur. Küçük esnaf en zor ve en kötü dönemini yaşıyor. Bu konuda yapılan hatalar esnafa ve işçiye yükleniyor. Bedeli bu insanlar ödüyor. İnsanlar çaresiz, her gün onlarca iş yeri kapanıyor.  

“Bayrağın bu yönetimle beraber daha da yukarılara taşınmaya çalışıldığını görüyoruz”

Kızılay Düzce Şube Başkanı Halil Aydın ise, TSO yeni binası için ihale sürecinin tamamlanmasına yönelik, şu görüşlere yer verdi:

“Başkanı Düzce için çalışan emek veren insanlardandır. Saygıyla karşılıyorum. Düzce ticaret ve sanayi odasının son dönemde yeni bir binaya kavuşmak için yaptığı hamleleri de takdirle karşılıyorum. Düzce için çalışan herkesi biz de Düzce halkı olarak desteklememiz, sahip çıkmamız gerekir. Erdoğan Bey’in de hizmet çabalarını takdir ediyorum. Düzce’de depremden sonra birçok yatırım geç kaldı. Bu tarz hizmetler sermaye ve ekonomik güç gerektiren konular. Bürokratik engellerin olduğu noktalar var. Birçok sebebi var. Kişilere ve yöneticilere bağlamamak gerektiğini düşünüyorum. Düzce sanayi anlamında gelişen bir il. Buna paralel olarak da ticaret odasının kendini yenilemesi, iş adamlarımıza yol açması gerekir. Yukarıya taşınmış olan bayrağın bu yönetimle beraber daha da yukarılara taşınmaya çalışıldığını görüyoruz.”

HABER: Savaş ARI

Anahtar Kelimeler:
DÜZCE
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.