“FARUK ÖZLÜ ADAY OLURSA, BİZ KAZANIRIZ”

Öncü Medya Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın hazırlayıp sunduğu ‘Kitabın Ortasından’ programı yeni yayın dönemine hızlı başladı. Programa konuk olan İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er, AK Partili eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in 31 Mart Yerel Seçimlerine yönelik aday adaylığı başvurusunu İYİ Parti Genel Merkezine yaptığını duyurdu. Seçimlere yönelik oldukça iddialı konuşan Er, “Mehmet Keleş Düzce’de marka olmuş bir isim. Faruk Özlü’nün adaylığını bekliyoruz. Özlü aday olursa, seçimleri kazanacağımıza inanıyorum” dedi.

“FARUK ÖZLÜ ADAY OLURSA, BİZ KAZANIRIZ”

Öncü Medya Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın hazırlayıp sunduğu ‘Kitabın Ortasından’ programı yeni yayın dönemine hızlı başladı. Programa konuk olan İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er, AK Partili eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in 31 Mart Yerel Seçimlerine yönelik aday adaylığı başvurusunu İYİ Parti Genel Merkezine yaptığını duyurdu. Seçimlere yönelik oldukça iddialı konuşan Er, “Mehmet Keleş Düzce’de marka olmuş bir isim. Faruk Özlü’nün adaylığını bekliyoruz. Özlü aday olursa, seçimleri kazanacağımıza inanıyorum” dedi.

07 Ekim 2023 Cumartesi 16:02
“FARUK ÖZLÜ ADAY OLURSA, BİZ KAZANIRIZ”

Düzce’nin gündemine ışık tutan, birbirinden farklı konu ve konuklarıyla konuşulmayanların konuşulduğu, Öncü TV ekranları ile 100.2 Radyo Öncü aracılığı ile geniş kitlelere ulaşan, Öncü Medya Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın hazırlayıp sunduğu “Kitabın Ortasında” programının yeni yayın dönemindeki ilk konuğu İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er oldu.

“Mehmet Keleş aday adaylığı başvurusunu Genel Merkezimize yaptı”

Düzce Kamuoyunun merakla beklediği “Eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş, İYİ Parti’den aday olacak mı?” sorusunun cevabını veren Er, Keleş’in resmi aday adaylık başvurusunu İYİ Parti Genel Merkezine yaptığını belirtti. Keleş’in isminin Düzce’de bir marka olduğunu ifade eden Er,  “Mehmet Keleş ismi hep Düzce’de ortaya çıkıyor. Dolayısıyla siyasi manada Düzce’nin markası olmuş biri isimdir Mehmet Keleş. Mehmet Keleş hakkında yapılan yorumlar, çok olumlu yorumlar. Düzce’ye gerçekten imza atmış. Mehmet Bey ile ilgili fikri olmayan insan yok; gerek olumlu, gerekse olumsuz. İYİ Parti ve Mehmet Keleş arasındaki diyaloğa gelince, adaylık bir süreçtir malumunuz, aday adaylığı ile başlayan bir süreçtir. Ondan sonra Genel Merkezlerin kararı çerçevesinde adaylık süreci başlar. Mehmet Keleş, aday adaylığı sürecini partimizde başlatmıştır, başvurusunu yapmış ve Genel Merkezde görüşmelerini gerçekleştirmiştir. Son derece müspet görüşmeler gerçekleştirmiştir. Onun yaptığı görüşmelerde ben de bulundum. Bu görüşmeler çerçevesinde Genel Merkezimiz en kısa sürede kararını açıklayacaktır. Kendisi Genel Başkanımızla da görüştü, orada da ben vardım” diye konuştu.

“Mehmet Keleş iyi bir belediyeci, Faruk Özlü iyi bir bürokrat”

Mehmet Keleş’in iyi bir belediyeci olduğunu, Faruk Özlü’nün ise iyi bir bürokrat olduğunu dile getiren Er, “Tabii Mehmet Keleş’in çok önemli bir CV’si var, 2 dönem Belediye Başkanlığı yapmış, Türkiye Belediyeler Birliği’nde yetkin bir konumda uzun süre görev almış, AK Parti’de yerel yönetimlerle ilgili çok başarılı çalışmalara imza atmış bir isim. Mehmet Beyin, bir de ışığı vardır, siyasi olarak çok donanımlı bir insan. Bana sorarsanız Düzce’de belediyeciliği, Belediye Başkanlığı’nı teknik olarak en iyi yapacak insan. Mehmet Bey ve Faruk Bey arasında ben kendi kafamda kıyas yaparken hep onu söyledim, arkadaşlarıma da ifade ettim; Faruk Bey başarılı bir bürokrat. Fakat Belediyecilik çok başka bir şey… Biz Faruk Beyin memleketine hizmet edeceğine ve ettiğine inan insanlarız. Her ne kadar muhalif kimliğimizle kendisine karşı siyaset yapsak da Mehmet Bey ile Faruk Bey arasındaki kıyas bu. Mehmet Bey Belediyeci… 1994 seçimlerinden itibaren, Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı seçildiği günden itibaren, Mehmet Keleş’in görev aldığı andan itibaren hep belediyecilikle, yerel yönetimlerle, mahalli idarelerle alakalı hep çalışma yapmış. Benim kanaatim odur ki; belediyecilikle bürokrasinin birebiriyle örtüşmeyen çok noktalar var. Ben Faruk Beyin bu sebepten ötürü başarısız olduğunu düşünen birisiyim. Biz Faruk Bey’in Türkiye’ye çok faydalı bir bürokrat olacağını, ama bu hizmetleri Ankara’da yapmasını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

“Çok kuvvetli bir meclis oluşturacağız”

Yerel seçimlere çok kuvvetli Belediye Meclis Üyeleri ile gideceklerinin altını çizen Er, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Ben Mehmet Keleş’in Düzce halkına kendini ifade etmek için çok zorlanacağını düşünmüyorum. Türkiye’de siyaset artık eskisi gibi yapılmıyor, Türkiye’de ideolojik siyaset bitme noktasına geldi ve siyaset çok hareketli bir zemine oturmuş durumda. Dolayısıyla insanların bir partiden, öbür partiye, ya da çeşitli partiler altında siyaset yapmasını ben çok olağan karşılıyorum. Artık eskisi gibi insanlar ideolojik görüşlerine göre sınıflandırılmıyor. Bizim kendi çapımız da ya da kendi partimiz çerçevesinde Mehmet Keleş’in adaylığı gerçekleşirse, anlatacağız tabii insanlara bunun sebebini, bu güne kadar da anlattık. Bizim önceliğimiz Düzce, biz Düzce’ye hizmet etmeye çalışıyoruz. Bu hizmet etme noktasında ben şahsım olarak kendimi hiçbir zaman ön plana koymadım. Benim de hakkımdır tabii ki, 7 seneye yakın İl Başkanlığı yapmış birisi olarak. Fakat amaç memlekete hizmet etmek olunca, ben kendimi ön plana atmam. Düzce’nin iyi yönetilmediğini düşünen bir insanım. Düzce’nin iyi yönetilmesi hayaline sahip, burasının bir evladı olarak konuya baktığım zaman bu çerçevede de hareket etmekten de hiçbir zaman geriye adım atmam. Bu şu çerçevede izah edilecektir kamuoyuna; doğru bir adayı, doğru bir meclisle bir araya getirerek adayın eksikliklerini, partinin eksikliklerini kamuoyunun karşısına geçip, bir araya getirip çok doğru bir birleşenle sunabilirsek, seçimi kazanacağımıza inanıyorum. Çünkü adayların da eksiklikleri olacaktır. Tabii belediye seçimleri, genel seçimlerden biraz daha farklı. Belediye seçimleri yerel bazlı, sadece Belediye Başkanı değil, Meclis Üyelerini de seçiyorsunuz. Çok kuvvetli bir meclis oluşturarak halkın ihtiyaçlarını karşılayacak, halka hitap edecek doğru bir ekip oluşturarak, doğru bir adayla 2024 seçimlerini alma noktasında çok kararlıyız, çok çalışıyoruz. Biz ne yazık ki bunları kamuoyuna yansıtamıyoruz. Baskı gördüklerini görüyorum, benim bizzat yakın çevremde de şahit oluyorum buna. Muhtarlarımızın ve mahalle temsilcilerimizin baskı yaşadıklarına ben bire bir şahit oluyorum. Bunları yaşamamak adına, pek kamuoyu ile paylaşamıyoruz tabii ki yaptığımız saha çalışmalarını. Mahalle gezilerine, köy gezilerine biz çok daha önce başladık. Faruk Bey de geziyor, ama biz daha önce başlamıştık. Bunları tamamlayacağız. Genel Merkezimizin adayımızı belirlenmesinin ardından, daha önce gittiğimiz yerleri bir daha gezerek, insanların ihtiyaçlarını gerçeklerle yüzleştirerek, insanlara yalan söylemeden çalışacağız.”

“Başaracağımıza inanıyorum”

Yerel seçimlere ilişkin iddialı olduklarını kaydeden Er, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Türk seçmeninin çok enteresan bir yapısı var. Bunu genel seçimlerde de gösterdi, ondan önce İstanbul seçimlerinde de gösterdi, halkla inatlaşılmaz. Eğer seçimlerde başarı bekliyorsanız, toplum sosyolojisine, halkın yapısına, halkın beklentilerini çok iyi tahlil etmek ve ona göre karar vermek zorundasınız. Bu verdiğiniz karar eğer yöneticiyseniz sizi tatmin etmeyebilir. Düzce bazında da konuya böyle bakmak lazım, toplumu çok iyi analiz etmek lazım, toplumun beklentilerini doğru tahlil edip, doğru bir meclisle ben başarıyı yakalayacağımıza da çok iyi inanıyorum.”

Sadullah Ünsal’ın  “Düzce halkı neden Mehmet Keleş’e oy vermeli?” sorusu üzerine Er, “Eğer Mehmet Keleş’in adaylığı gerçekleşirse, Mehmet Keleş’in bu seçimi kazanması çok yüksek. Onun sebebi de vatandaşın son derece yorgun olması. Siyasetçisi de yorgun, vatandaş da yorgun, hizmeti alan da yorgun, hizmeti veren de yorgun. Sadece bu sebepten dolayı dahi belediye el değiştirecektir Düzce’de. Bu soruya net cevap verebilmek için de Faruk Bey’in de aday olduğunu görmek lazım. Faruk Beyin adaylığı bir netleşsin, değerlendirmeyi o zaman yapalım. Ama şehir olarak yorulduk, bu kaostan, kavgadan gürültüden, yorulduk. Düzce’nin farklı dinamikleri vardır, Düzce bu dinamik yapısını da sandıkta gösterecektir. Vatandaşlar hizmetlerden de memnun değil, her hizmetin ardından bir kavga, bir kaos çıkartmak bu da doğru değil. Ben Faruk Özlü’nün Belediye Başkanlığı’na alışabildiğini düşünmüyorum. Mesela ben Faruk Bey’in bir nikah kıydığını görmedim yani. Oysa bir Belediye Başkanının en maneviyatı yüksek görevlerinden birisidir nikah kıymak. Ben Faruk Bey’in bir resmi törene katıldığını görmedim. Haksızlık etmeyim, 15 Temmuz anma törenlerinde görmüştüm kendisini. Enteresan bir bakış açısı var Belediye Başkanlığı’na, ama bu da kendi takdiridir, bu bize düşmez ama bizim gördüğümüzü vatandaş da görüyor. Üzerine alınmasın, ama siyaset kibri kaldırmaz, bunu da sandıkta göreceğiz zaten.” açıklamalarında bulundu.

HABER: Savaş ARI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.