Gençliğinde sosyalist, komünist veya genel anlamda bakıldığında solcu olup da orta yaşlardan itibaren muhafazakârlaşan insanlara âşinayız. Tuhaf olan, gençken sağcı olup da ileride sola eğilim gösterilmesi. Faruk abimizi en az kırk yıldır tanırım. Akçakoca’nın Akçakoca olduğu dönemlerde, yani güzel ilçemiz küçük bir turizm kasabasıyken, bugün Flamingo olarak tarif edilen bölgede arkadaş ve akrabalarıyla birlikte çadır kurarlardı. Aynı zamanda ilçemizin gençleriyle de son derece iyi geçinen, Düzce’nin bu güzel insanları ağırbaşlı tavırlarıyla büyük bir hüsnü kabul görürlerdi.

Faruk abimizi o yıllardan namaz kılan, oruç tutan, aydınlık düşünceli, muhafazakâr bir genç olarak hatırlıyorum. Samimiyetimiz pek fazla olmasa da Düzce’nin ortalama siyasi ve töresel yapısını bünyesinde barındıran, zekâsıyla, çevresine yaydığı pozitif enerjiyle, olumlu iletişimiyle dikkat çeken güvenilir bir imaj veriyordu Faruk abimiz. Uzun yıllardır görüşmesek de kişilik yapısının değiştiğini pek zannetmiyorum.

Ortadoğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği mezunu olan Faruk Darıyerli’nin sonrasında Anavatan Partisi’nde siyasete devam ettiğini bilmekteyiz. Bir anlamda ODTÜ’nün bile solcu yapamadığı Darıyerli Doksanlı yılların başında; Düzce’ye eğitimli, idealist muhafazakâr sağ bir genç olarak dönüyor, burada aynı şekilde iş ve siyaset hayatına devam ediyor.

Zamanında başörtüsüne bir metrelik bez parçası diyen, sonrasında sahip çıkan hatta çarşaf açılımı bile yaparak halkın aklıyla dalga geçen Cumhuriyet Halk Partisi’nde muhafazakâr yapısından taviz vermeden siyaset yapmayı tercih eden Faruk abimizin tuttuğu yola saygı duymasak da kendisine olan saygımızdan dolayı hayretimizi açığa vurmakla yetiniyoruz.

Bir İnşaat Mühendisi; temelden, statikten anlaması lazım. İçinde bulunduğu partiyi ve Millet İttifakı denilen kendi içinde çelişkili siyasi hareketi mesleği açısından nasıl değerlendirdiğini merak ediyorum. Bana göre ortada acı bir gerçek var ki; Ak Parti hemen yanı başında kendi değerleriyle yetişmiş bir insan kaynağını kazanamamış.

Faruk Darıyerli’yi sistemden uzak tutarak, hep belli kişilere yol veren Düzce’nin Ak Parti’li yöneticilerinin ve bölgeden gelen raporları değerlendiren genel merkezin bir bildiği vardır elbet. Ne bildiklerini bilemesek de Ak Parti’nin İlimizde geldiği noktaya baktığımızda, Reis’in ne kadar yalnız olduğunu, çevresinin mirasyedilerle dolduğunu görebiliyoruz.

Sayın Darıyerli; belki Düzce’deki mevcut manzaraya tepki olarak, belki de değerler hiyerarşisinde bir devrim yaparak, fıtratına ters bir gelenek içinde yer edinmiş olmalı. CHP önceki yenilgilerinden aldığı darbelere bağlı olarak, tabandan tavana zayıflamış olan statiği ile 2023 genel seçimlerinden sonra enkaz olacak. Bunu bir İnşaat Mühendisinin görebilmesi gerekirdi.

Deneyimli mühendis Faruk ağabeyimiz de böylece siyasi bir enkazın altında kalacağa benziyor. Düzce’de birinci sıra adayı olsa bile asla Milletvekili çıkaramayacak bir partinin ve dokuzlu yönetim sistemini öngören İttifakın onu seçim sonrası asla elinde tutmak istemeyeceğini anlaması gerekir. CHP seçim sürecinde Düzce’nin tutucu yapısına uygun bir aday bulmuş gibi gözüküyor ancak bu evliliğin seçim sonrası devam etmesi zor. Siyasi bir enkaza dönmesi yakın olan partinin, müzeye kaldırılmış halinde Faruk ağabeyimizin yeri olamayacak.

Halkla ilişkiler aracı olarak listede yer alacak olan Sayın Faruk Darıyerli 15 Mayıs itibarıyla CHP tarihindeki yerini alacağa benziyor. Oysa kendisine uygun bir yapı olan Ak Parti ile uyuşabilseydi bugüne kadar veya en kötü ihtimalle bu seçimde millete hizmete etme olanağı bulabilirdi.

Gelmesek de gitmesek de kırk yıldır tanıdığım Faruk abimize naçizane tavsiyem, önümüzdeki seçim sürecinde fazla para harcamayıp en az hasarla yanlış projelendirilmiş bu çalışmayı nihayete erdirmesidir. Olmayacak duaya âmin demek için yıllarını, parasını, çocuklarına ayırdığı zamanı, psikolojisini siyasete feda ettiği halde eline hiçbir şey geçmemiş, üstelik yanlış yerde gösterilen çabalarla belki de memlekete hizmet edecekken faydası dokunamamış çok kişiyi tanıdım. Dilerim Faruk Darıyerli ağabeyimiz de CHP’nin suyunu sıkıp işi bitince posasını kenara attığı kişilerden olmaz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.