ERDOĞAN: “MEDENİYET NÖBETİNİ DEVRALMAYA HAZIRLANIYORUZ”

AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi heyecanı başladı. Yurdun dört bir yanından olduğu gibi Düzce’den de AK Parti tüm kadroları Ankara’ya akın ederek kongredeki yerini aldı. Kongrede konuşma yapan Erdoğan, “Medeniyet nöbetini devralmaya hazırlanıyoruz. Yeni bir dünya düzeni kurulmasına öncülük etmenin sorumluluğuna talibiz” dedi. Diğer siyasi partilere çağrısını yineleyen Erdoğan, mevcut anayasanın geçerliliğini kaybettiğini söyleyerek yeni anayasa için tarih verdi. Erdoğan, Aile, eğitim ve kültür alanı için de önemli açıklamalarda bulundu.

ERDOĞAN: “MEDENİYET NÖBETİNİ DEVRALMAYA HAZIRLANIYORUZ”

AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi heyecanı başladı. Yurdun dört bir yanından olduğu gibi Düzce’den de AK Parti tüm kadroları Ankara’ya akın ederek kongredeki yerini aldı. Kongrede konuşma yapan Erdoğan, “Medeniyet nöbetini devralmaya hazırlanıyoruz. Yeni bir dünya düzeni kurulmasına öncülük etmenin sorumluluğuna talibiz” dedi. Diğer siyasi partilere çağrısını yineleyen Erdoğan, mevcut anayasanın geçerliliğini kaybettiğini söyleyerek yeni anayasa için tarih verdi. Erdoğan, Aile, eğitim ve kültür alanı için de önemli açıklamalarda bulundu.

24 Mart 2021 Çarşamba 13:32
ERDOĞAN: “MEDENİYET NÖBETİNİ DEVRALMAYA HAZIRLANIYORUZ”

Adalet ve Kalkınma Partisi’nde Büyük Kongre günü heyecanı başladı. “İnandığın yolda yürü” ve “Türkiye için güven ve istikrar” parolalarıyla gerçekleştirilen AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi için partililer, Ankara Spor Salonu'na bir araya geldi. Düzce’den de yüzlerce partili teşkilatlar tarafından temin edilen otobüslerle kongre salonundaki yerini aldı.

ERDOĞAN 2023 MANİFESTOSUNU AÇIKLAYACAK

Kongrede sahneye çıkan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce "2023'ün manifestosu olacak" diye ilan ettiği konuşmasını gerçekleştirdi.

“MERTÇE DURUR SÖZÜNDE. KONURALP’İN İZİNDE”

Erdoğan, konuşmasının başında 81 şehri manilerle selamladı. Sıra Düzce geldiğinde Erdoğan, “Mertçe durur sözünde. Konuralp’in izinde. Düzce hoş geldin.” sözleriyle Düzceliler’i selamladı.

CUMHUR İTTİFAKI MESAJI

Konuşmasında Cumhur İttifakı ortağı MHP ve genel başkanı Devlet Bahçeli’ye ayrı bir parantez açan Erdoğan,  “Bu vesileyle, Milliyetçi Hareket Partisine ve Genel Başkan Sayın Devlet Bahçeli'ye, Cumhur İttifakı çatısı altında, büyük ve güçlü Türkiye yolunda bizimle birlikte yürüdükleri için şükranlarımı sunuyorum. Milletimizin 15 Temmuz gecesi meydanlarda kurduğu Cumhur İttifakını, Milliyetçi Hareket Partisi ile birlikte seçimlerde ve Meclis'te devam ettirerek, mücadelemizin saflarını tahkim ettik ve genişlettik. Hangi partiden olursa olsun, Cumhur İttifakına destek olan her bir kardeşime ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Türkiye'yi önce 2023 hedeflerine, ardından da 2053 vizyonuna inşallah bu ittifakla kavuşturacağız” ifadelerini kulandı.

Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

Tek parti faşizminden darbe ve vesayet cenderesine, bunların yol açtığı siyasi, sosyal, ekonomik krizlerden, bölgesel ve küresel tehditlere kadar nice zorlu mücadeleyi, yine aynı anlayışla yürüttük. Geçtiğimiz 19 yılda, Türkiye'yi demokraside ve kalkınmada dünyanın en ileri ülkeleri seviyesine getirmek için attığımız her adımda, gücümüzü ve cesaretimizi, milletimizin binlerce yıllık bu birikiminden aldık. Bugün, insanlığın yakın tarihin en önemli sağlık kriziyle boğuştuğu, küresel siyasi ve ekonomik sistemin köklerinden sarsıldığı, yeni arayışların filiz vermeye başladığı bir dönemden geçiyoruz.

“OYUN PEŞİNDE OLANLAR BU DEFA BAŞARAMAYACAKLAR”

Ülkemizi ve milletimizi, sürekli kendi iç sıkıntılarıyla meşgul ederek, son iki asırdır bu tür köklü değişimlerin dışında tutanlar, yine aynı oyunun peşindeler. Ama bu defa başaramayacaklar. Çünkü bu defa farklı bir Türkiye var. Bu defa, kökenine, inancına, meşrebine bakmaksızın 84 milyon vatandaşıyla TEK MİLLET diyen bir Türkiye var. Bu defa, rengini şehitlerinin kanından alan bayrağını en tepeye dikmekteki kararını TEK BAYRAK diyerek haykıran bir Türkiye var. Bu defa, vatanının tek bir karışına dahi göz dikenlere dünyayı dar edeceğini TEK VATAN diyerek ortaya koyan bir Türkiye var.

 “MEDENİYET NÖBETİNİ DEVRALMAYA HAZIRLANIYORUZ”

Türkiye'yi, kendi halkı ve Yunus'un "BİR BEN VARDIR BENDE, BENDEN İÇERU" deyişinde olduğu gibi temsil ettiği tüm değerler adına, yeni küresel siyasi ve ekonomik düzenin asli unsurlarından biri yapmakta kararlıyız. İnsanlığı; hakkın, hakkaniyetin, adaletin, merhametin, sevginin, huzurun teminatı olacak bir küresel yönetim anlayışıyla buluşturacak MEDENİYET NÖBETİNİ devralmaya hazırlanıyoruz. "İMAN VARSA İMKÂN VARDIR" inancıyla, 21'inci yüzyılın kapılarını, hem milletimiz, hem tüm insanlık için açmak için yola çıkıyoruz.

“YENİ BİR DÜNYA DÜZENİ KURULMASINA ÖNCÜLÜK ETMENİN SORUMLULUĞUNA TALİBİZ”

Uzunca bir süredir takip ettiğimiz rotamızın adı olan 2023 hedeflerimizi yeni bir başlangıç haline dönüştürerek, 21'inci yüzyılı ve ötesini kuşatacak büyük ve güçlü Türkiye'yi inşa ediyoruz. Dünyanın, karmaşık bir endişe bataklığında çırpındığı şu dönemde, biz insanlık için sayısız imkânlar bahşeden bir hafıza denizinde yol alıyoruz. İnsanlığın ihtiyacı olduğu tüm fikirlerin ve değerlerin, bizim hafıza hazinemizde var olduğuna inanıyoruz. Teknolojinin insansız bir dünyaya doğru evrilmeye çalışıldığı tarihi yol ayrımında, biz insanın fıtri güzellikleri üzerinden yeni bir dünya düzeni kurulmasına öncülük etmenin sorumluluğuna talibiz.

Genel   Başkan Erdoğan, konuşmasının devamında 19 yıllık AK Parti iktidarında, eğitim, ekonomi, çevre, ulaşım, tarım ve birçok diğer alanda yapılan icraat ve hizmetleri sıraladı.

YENİ ANAYASA AÇIKLAMASI

Yeni ve sivil Anayasa teklifine değinen Erdoğan, “Türkiye'nin neredeyse iki asrı bulan Anayasa arayışında, milletimizin içine sinen ve dört elle sarılacağı, sahipleneceği bir metne kavuşamadık. Anayasa çalışmalarımızın tamamı, olağanüstü dönemlerde, olağanüstü şartların dayatmasıyla ve olağanüstü yöntemlerle yapılmıştır.” dedi.

“MEVCUT ANAYASA GEÇERLİLİĞİNİ KAYBETMİŞTİR”

1982 yılında kabul edilen mevcut anayasanın üzerinden 29 yıl geçtiğini hatırlatan Erdoğan, “Yani bu Anayasa, tarihi periyodu içinde de artık geçerliliğini kaybetmiştir. Üstelik bu süre zarfında, Anayasanın neredeyse değişmeyen maddesi kalmadığı halde, yine de ortaya ülkedeki herkesi kucaklayacak bir metin çıkmadı. Esasen, dünyaya baktığımızda da Anayasaların daha sık değişiğini görüyoruz. Anayasaları uzun yıllar boyunca değişmeyen ülkeler ise, bu istikrarı, nispeten soyut ve sade metinlere sahip olmalarına borçludur” diye konuştu.

 “ANAYASANIN RUHUNDA MİLLET OLMALI”

Dolayasıyla; Bu yeni Anayasanın ruhunda millet, yani insan olmalıdır. Bu yeni Anayasanın merkezinde insanın huzuru, refahı, mutluluğu yer almalıdır. Bu yeni Anayasanın özü, tüm değerleriyle, farklılıklarıyla, zenginlikleriyle, hayalleriyle 84 milyon vatandaşımızın tamamını içermelidir. Bu yeni Anayasanın temelinde, ülkemizin gücü, güvenliği, istikrarı, kazanımları ve elbette hedefleri bulunmalıdır.

YENİ ANAYASA İÇİN TARİH VERDİ

Türkiye'nin bugün, yeni bir Anayasa için, hiç olmadığı kadar hazır olduğuna inanıyoruz. Bu çerçevede, Cumhurbaşkanlığı bünyesinde, AK Parti Genel Merkezinde, akademi dünyasında, çeşitli sivil toplum kuruluşları nezdinde yürüyen, hepsini de yakından takip ettiğimiz çalışmalar var. Aynı şekilde diğer partilerin ve ilgili kuruluşların da benzer hazırlıkları olduğunu biliyoruz.

“MUTLAKA MİLLETE SUNULACAKTIR”

Bunlar, önce ilkeler, sonra somut metinler düzeyinde belirli bir olgunluğa geldiğinde bir araya getirilecek ve milletimizin gözü önünde tartışmaya açılacaktır. Yeni Anayasa çalışmalarında bu safhaya önümüzdeki yılın ilk diliminde ulaşmayı hedefliyoruz. Mümkün olan en geniş mutabakatla ortaya çıkacak yeni Anayasa metni de, mutlaka milletin onayına sunulacaktır”

"ÜZERİNDE ÖNEMLE DURMAK İSTEDİĞİM İKİNCİ HUSUS AİLE EĞİTİM VE KÜLTÜR"

Önümüzdeki dönemde politikaların lokomotifinin aile, eğitim ve kültür olacağını açıklayan Erdoğan, “Aile değerleri zayıflamış veya ortadan kalkmış toplumların sadece medeniyetin maddi unsurlarıyla varlığını idame ettirmesi mümkün değildir. Nitekim, bugün Batı toplumu, sahip olduğu maddi imkanların ve bununla ayakta tuttuğu eğitim ve kültür gücünün büyüklüğüne rağmen, aile müessesesinde yaşanan çöküş sebebiyle, ciddi bir gelecek korkusu, hatta krizi içindedir.” dedi.

“HER ŞEYE RAĞMEN AİLE MÜESSESİMİZİ KORUMAYI BAŞARDIK”

“Milletimizin, asırlardır maruz kaldığı onca saldırıya rağmen ayakta kalışının en önemli sırrı ise aile yapımızın mukavemetidir” diyen Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Şartlar ne olursa olsun, birlik, beraberlik, dayanışma içinde olan aile fertleri, sosyal ve ekonomik her türlü sıkıntının üstesinden gelmeyi başarmıştır. Şehirleşmenin artması, çalışma biçimlerinin değişmesi, eğitim seviyesinin yükselmesi, hayat şartlarının karmaşıklaşması gibi sebeplerle, geniş aileden çekirdek aileye doğru bir geçiş yaşadık. Buna rağmen, aile müessesimizi korumayı başardık.

“HİÇ EVLENMEYENLERİ SAYISI ARTIYOR”

Televizyon ve internetin yaygınlaşmasıyla, insanımızı çekirdek aileden bireye doğru yönlendiren bir kültür iklimi etrafımızı kuşatmaya başladı. Gözü ve gönlü kapalı bir taklitçiliğin kadim medeniyet birikimimizin yerini alarak, kendi değerlerimiz içinde yenilikçiliğin önünü kesmesi tehlikesini en somut olarak ailede görüyoruz. Öyle ki, evlilik yaşları zaten 30'lara dayanan gençlerimiz arasında hiç evlenmeyenlerin sayısı da artıyor. Bir veya en fazla iki çocuklu aile yapısı giderek yaygınlaşıyor.

Ebeveynlerin her ikisinin de çalıştığı ailelerde, şayet yakında ikamet eden bir aile büyüğü yoksa, çocuklar evdeki veya kreşteki bakıcılar tarafından yetiştiriliyor. Sadece ve sadece aile içinde kazanılabilecek değerlerin, ücreti mukabili alınan hizmetler yoluyla ikame edilemeyeceği açıktır”

"OKULLARDA HEM EĞİTİM HEM ÖĞRETİM KISMINDA CİDDİ EKSİKLİKLER VE BOŞLUKLAR OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ"

Okullarda ciddi eksikliklerin olduğunu belirten Erdoğan, “Okullarda ise, hem eğitim, hem öğretim kısmında ciddi eksikler, ciddi boşluklar olduğunu görüyoruz. Aklı ve kalbi rehber edinmek yerine, sadece nefis ve zekâ üzerine kurulu bilginin çocuklarımıza aktarıldığı bir eğitim sistemi bizi, haktan, hakkaniyetten, irfandan, hikmetten uzaklaştırıyor. Daha açık bir ifadeyle; yeni nesiller, binlerce yıllık varlığımızın teminatı olan aile ortamından, aileden tevarüs edilen değerlerden ve nihayet mektepte biçimlenen şahsiyetten mahrum bir şekilde yetişiyor” diye konuştu.

Öte yandan AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu üyelerinin sayısını da 50’den 75’e çıkarıldı. AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım da genel başkan vekili oldu. Cumhurbaşkanı ve mevcut AK Parti genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, tek aday olarak girdiği seçimde kullanılan oyların tamamını alarak yeniden genel başkan seçildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84