AK PARTİ ADAY ADAYLIK ŞARTLARI KAMUOYU İLE PAYLAŞILDI

AK Parti Düzce İl Başkanı Hasan Şengüloğlu, 2023 seçimlerine gidilen süreçte, partisinin aday adaylık şartlarını açıklamak üzere, kurmaylarıyla birlikte kameraların karşısına geçerek basın toplantısı düzenledi. Partinin şartlarını kamuoyu ile paylaşan AK Parti Seçim İşleri Başkanı Av. Buğra Alp Kocaman, deprem bölgesine bağışlanmak üzere, aday adayı olmak isteyen erkeklerin 20 bin, kadınların 10 bin, engellilerin 5 bin liralık bağışı AFAD ’ın hesaplarına yatırmaları gerektiğinin altını çizerek detayları açıkladı.

AK PARTİ ADAY ADAYLIK ŞARTLARI KAMUOYU İLE PAYLAŞILDI

AK Parti Düzce İl Başkanı Hasan Şengüloğlu, 2023 seçimlerine gidilen süreçte, partisinin aday adaylık şartlarını açıklamak üzere, kurmaylarıyla birlikte kameraların karşısına geçerek basın toplantısı düzenledi. Partinin şartlarını kamuoyu ile paylaşan AK Parti Seçim İşleri Başkanı Av. Buğra Alp Kocaman, deprem bölgesine bağışlanmak üzere, aday adayı olmak isteyen erkeklerin 20 bin, kadınların 10 bin, engellilerin 5 bin liralık bağışı AFAD ’ın hesaplarına yatırmaları gerektiğinin altını çizerek detayları açıkladı.

13 Mart 2023 Pazartesi 17:32
AK PARTİ ADAY ADAYLIK ŞARTLARI KAMUOYU İLE PAYLAŞILDI

AK Parti Düzce İl Başkanlığı 2023 Genel Seçimlerine yönelik çalışmalarını başlattı. Bu kapsamda kurmaylarıyla birlikte kameraların karşısına geçerek basın açıklaması düzenleyen AK Parti Düzce İl Başkanı Hasan Şengüloğlu, 2023 Genel Seçimleri için çalışmalarının başladığını ifade ederek, bu süreçte aday adaylığı şartlarını kamuoyu ile paylaştı.

ADAY ADAYLARI AFAD’A BAĞIŞ YAPACAK

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; “aday adayları partiye bağış yapmayacak. Deprem bölgesindeki vatandaşlarımız için, AFAD’a bağış yapacak.” Duyurusunu yapmıştı.

Bu konuya ilişkin detayları da kapsayan açıklamayı, AK Parti Düzce Teşkilatı Seçim İşleri Başkanı Av. Buğra Kocaman yaptı.

ENGELLİLERE VE KADINLARA AYRICALIK

Kocaman, “erkek aday adayları için 20 bin TL, kadın ve genç aday adayları için 10 bin TL, engelliler için 5 bin TL olmak şartıyla, AFAD ‘ın hesaplarına 11 Mart ve sonrası tarihli bağış makbuzlarını getiren herkes aday adaylığına başvuru yapabilir” diyerek aday adaylığına ilişkin detayları açıkladı.

Başvurular için son günün 16 Mart olduğunu kaydeden Kocaman, sözlerine şöyle devam etti;

“Başvurular, 16.03.2023 Perşembe Günü saat 21.00’a kadar devam edecektir. Milletvekili adaylık başvurusu AK PARTİ Genel Merkezi’ne veya İl Başkanlıklarımıza, alındı belgesi karşılığında, bizzat yapılacaktır. Adaylık Başvuruları, basvuru.akparti.org.tr adresinde bulunan formların, E-BAŞVURU yöntemiyle doldurularak istenilen eklerle birlikte sisteme aktarılmak suretiyle adaylık ön başvurusu yapılabilecektir. Başvurunun kesinleşmesi için aday adayları, bizzat ilgili teşkilat birimine giderek sistemde doldurdukları formun çıktısını imzalayacaktır.

Aksi halde başvurular işleme konulmayacaktır. Adaylık başvurusunu basvuru.akparti.org.tr adresinde bulunan E-BAŞVURU yöntemiyle yapamayanlar, ilgili Teşkilat birimine giderek de bizzat başvuru işlemlerini yaptırabileceklerdir.

Başvuru formları, ilgili Teşkilat Kademesince “Gelen Evrak” kayıt defterine tarih ve sıra numarası verilmek suretiyle kaydedilecek ve aday başvurusunu yapana, başvurunun yapıldığına dair tarih ve sıra numarasını gösterir “Alındı Belgesi” imzalanıp mühürlenerek verilecektir.

BAŞVURUYA EKLENECEK BELGELER

Arşiv kayıtlı adli sicil belgesi (Milletvekili adaylığı için olduğu belirtilerek adliyelerden veya e-Devlet üzerinden), Diploma fotokopisi (Başvuru sırasında, Parti yetkilisi tarafından aslı görülmek suretiyle onaylanacaktır. Nüfus cüzdanı fotokopisi (T.C. Kimlik Numarasını gösterir şekilde), Askerlikle ilişiği olmadığına dair belge (Askerlik şubesinden veya e-Devlet üzerinden alınabilir) AFAD’ın; belirtilen IBAN Numaralı Deprem Yardım Kampanyası hesaplarından herhangi birisine, 11 Mart 2023 tarihi ve sonrasında bağış yapıldığını gösterir banka dekontu (Banka dekontuna aday adayının adı soyadı, T.C. Kimlik numarası ve doğum tarihi yazılacak). Adaylık için istifası zorunlu olan kimselerin, ilgili mercilere sunulmuş istifa veya emeklilik dilekçelerinin fotokopisini, engellilik oranı %40 ve üzerinde olan aday adayları ‘Engelli Kimlik Kartı’ veya ‘Sağlık Kurulu Raporu’ fotokopisini ekleyeceklerdir.

BAŞVURU İÇİN BAĞIŞ MİKTARI

Erkek aday adayları 20.000 TL, kadın ve 18-30 yaş arası genç (14.05.2005-14.05.1993 tarihleri arasında doğmuş olan) aday adaylarından 10.000 TL, engelli aday adaylarından 5.000 TL Deprem Yardım Kampanyasına bağış yapacaktır. (Sağlık Kurulu Raporunda engel oranı %40 ve üzeri olan engelliler söz konusu bu imkandan istifade edebilecektir. Ancak bu kimselerin; engelliliğine dair “Sağlık Kurulu Raporu” veya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri tarafından verilen “Engelli Kimlik Kartı” suretini ibraz etmeleri şarttır). Bağışlar; Belirtilen İBAN Numaralı Deprem Yardım Kampanyası hesaplarından herhangi birine yatırılacaktır. Banka dekontunda aday adayının adı soyadı, T.C.Kimlik numarası ve doğum tarihi yazılacaktır.

İl Başkanlıklarımız AFAD’a yapılan bağışın dışında aday adayından herhangi bir ücret talep etmeyecektir.

ADAYLIK İÇİN İSTİFASI GEREKENLER

Aday olmak isteyen;

a) Hâkimler ve savcılar,

b) Yüksek yargı organları mensupları,

c) Yükseköğretim kurumlarındaki öğretim elemanları,

d) Yükseköğretim Kurulu, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu üyeleri,

e) Kamu kurumu ve kuruluşlarının memur statüsündeki görevlileri ile yaptıkları hizmet bakımından işçi niteliği taşımayan diğer kamu görevlileri,

f) Belediye başkanları,

g) Subaylar ile astsubaylar,

h) Siyasi partilerin il ve ilçe yönetim kurulu başkan ve üyeleri,

i) Belediye meclisi üyeleri,

j) İl genel meclisi üyeleri,

k) Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile sendikalar, kamu bankaları ile üst birliklerin ve bunların üst kuruluşlarının ve katıldıkları teşebbüs veya ortaklıkların yönetim ve denetim kurullarında görev alanlar, en geç 16.03.2023 Perşembe günü saat 17.00’a kadar, 2839 sayılı Kanun'un 18. maddesi uyarınca görevlerinden ayrılma isteğinde bulunmak zorundadır.

Kamu görevlilerinden emeklilik dilekçesi verip aday olacakların, en geç 16.03.2023 Perşembe gününden geçerli olmak üzere emeklilik isteğini belirten dilekçelerini en geç 16.03. 2023 Perşembe saat 17.00’ye kadar vermeleri gerekmektedir.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84