ADAY ADAYLARI İÇİN DE YARIŞTILAR

Partilerin Milletvekili aday adayı sayıları belli oldu.

ADAY ADAYLARI İÇİN DE YARIŞTILAR

Partilerin Milletvekili aday adayı sayıları belli oldu.

09 Mayıs 2018 Çarşamba 13:11
ADAY ADAYLARI İÇİN DE YARIŞTILAR

24 Haziran’da yapılacak olan 27. Dönem genel seçimleri öncesinde milletvekili adayı olmak isteyen aday adaylarının tam sayısı belli oldu. Ak Parti’den mecliste yer almak isteyenlerin sayısı dikkat çekerken, seçimler büyük sürprizlere gebe olacak diyen İyi Parti’nin MHP ve CHP’yi geri de bırakması dikkat çekti.

27. Dönem Milletvekili seçimleri öncesinde TBMM’de vekil olma hayali kuran aday adayları partilerine başvuruda bulundular. Seçimler öncesinde en çok aday adayı başvurusu yapılan siyasi parti Ak Parti oldu.

24 Haziran’da yapılacak olan seçimlerde Ak Parti’den 7 bin 329, İyi Parti’den 2 bin 800, MHP’den bin 815 ve CHP’den bin 592 aday adayı arasından 600’er vekil adayı seçecekler.

81 ilden toplamda 600’er vekil sayısını YSK bildirecek olan partiler son hazırlıklarını sürdürüyor.

Son Güncelleme: 09.05.2018 13:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.