31 MART’TA PARASAL GÜÇ MÜ YOKSA ONUR, NAMUS VE ŞEREF Mİ KAZANACAK?

Akçakoca’da görev yaptığı döneme icraatları ile iz bırakan, halkın ve partililerin büyük desteği ile tekrar aday gösterilen CHP Akçakoca Belediye Başkan Adayı Fikret Albayrak, Öncü TV’nin ‘Güne Merhaba’ programında dobra dobra açıklamalarda bulundu. Akçakoca’da adil bir seçim süreci yaşanmadığını savunan Albayrak, mevcut Belediye Başkanı ve MHP Adayı Okan Yanmaz’ın belediye kaynakları ile seçim kampanyası yürüttüğünü öne sürerek, “Bu korkunç bir ahlaksızlık!” dedi. Akçakoca Belediyesi’nin bugün nalburdan çivi bile alamayacak hale getirildiğini belirten Albayrak, ilçe seçmenine, “Sizlere en iyi hizmeti verebilecek belediye başkana oyunuzu verin. 31 Mart Akçakoca tarihinde kırılma anıdır. Bu seçimde parasal güç mü kazanacak yoksa onur, namus ve şeref mi kazanacak? Bu oylama bunun sonucunu verecek.” diye seslendi.

31 MART’TA PARASAL GÜÇ MÜ YOKSA ONUR, NAMUS VE ŞEREF Mİ KAZANACAK?

Akçakoca’da görev yaptığı döneme icraatları ile iz bırakan, halkın ve partililerin büyük desteği ile tekrar aday gösterilen CHP Akçakoca Belediye Başkan Adayı Fikret Albayrak, Öncü TV’nin ‘Güne Merhaba’ programında dobra dobra açıklamalarda bulundu. Akçakoca’da adil bir seçim süreci yaşanmadığını savunan Albayrak, mevcut Belediye Başkanı ve MHP Adayı Okan Yanmaz’ın belediye kaynakları ile seçim kampanyası yürüttüğünü öne sürerek, “Bu korkunç bir ahlaksızlık!” dedi. Akçakoca Belediyesi’nin bugün nalburdan çivi bile alamayacak hale getirildiğini belirten Albayrak, ilçe seçmenine, “Sizlere en iyi hizmeti verebilecek belediye başkana oyunuzu verin. 31 Mart Akçakoca tarihinde kırılma anıdır. Bu seçimde parasal güç mü kazanacak yoksa onur, namus ve şeref mi kazanacak? Bu oylama bunun sonucunu verecek.” diye seslendi.

01 Mart 2024 Cuma 14:27
31 MART’TA PARASAL GÜÇ MÜ YOKSA ONUR, NAMUS VE ŞEREF Mİ KAZANACAK?

Önümüzdeki 31 Mart Yerel Seçimleri’nin nabzı Öncü TV ekranları ile 100.2 Radyo Öncü’de atmaya devam ediyor. Öncü TV Haber Müdürü Canan Üstüner’in hazırlayıp sunduğu ‘Güne Merhaba’ programına konuk olan CHP Akçakoca Belediye Başkan Adayı Fikret Albayrak, döviz ile borçlanma üzerinden mevcut belediye yönetimine yüklendi. Akçakoca ilçesinin son 5 yılda kötü yönetildiğini ileri süren Albayrak, ilçe halkına ‘Musluğunuzdan su içerken korkun!’ diye seslendi. 

‘Dövizle borçlanmanın faiziyle geri ödemesi yaklaşık 40 milyon’

Döviz ile borçlanmanın Akçakoca’nın geleceğini ipotek altına almak olduğunu kaydeden Albayrak, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Dövizle borçlanma yapıldı, ama ne için borçlandığınız önemli. Gelir getirici bir proje için borçlanılabilir. 22 milyon lira gibi, belediyeyi çıkmaza sokacak bir borçlanma, arıtma tesisini düzeltmek için dövizle yapılan borçlanmayı yanlış görüyorum. İller Bankası düşük faizli kredilerimiz zaten veriyor. Bisiklet yolu için, dövizle borçlanmanın anlamı ne? Herhalde Türkiye’de başka bir örneği yoktur. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı zaten hibe veriyor. Faiziyle beraber geri ödemesi yaklaşık 30-40 milyonları buluyor. Akçakoca Belediyesi’nin böyle bir miktarı ödeyecek bir bütçesi yok.”

“Belediyenin asli görevleri yerine getirilmiyor”

Mevcut belediye yönetiminin ilçe tarihinde ilk kez İller Bankası’ndan kredi çekerek personel maaşlarını ödediğini belirten Albayrak,  “Belediye şirketleri çok tehlikelidir. Doğru kullanılırsa çok iyidir. Cüneyt bey döneminde Abant Kahvecisi gibi restoranlar açıldı. Bunlar belediyeye gelir olsun diye, şirketlerin yönetilmesine izin verildi. Ama amacının dışına çıktı. Sanki personel istihdam edilen bir şirket haline geldi. Şirket kendi yapması gereken görevlerin dışına çıkartılmış. Bunların hepsini müfettişlerin önüne koyacağız. Belediyemizin önce normalleştirilmesi gerekiyor. Belediyedeki müdürlerin yapması gereken işler, yapılamıyor. Belediyenin asli görevleri yerine getirilmiyor. Belediyenin altyapısını yeniden düzenleyeceğiz. Son derece kaliteli müdürlerimiz var. Bunlar bypass edilmiş. Her şey başkan yardımcılarıyla işçiler arasında.  Önce 1 yıl içinde hem maaş düzeni, hem de rutin hizmetleri normalleştireceğiz. Kamelyayı satıp maaş ödüyorsunuz. Tarihte ilk defa, İller Bankasından kredi çekilerek maaşlar ödendi.” diye konuştu.

“Akçakoca esnafı kan ağlıyor”

Akçakoca’da esnafların ticaret yapamadığını ifade eden Albayrak,  “Esnafımızın ne kazandığı önemli. Benim dönemimde mi çok kazanıyordu, yoksa son 5 yılda mı kazanıyordu? Çınar Caddesi bitmiş durumda. Akçakoca’daki turizmden en çok kazanması gereken esnaf, bugün kan ağlıyor.

“Plaj hizmetlerini özelleştirmeyeceğiz”

Son dönemdeki yanlış uygulamalardan kaynaklı oluyor. Plaj hizmetleri diye bir şey yok. Plaj hizmetlerini özelleştirmeyeceğiz. Kumsallardan neden bedelsiz faydalanamıyorum diye, ciddi bir şikayet var.” şeklinde konuştu.

“Musluğunuzdan su içerken korkun!”

 Akçakoca halkını, “Musluğunuzdan su içerken korkun!” diye uyaran Albayrak, “Ben içmiyorum. Çünkü büyük bir yönetim zafiyet var. Akçakoca Belediyesi, nalburdan çivi alamıyor. Düzce sanayisi, Akçakoca Belediyesi’ne ait herhangi bir aracın bakımını yapmıyor, parasını alamadıkları için. Bu bozukluk kente yansıyor, sistem çalışmıyor, temizlik işleri yapılmıyor, hizmetler görülmüyor. Temiz su arıtma ve pis suyu arıtma çok önemli. Bunu çözmezseniz, kentte turizmden çok bir şey beklemeyin. Ben pis su arıtmada bir şey olduğunu düşünmüyorum. Yönetim zafiyeti olduğunu düşünüyorum. 2012 belediyedeki makinelerin tamamını yenilemiştik, son teknoloji makineler ile arıtma yapılıyordu. 31 Mart’tan sonra ilk üç ay içinde, buralara ciddi müdahale edeceğiz. Nerede ne sorun varsa, müdahale edip Akçakoca’mızı önümüzdeki yaza hazırlayacağız.” ifadelerini kullandı.

“Belediyenin tüm imkanları kullanarak seçim kampanyası yapılıyor”

Tekrar aday olduğu 2014 Yerel Seçimleri sürecinde belediyenin kasasından tek kuruş harcamadığını vurgulayan Albayrak, Başkan Okan Yanmaz’ın belediye kaynakları ile başlattığı kültür turlarını eleştirdi.  

 “Şimdi o dönemde, vizyon projelerimizi anlatmak için insanları kahvaltılarda toplayarak, yöntemlerimizi aktarmak istedik. Bu anlamda sadece Sky Tower,  Diapolis Hotel’i ve Akçakoca Hotel’i bunların üçü ile anlaşma yaptık ve kahvaltıda projelerimizi aktardık. Ben 1 Ocak 2014’de Belediye ile ilgili ilişkilerimi kestim. Makam arabamı Belediye’ye bıraktım, şimdi ki başkan hala makam aracına biniyor, bu ahlak göstergesidir. Sayın Yanmaz, şuan başkan 1 Ocak ile 31 Ocak arasına baksın, eğer bir kahvaltı faturası varsa söylesin. Akçakoca Diapolis Hoteli’nin sahibine gittim, paramı ödedim, Akçakoca Hotel’i sahibini arasınlar, seçimden sonra gidip borcu cebimden ödedim. Kendilerine bir baksınlar, bu bir ahlaksızlıktır. Belediyenin parası ile insanlar tura gönderiliyor, seçimlerde oy alabilmek için. Şuan da otobüsler ile insanlar İstanbul’a turlara gönderiliyor. Belediyemizin kaynakları ile yapılıyor bu. Çıksınlar bunları açıklasınlar! Akçakoca’daki insanlar gönderiliyor. Bu para belediyenin parası, sakın böyle bir algıya kapılmayın, bu sizin paranız. Vicdani olarak gidin oyunuzu kullanın. Bu zamana kadar, kimse seçim için böyle bir şey yapmadı. Geçen sordum; bir kasaba 400 bin TL borçları varmış. Sordum kimden alacaksın parayı dedim, ‘Belediye verecek’ dedi. ‘Bana çek bulmaya çalışıyorlar’ diyor. Siz belediye ve şirketin parasını nasıl kullanırsınız. Halktan tepki gördüklerinde, internet sayfasına ödemeleri atmışlar. Belediye seçimlerine yönelik bir fatura bulsunlar, ben buradayım. Cüneyt bey, hepsini tek tek inceledi ve bana o zaman teşekkür etti. Şu an belediyenin bütün imkanları ve personelleri kullanılarak bir seçim kampanyası yapılıyor. Böyle bir şey olabilir mi? Bu korkunç bir ahlaksızlık!”

“Yanmaz’ın aldığı kararları ben yapsaydım, bana ters kelepçe vururlardı”

Kendisinin asla algılar üzerinden seçim kampanyası yürütmediğinin altını çizen Albayrak, mevcut Başkan Okan Yanmaz hakkında “Başkan seçildiğimde ters kelepçe taktırıp polise teslim edeceğim.“ dediği iddiaları için şunları söyledi:

“5 yıl belediye başkanlığı yaptım ben, Okan Yanmaz’ın aldığı meclis kararlarının yüzde 1’ini alsaydım, ‘Bana ters kelepçe vururlardı.’ dedim. Ben ‘Hakim miyim, savcı mıyım?’ dedim. Ben algılar üzerine seçim kampanyası yapmadım. Ben yönetim anlayışını beğenmiyorum. Akçakoca’nın mallarını mülklerini peşkeş çektiğini düşünüyorum. 22 milyara sattıkları kamelyayı, bugün 100 milyara geri alamazlar. Bunları yaptılar, gerçekleri anlatıyoruz. Hepsinin resmi kaydı bulunuyor.”

“Dalgakıran projesi zor bir projedir”

Akçakoca Belediyesi’nin dalga kıran projesini de değerlendiren Albayrak, “Dalgakıranlar doğru yerlere yerleştirilirse projeyi olumlu bulurum. Dalgakıran projesi zor bir projedir, doğru bir şekilde hayata geçirilmezse sahilimize zarar verir. Yapılması gereken yer, Liman ile Kale plajı arasındaki yerdir. Oradaki falezleri kurtarılması gerekmektedir. Çünkü falezlerimiz tehlike altında, dalga etkisinden dolayı falezlerimiz yıkılma konumuna gelmiştir. Barınağımız ve Kale plajı arasına doğru projelendirilmiş mahmuzlar yapılırsa kesinlikle doğru olur. Diğer bölgelere yapılmasını doğru bulmuyorum.” açıklamalarında bulundu.

Menzil şeyhi ile buluşma: Kaymakamın davetiyle gittim

Kendisinin belediye başkanlığı dönemi olan 2013 yılında Menzil şeyhi ile buluştuğu görüntülerin sosyal medyada yayılması konusuna da açıklık getiren Albayrak, şunları aktardı:

“Kentin belediye başkanıyım, bir yatırımcı bulmuşuz, benim en sıkıntı çektiğim yatırımcı bulamayıp yaptıramadığım, Sky Tower’ın yarım kalmış hotelin çözümüydü. Gitmediğim kapı kalmadı. Yatırım riskli ve çok büyük para gerektiriyor. Bir arkadaşımız ile anlaştık yatırımı yaptı ve hoteli hizmete açtı. Sık sık önemli misafirler geliyordu. Valiler, bakan yardımcıları, sanatçılar Türkiye’den önemli kişiler geliyordu. Bu hotel sahibi arkadaşımız önemli kişiler geldiğinde kaymakam bey beni çağırıp ‘Misafirlere hoş geldiniz’ dememiz için bizden ricada bulunurdu. Bir gün kaymakamımız beni aradı misafir gelmiş, ‘Birlikte gidelim’ anlamında çağırdı, biz de gittik. Kimin geldiğini bilmeden gittim. Yaşlı bir amcamız sorduğumda, ‘Dini bir lider’ dediler. Hotel sahibi dini bütün bir adamdı. İstanbul’ da kendine yakın gördüğü insanları ara ara getirtir, ‘Bu da onlardan biri’ dediler. Ben de yaşlı bir amca, geleneğimize uygun olarak gittim elini öptüm. Benim böyle bir yapım var, köyde büyüdük böyle öğrendik. Yanındaki müritleri toplandık sohbet ettik, CHP’den de sohbet ettik. Sky Tower oteli yaza hizmete açılacak. Turizmde tekrar güzel günler başlıyor.

“OSB’nin temellerini ilk ben attım”

Akçakoca OSB’nin temellerini belediye başkanlığı görevindeyken ilk kendisinin attığını anlatan Albayrak, şunları dile getirdi:

 “2013 yılında bacasız bir OSB getirebilir miyiz? Diye çalışma yaptık. Benim belediye meclisimden geçti. Organize sanayinin ilk temellerini ben attım. Türkiye’nin çok büyük şirketleri arsa satın alıyor, işçi istihdam edecekler. İlçemizde üst düzey yöneticiler yaşamaya başlayacak. Akçakoca’mız OSB’nin kurulması ile birlikte gençlerimiz artık yurt dışına gitmeyecek.”

“Mahalle meclisleri kuracağım”

Belediye başkanı seçilmesi durumunda ilçede mahalle meclisleri kuracağının sözünü veren Albayrak,  “Ben yerel yöneticiyim; halkıma nasıl daha iyi hizmet edeceğim tarafına bakıyorum. İlçe başkanımız işin siyasi tarafına bakıyor. İlçe başkanımızda farklı bir bakış açısı var ve bu sokağa farklı yansıyor. Belediye başkanı olduğumuzda rozetimizi çıkartacağız ve halkımıza hizmet edeceğiz. Birinci dönemdeki gibi olmayacak. Daha yavaş hareket edeceğiz. O zaman 3 yıl çalışmıştık, şimdi 5 yıl çalışacağız. Ekibimizle ortak hareket edeceğiz. Mahalle meclislerini kuracağız. İmam’da, Doktor da, Öğretmen de, Esnaf da olacak. Oradan çıkan sonuçları Belediye meclisine getireceğiz. Esnafımızın onay vermediği hiçbir adımı atmayacağız. Bu Fikret Albayrak sözüdür. Benim derdim, kentime para gelmesi. Esnafımız ne kadar çok para kazanır, gelir sahibi olur ise Akçakoca Belediyemiz o kadar çok gelir sahibi olur” dedi.

31 Mart’ta parasal güç mü, onur mu, şeref mi kazanacak?”

Konuşmasının sonunda Akçakoca halkına seslenen Albayrak,“Değerli Akçakoca halkı, bu son bir aya girmiş bulunmaktayız. Karşımızda hiçbir proje anlatmadan, sadece para gücü ile seçim kampanyası yürüten bir arkadaşımız var. Bu algılara kapılmayın. 31 Mart’tan sonra sizlere en iyi hizmeti verebilecek belediye başkana oyunuzu verin. Musluğunuzdan akan su, temizlik hizmetleri, cenaze hizmetleri, otobüs hizmetleri belediyedir. Fikret Albayrak, en fakir vatandaşımızın da arkasındadır, üniversiteye gidemeyen gencinde arkasındadır. 31 Mart Akçakoca tarihinde kırılma anıdır. Bu seçimde parasal güç mü kazanacak yoksa onur, namus ve şeref mi kazanacak? Bu oylama bunun sonucunu verecek” ifadelerinde bulundu.

HABER: Savaş ARI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.