*İŞTE ÖNCELİKLİ GRUPLAR…*

*Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında 3. doz BioNTech gündemiyle toplandı. Toplantının ardından yazılı açıklama yapan Sağlık Bakanı Koca, üçüncü doz BioNTech'in bugün başlayacağını duyurdu. Aşılamada öncelik risk gruplarında olacak.*

*İŞTE ÖNCELİKLİ GRUPLAR…*

*Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında 3. doz BioNTech gündemiyle toplandı. Toplantının ardından yazılı açıklama yapan Sağlık Bakanı Koca, üçüncü doz BioNTech'in bugün başlayacağını duyurdu. Aşılamada öncelik risk gruplarında olacak.*

05 Kasım 2021 Cuma 19:03
*İŞTE ÖNCELİKLİ GRUPLAR…*

Video konferans yöntemiyle yapılan ve yaklaşık 5 saat süren toplantı sonrası Sağlık Bakanı Koca yazılı açıklama yaptı. Bakan Koca, 3. doz BioNTech'in bugünden itibaren yapılacağını belirterek, "Bugün gerçekleşen Bilim Kurulu Toplantımızda ise yine bazı önemli kararlar aldık. Bu kararları sıralamak gerekirse: mRNA aşısı olmuş olup 2. dozdan itibaren 6 aya kadar süre geçmiş kişilere risk grupları önceliklendirilerek hatırlatma dozu yapılmasının uygun olacağına karar verildi. Bu gruplar; 60 yaş üzerindeki vatandaşlar, 18-60 yaş arasında olup kronik hastalıkları olanlar ve başta sağlık çalışanları olmak üzere yüksek riskli mesleklerde çalışanlar." ifadelerini kullandı.

60 YAŞ ÜZERİNE VE ANNE ADAYLARINA AŞI UYARISI

Bakan Koca, 60 yaş üzerindekiler ile gebelerin tam asılı olmalarının son derece önemli olduğunu bir kez daha vurgulayarak, ileri yaştakiler ve anne adaylarının aşılarını mutlaka yaptırması gerektiğini söyledi. Okullardaki taramalar da kurulun gündemindeydi. Bakan Koca, Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte, taramaların devam ettirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

"TOPLUMSAL BAĞIŞIKLIK İÇİN AŞILAMA ORANI YÜZDE 75'İN ÜZERİNE ÇIKMALI"

Aşılama durumunun da değerlendirildiğini belirten Koca, şunları söyledi: "Mevcut aşılama durumu da değerlendirilmiştir. 1 doz aşılı olanların tüm nüfusa oranı yüzde 67, 2 doz aşılı olanların oranı ise yüzde 59'dur. Toplumsal bağışıklığı sağlayabilmek için bu oranın yüzde 70'in üzerine çıkarılması gerekmektedir. Salgın sona ermeden ve toplumsal bağışıklık elde edilmeden tedbirlerden vazgeçilmemeli."

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA NÖBET YAZISI: TAKİPÇİSİ OLACAĞIM

Bakan Koca, geçen günlerde sağlık çalışanlarını yakından ilgilendiren konularda bilgiler verdiğini hatırlattı. Netice alınıncaya kadar bu konuların takipçisi olacağını belirten Koca, şunları söyledi: "Geçtiğimiz günlerde 81 ilimizin il sağlık müdürlüklerine gönderdiğim talimatla uygulamada karşılaştığımız fazla çalışma süreleri ve nöbet düzenlemelerinin yasal mevzuatımıza uygun ve insani koşullarda sürdürülmesini istedim. Çeşitli illerimizin il sağlık müdürlerinden ve hastane başhekimlerimizden aldığım bilgilerle durumu yakından takip ediyorum."

Koca, en geniş anlamda sağlık çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalarının devam ettiğini bildirerek, "Büyük emeklerle yetişen sağlık personelimizi hak ettiği ve elimizden gelenin en iyisiyle buluşturmak için düzenlemelerin tamamını yakından izliyor ve netice alacağımızı görüyorum" dedi.

"GÖNÜLLÜ OLUN, KENDİ AŞIMIZIN SAHİBİ OLALIM"

Bakan Koca, yerli Covid-19 aşısı Turkovac'ın seri üretimine geçilmesi için halen gönüllülere ihtiyaç olduğunu belirterek, şu çağrıda bulundu: "Kendi aşımız kendi gücümüzdür. Bu gücü hayata geçirmek için 18-59 yaş arası iki doz aşı olmuş sağlıklı vatandaşlarımız hatırlatma dozu için gönüllü olmak üzere en yakın şehir hastanemize müracaat edebilir, 'enabiz.saglik.gov.tr' adresinden ya da e-Nabız mobil uygulamasından gönüllü olabilirler. Gönüllü olun, kendi aşımızın sahibi olalım.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84