“HEDEFİMİZ BÖLGEYE KALİTELİ SAĞLIK HİZMETİ VEREBİLMEK”

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Serkan Torun, 15 Ocak 2023 tarihinde yeniden 7 gün 24 Saat hizmet veremeye başlayan Çocuk Acil Servisi ile ilgili ilk kez Öncü Haber mikrofonuna konuştu. Doktor takviyesi ile birlikte Çocuk Acil Servisi’nin Düzce ve çevre illere hizmet verebilecek kapasiteye ulaştığına dikkat çeken Doç. Dr. Torun, hedeflerinin ise bölgeye kaliteli sağlık hizmeti vermek olduğunu söyledi.

“HEDEFİMİZ BÖLGEYE KALİTELİ SAĞLIK HİZMETİ VEREBİLMEK”

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Serkan Torun, 15 Ocak 2023 tarihinde yeniden 7 gün 24 Saat hizmet veremeye başlayan Çocuk Acil Servisi ile ilgili ilk kez Öncü Haber mikrofonuna konuştu. Doktor takviyesi ile birlikte Çocuk Acil Servisi’nin Düzce ve çevre illere hizmet verebilecek kapasiteye ulaştığına dikkat çeken Doç. Dr. Torun, hedeflerinin ise bölgeye kaliteli sağlık hizmeti vermek olduğunu söyledi.

18 Ocak 2023 Çarşamba 17:46
“HEDEFİMİZ BÖLGEYE KALİTELİ SAĞLIK HİZMETİ VEREBİLMEK”

Yaklaşık bir yıl önce doktor yetersizliği nedeniyle geceleri hizmet veremeyen Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesi Çocuk Acil Servisi, Düzce’deki en çok şikayet edilen konuların başında geliyordu. Vatandaşlar hastalanan çocuklarını özellikle gece saatlerinde Bolu başta olmak üzere çevredeki illere götürmek zorunda kalırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı kararname ile Rektörlük görevine getirilen Prof. Dr. Nedim Sözbir, bu şikayetlere kayıtsız kalmadı.

Göreve gelmesinin ardından kolları sıvayan Rektör Sözbir, Tıp Fakültesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nden sorumlu Rektör Danışmanı Doç. Dr. Cengiz Tuncer ile birlikte Çocuk Acil Servisindeki doktor açığını giderdi. 15 Oca 2023 tarihinden itibaren yeniden haftanın 7 günü ve 24 saati hizmet vermeye başlayan Çocuk Acil Servisi ile ilgili ilk kez Öncü Haber ekibine konuşan Başhekim Doç. Dr. Serkan Torun, doktor sayısının daha da arttırılacağının müjdesini verdi.

“Doktor sayısının 3’e düşmesiyle birlikte 1 yıl önce Çocuk Acili geceleri hizmet vermiyordu”

“Çocuk Acil tek kelimeyle özetlemek gerekirse, yeterli doktor sayısı olmadığı için kapatılmak zorunda kaldı” diyen Torun, “Normalde Çocuk Acili geceleri de döndürebilmek için, haftanın 7 günü 24 saat hizmet verebilmek için minimum 5 doktor olması gerekiyor. Çünkü bir doktora belirli sayıda nöbet yazabiliyorsunuz. Nöbet sonrasında belirli bir süre izin kullanması gerekiyor. Doktor sayısı yeterli olduğu sürelerde Çocuk Acili hizmet verebiliyordu. Ama sizin de söylediğiniz gibi bir yıl önce doktor sayısının 3’e düşmesi nedeniyle gece nöbetleri çevrilemediğinden, gece hizmeti verememeye başlamıştı. Ama gündüz doktor sayısı Çocuk Acili çalıştırmaya yeterli olduğu için 17:00’a kadar hizmet verip, daha sonra da kapanıyordu. Bundan yaklaşık 3 ay önce yetişkin acilin şartları biraz daha iyileştirilerek 17:00’dan sonra yetişkin acilin içerisinde, Çocuk Acil hizmet vermeye başlamıştı. Yakın zamanda 2 tane daha doktorumuzun görevine başlamasıyla, yani 3 olan doktor sayısı 5’e çıkınca gece nöbetlerini döndürmeye başladık” dedi.

“Bekleme sürelerini azaltarak hizmet vermek istiyoruz”

Çocuk Acil Servisi’nin fiziki olarak oldukça ileri seviyede olduğunu, daha kaliteli sağlık hizmeti veremek için ise çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Torun, “Fiziksel olarak Çocuk Acilimiz oldukça yeterli, hatta ileri seviyede sayılabilir. Bildiğiniz gibi, bizim eski yetişkin acilimiz burasıydı. Şu anda sorunsuz bir şekilde doktorlarımız ile beraber ve artı 2 tane Çocuk Acil Yan Dal Uzmanı olan öğretim üyesi doktorlarımızla beraber, Çocuk Acil Hizmetimiz 7 gün 24 saat olmak üzere hizmetine başladı. İnşallah doktor sayısının artmasıyla, daha da kaliteli, oda sayısını arttırarak bekleme sürelerini azaltarak hizmet vermeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.

“Şehir dışından hastalarımız gelmeye devam ediyor”

7 gün 24 saat hizmet veremeye başlayan Çocuk Acil Servisine şehir dışından da hastaların geldiğini kaydeden Torun, “Şehir dışından gelen hastalarımız çok oluyor Çocuk Acil Servisine. Bu sadece aslında Çocuk Acili için değil, hastanemizdeki diğer bölümler için de geçerli. Örnek vermek gerekirse, Ereğli’den bu tarafa çok hastamız geliyor. Yine çevre il ve ilçelerden hastalar geliyor hastanemize. Sadece Düzce değil, çevre büyük ilçeler ve çevre illerden hastalara da hizmet vermeye çalıştığı için oldukça yoğun bir hastaneyiz” şeklinde konuştu.

“Çocuk Acil Servisi Düzce halkına hayırlı olsun”

Doktor takviyeleri ile birlikte Çocuk Acil Servisinde daha kaliteli hizmet verdiklerinin altını çizen Torun, “Öncelikle Çocuk Acil Servisi’nin Düzce halkına hayırlı olmasını diliyorum. Çocuğunuzu acile götürdüğünüzde, çocuklardan anlayan, sürekli çocukları tedavi eden doktorlar tarafından görülmesi çok güzel bir şey. 5 tane doktorumuz nöbetler halinde çalışıyorlar. Tabii bunların 5 tanesi de çocuk doktoru. Çocuk doktorlarımızın nöbetlerinin daha iyi, kaliteli geçebilmesi için yanlarına Aile Hekimliği Bölümünden de doktor arkadaşlarımızı takviye ederek daha iyi hizmet vermeye çalıştık. Çünkü normalde tahmin ederseniz ki 1 doktorun Acil Servisi idare etmesi ve kaliteli sağlık hizmeti vermesi zor. Bu nedenle Aile Hekimliği bölümünden öğretim görevlisi arkadaşlar da Çocuk Acil Servisinde görev yapıyor. Bildiğiniz gibi Aile Hekimleri çocuk hastalıkları ve iç hastalıkları gibi büyük branşların eğitimini alan bir ana bilim dalı. Yaklaşık 8 tane de Aile Hekimliği Öğretim Görevlilerimizin de desteği ile toplamda 15 kişi tarafından yönetiliyor Acil Servisimiz” açıklamalarında bulundu.

HABER: Savaş ARI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.