HAFTALARDIR İLK 5’TEN DÜŞMÜYORUZ…

20. ayına giren yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle Düzce’de ölümler sürüyor. Son 2 günde 3 kişi, daha ölümcül virüse yenik düştü. Toplam can kaybı 255’e ulaşırken vaka sayısı ise 220’li seviyelerde seyrediyor.

HAFTALARDIR İLK 5’TEN DÜŞMÜYORUZ…

20. ayına giren yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle Düzce’de ölümler sürüyor. Son 2 günde 3 kişi, daha ölümcül virüse yenik düştü. Toplam can kaybı 255’e ulaşırken vaka sayısı ise 220’li seviyelerde seyrediyor.

04 Kasım 2021 Perşembe 17:37
HAFTALARDIR İLK 5’TEN DÜŞMÜYORUZ…

Mart 2020’de Türkiye’de ilk vakanın görülmesinin üzerinden 20 ay geçti. Öldüren salgına karşı uzun bir süre tedbir ve kısıtlama kararlarıyla geçerken 1 Temmuz itibariyle başlayan tam normalleşmeyle birlikte hayat olağan akışına döndü.

Haftalardır ilk 5’ten düşmüyoruz

Bu dönemde tedbirsizlik, aşısızlık ve denetimsizlik nedeniyle aylar süren mücadeleyle elde edilen kazanımlar Düzce’deki, katlanarak artan vaka ve vefat sayılarıyla kaybedildi. Geçen ay itibariyle de artışın zirveye ulaştığı kent Türkiye’de vaka yoğunluğunun en fazla olduğu iller sıralamasında haftalardır ilk 5’ten düşmüyor.

3 kişi hayatını kaybetti

Son dönemde düşüş eğilimi gösteren Düzce’de salgın nedeniyle yaşanan can kayıplarıysa devam ediyor. Son 2 günde 3 kişi daha ölümcül virüse karşı yoğun bakımda verdiği mücadeleye yenik düşerek hayatını kaybetti. Düzce’de salgının hayattan kopardıklarının sayısı 255’e ulaştı.

Vakalar 200’ün üzerinde…

Öte yandan yükselişin hızla olmasına karşın düşüşün yavaş ilerlediği Düzce’de, vaka sayılarıysa halen günlük 200’ün üzerinde seyrediyor. 3 Kasım günü il genelinde salgın şüphesiyle hastanelere başvuran 223 kişiye daha COVİD-19 teşhisi konuldu. An itibariyle evlerinde ve hastanelerde tedavi süreçleri devam eden vakaların sayısı ise 2 bin 371 oldu. 26 kişi yoğun bakım servislerinde yaşam savaşı verirken bunlardan 13’ü ise entübe edildi.

Aşı hastaneye yatmaktan koruyor

Öte yandan Öncü TV’ye özel açıklamalarda bulunan Düzce’de sağlık yönetiminin başındaki isim İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, şu anda hastanede yatan Düzceliler’den yalnızca yüzde 15’inin tam aşılı olduğunu belirterek aşının koruyuculuğuna vurgu yaptı. Uzmanlar Türkiye ortalamasının altında seyreden aşılama oranının Düzce’de arttırılması gerektiğini vurgulayarak; düşüşün hızlanması için maske, mesafe ve temizlik kurallarının hayati önemine dikkat çekti.

HABER: Mehmet GÜNESEN

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.