“FETÖ’NÜN YAPILANMASINA GÖZ YUMULDU”

Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın hazırlayıp sunduğu “Kitabın Ortasından” programına konuk olan AK Parti eski Milletvekili ve DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Av. Metin Kaşıkoğlu, eski lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik “Bir daha Cumhurbaşkanı seçilemez” dedi. AK Parti’nin 73 kurucusundan, şu anda 2 tane kaldığını ve AK Parti ile yollarını ayıran kurucu üyelerinin hepsinin hain olamayacağını kaydeden Kaşıkoğlu, “Ama şunu net olarak söyleyeyim; değişen ben değilim. Suç yolda bulduklarını yola çıktıklarınla değişenlerdedir” diye konuştu. Kaşıkoğlu ayrıca, FETÖ’nün devlet içinde yapılanmasına göz yumulduğunu iddia etti.

“FETÖ’NÜN YAPILANMASINA GÖZ YUMULDU”

Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın hazırlayıp sunduğu “Kitabın Ortasından” programına konuk olan AK Parti eski Milletvekili ve DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Av. Metin Kaşıkoğlu, eski lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik “Bir daha Cumhurbaşkanı seçilemez” dedi. AK Parti’nin 73 kurucusundan, şu anda 2 tane kaldığını ve AK Parti ile yollarını ayıran kurucu üyelerinin hepsinin hain olamayacağını kaydeden Kaşıkoğlu, “Ama şunu net olarak söyleyeyim; değişen ben değilim. Suç yolda bulduklarını yola çıktıklarınla değişenlerdedir” diye konuştu. Kaşıkoğlu ayrıca, FETÖ’nün devlet içinde yapılanmasına göz yumulduğunu iddia etti.

01 Kasım 2021 Pazartesi 18:34
“FETÖ’NÜN YAPILANMASINA GÖZ YUMULDU”

Öncü TV ve 100.2 Radyo Öncü ortak yayınıyla Düzceliler’in ilgi ile takip ettiği, Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın hazırlayıp sunduğu “Kitabın Ortasından” programının geçen hafta Cuma akşamı yayınlanan bölümü, gündeme damgasını vurdu.

AK Parti eski Milletvekili ve DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Av. Metin Kaşıkoğlu’nun konuk olduğu “Kitabın Ortasından” programını, gerek Öncü TV ekranlarından, gerek radyoları başından, gerekse sosyal medya ağlarından binlerce Düzceli takip etti.

“Ben suçlu değilim. Suç yolda bulduklarını, yola çıktıklarını değişenlerdedir”

Programda, eski lideri Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’ye yönelik eleştirilerde bulunan Kaşıkoğlu, partiden ayrılarak DEVA Partisine geçmesinden dolayı kendisine hain diyenlere cevap verdi. AK Parti’nin kuruluşunda 73 kurucu üyesinin bulunduğunu, ancak bugün kurucu üyelerden sadece iki tane kaldığını ifade eden Kaşıkoğlu,  “Toplum yaşam dinamiği her gün değişiyor, ama şunu net olarak söyleyeyim; değişen ben değilim. Suç yolda bulduklarını, yola çıktıklarınla değişenlerdedir. Toplum dinamik, yaşam dinamik, her gün değişiyor. Ama şunu net olarak söyleyeyim; değişen ben değilim. Suç yolda bulduklarını yola çıktıklarınla değişenlerdedir. Partinin 73 kurucusu vardı, şuan 2 tane var, 71 kişi aynı anda hain olamaz. Yine saygı duyarım, ama bunları söylemek, benim bu durumları yakından yaşamış biri olarak, benim anlatmam gereken bir hadise. AK parti çok önemli görevler ifa etmiştir, çok önemli görevlerde bulunmuştur. Millet AK Parti’ye yaptığı iyi şeylerden dolayı, duyduğu minnet duygusundan yola çıkarak, hala iyi niyetle bütün eksikliklerine rağmen, ciddi oranda da destek veriyor zaten. Bunu görmek için de, usta olmaya gerek yok. Şuan bu ekonominin içinde, halimizden inim inim inlerken, biz kalkıp halimizden şikâyet etmezsek, bunu yukarıya duyurmazsak, yukarıdaki bundan haberdar olmazsa, ben doğru yapıyorum zanneder, bu sefer biz yükümlülüğümüzü yerine getirmemiş oluruz” şeklinde konuştu. 

“FETÖ’nün devlet içinde yapılanmasına göz yumuldu”

“FETÖ’nün devlet yapılanmasına göz yumuldu” diyerek, sözü eli kanlı hain terör örgütü FETÖ’ye getiren Kaşıkoğlu, “Fetö’nün devlette yapılanmasına aşırı müsamaha gösterilmesi,  Türkiye’yi bir darbe tehdidiyle yüz yüze bıraktı. Burada şunu söylemem lazım; FETÖ hain bir terör örgütüdür. Ama bu hain terör örgütünü, vatandaştan önce devletin istihbarat yetkililerinin ve devleti yönetenlerin vakıf olması gerekiyordu. Biliyorum ki; ben o okullara, derneklere, bir dönemin valileri, bürokratları, milletvekilleri gidiyordu. Bunları, onların yönlendirdiği, dönemi şimdi gözü yaşlı birçok insan bilmiyor mu? Bir kurban parası bağışladı diye, terörist ilan edilen adamın anası, babası bunları bilmiyor mu?  Sizin ailenizden bir tane FETÖ’cü çıksa ve devlet memuru olabilir misiniz? Neden kural bana başka, size başka oluyor” ifadelerini kullandı.

“Buna Allah’ın da rızası yoktur, milletin de bedduası olur.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın kurucusu olduğu Türkiye Gençlik Vakfı’nın referans olduğu kişilerin memur olduğunu ileri süren Kaşıkoğlu, şunlara değindi:

 “Açıkça ifade etmek gerekirse hukuk devleti olalım. Kurallarımız olsun, adamına göre olmasın. Güçlülerin delip geçtiği, zayıfların takıldığı, örümcek ağından yapılmış şekilde yapılmış olmasın, kanunlarımız. Herkes eşit olsun. Hukuk özelinde Türkiye’nin 85 milyon insanın, 785 milyonu da eşit olsun. TÜGVA’dan referans alıp da, memur olabilenler, TÜGVA’dan referansı olmadığı zaman, memur olamıyorsa, buna Allah’ın da rızası yoktur, milletin de bedduası olur.”

“Herkesin bakış açısına saygım var”

“Benim yaptığım, yapamadığım, olanıyla, olmayanıyla bizim bir geçmişimiz var.” Diyen Kaşıkoğlu, kendisine gösterilen tepkilere şu şekilde cevap verdi:

“ Vatandaşın da kendi gözleriyle gördükleri, kulaklarıyla duydukları var. Dolayısıyla herkesin bakış açısına da saygımız var. Elbette, başarılı bulan da olur, bulmayan da olur. Benim de kendime göre, kendimi başarılı gördüğüm alanlar var, başarısız gördüğüm alanlar var. Keşkelerim de var, ama sonuçta saygı duymamız lazım, demokrasi budur. Vatandaş Metin Kaşıkoğlu’nu sevmez, Ahmet Kaşıkoğlu’nu sever, Sadullah Ünsal’ı sever, bu çok doğal ve bunları da saygıyla karşılıyorum. Bizimle ilgili, ama olumlu, ama olumsuz görüşlerini paylaşan tüm vatandaşlarımızı da, sevgi ve saygıyla karşılıyorum başımın üstünde yerleri var.” 

“Erdoğan bence bir daha Cumhurbaşkanı seçilemez”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine göre bir daha Cumhurbaşkanı seçilemeyeceği görüşünü ortaya atan Kaşıkoğlu, son olarak şunları söyledi:

“Bence Cumhurbaşkanı, bir daha seçilemez. İnsanlarımız hala cumhurbaşkanımızı seviyor. Allah var; ben de seviyorum, bakın bütün bunları söylerken ben yapılanları eleştiriyorum, insan olarak bir şey demiyorum, yaptıklarının yanlış olduğuna temas etmeye çalışıyorum. Yoksa ben de kendisiyle çok uzun bir mesai birlikte geçirmişimdir. Ama bugün yaptıkları, dün yaptıklarına benzemiyor. Dolayısıyla, ben zaten MHP’nin bir yerde ortak olup da, başarıya ulaştığı hiçbir dönemi hatırlamıyorum zaten. Dolayısıyla buraya baktığımızda, Tayyip Bey’in bu kadar hataları yaptığı yüzünden, ben kendisinin bir daha seçilemeyeceğini düşünüyorum. Ama halkımızın, onu sevenlerin, hala bütün eksiklerine bütün bu ekonominin yangın yerine dönmesine, dünyadan adeta değerli yalnızlık prensipleri içerisinde izole edildiğimiz, hiçbir şekilde paramızın ve pasaportumuzun değerinin kalmadığı bir dönemde insanlar, her şeye rağmen Tayyip Erdoğan diyor. Geçmişte ortaya konulan başarılar, insanların üzerinde böyle bir etki bırakmış. Buna benim babam da dahil. Babam beni dinliyorsa, çok çatışıyoruz çünkü, çok tartışıyoruz. O hala aynı şeyi söylüyor mesela. Gitmeyecektin diyor.” 1,58,29

HABER: Savaş ARI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.