“ERDOĞAN: MAALESEF HAK ETMEDİĞİ BİR FİNALLE KARŞILAŞACAK”

AK Parti Düzce eski Milletvekili ve DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Metin Kaşıkoğlu, konuk olduğu “Kitabın Ortasından” programının “Nasıl İzah Edersiniz?” bölümünde, Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın sorduğu bürokrasiden, siyasete ve iş dünyasına kadar bir çok isim hakkında değerlendirmelerde bulundu. Kaşıkoğlu, eski Lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için, “Maalesef hak etmediği bir finalle karşılaşacak kişi olarak görüyorum” yorumunda bulunurken, MHP lideri Bahçeli için ise, “Her krizin ortağı! Geleceğe dair tek bir söz söylemeyen bir lider olarak görüyorum” dedi.

“ERDOĞAN: MAALESEF HAK ETMEDİĞİ BİR FİNALLE KARŞILAŞACAK”

AK Parti Düzce eski Milletvekili ve DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Metin Kaşıkoğlu, konuk olduğu “Kitabın Ortasından” programının “Nasıl İzah Edersiniz?” bölümünde, Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın sorduğu bürokrasiden, siyasete ve iş dünyasına kadar bir çok isim hakkında değerlendirmelerde bulundu. Kaşıkoğlu, eski Lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için, “Maalesef hak etmediği bir finalle karşılaşacak kişi olarak görüyorum” yorumunda bulunurken, MHP lideri Bahçeli için ise, “Her krizin ortağı! Geleceğe dair tek bir söz söylemeyen bir lider olarak görüyorum” dedi.

03 Kasım 2021 Çarşamba 15:47
“ERDOĞAN: MAALESEF HAK ETMEDİĞİ BİR FİNALLE KARŞILAŞACAK”

AK Parti Düzce eski Milletvekili ve DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Av. Metin Kaşıkoğlu, Öncü TV ve 100.2 Radyo Öncü Ortak yayınıyla Cuma akşamlarının vazgeçilmez programı “Kitabın Ortasından” programının ‘Nasıl İzah Edersiniz’ bölümünde, Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın sorduğu isimleri değerlendirdi.

Kaşıkoğlu’nun en dikkat çeken yorumu ise, eski lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli’ye yönelik oldu.

Kaşıkoğlu, Ünsal’ın sorduğu isimler hakkında şu değerlendirmeleri yaptı:

“Maalesef hak etmediği bir finalle karşılaşacak”

Recep Tayyip Erdoğan : Ben iyi başlayıp, maalesef hak etmediği bir finalle karşılaşacak kişi olarak görüyorum. Keşke böyle olmasaydı. İyi yaptıklarını, bugün bir yanına Devlet Bahçeli, bir yanına Perinçek olmak üzere, biraz Büyük Birlik Partisi, biraz yandan Tansu Çiller, biraz Mehmet Ağar falan, biraz Alaattin Çakıcı'lar, Biraz Sedat Peker'ler. Bugün o vatan kahramanı, mutfakta çalışan asil kadronun yerine ikamet ettikleriyle, o dönem yapılan güzellikleri, eline bir tane balyoz aldı takır takır kırıyor.

“Kılıçdaroğlu denince aklıma demokrasi geliyor”

Kemal Kılıçdaroğlu: Demokrasi geliyor. Onun kişiliği değil. Ana muhalefet partisini bu millet ona tevdi etmiştir. Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere, tüm görevliler, bürokratlar. Bu ana muhalefet görevini yerine getirmekle, milletçe yetkilendirilmiş kişi, asgari de olsa saygısında kusur etmemelidir.

“Her krizin ortağı”

Devlet Bahçeli: Her krizin ortağı! Geleceğe de dair tek bir söz söyleyemeyen, gelecek tasavvuru olmayan ve bugün iktidarı verseniz, ertesi gün dereye dökecek olan bir lider olarak görüyorum ben onu.

“Halkın sorunlarına duyarlı”

Meral Akşener: Siyasette yeni bir yüz. Zorluklarla, birçok zorluklarla partisini kurdu. Önemli bir mesafe kaydetti. Tabii grubunun olması, o iklimin o gün itibariyle çok uygun olması nedeniyle Sayın Devlet Bahçeli'nin Tayyip Bey ile birlikte bir takım manevralarla MHP'nin başında kalması sonucu oluşan bir siyasi hareket. İyi halkın sorunlarına duyarlı. Çarşı, pazar diğer liderler gibi oda geziyor.

“Ekonomiyi bilen dürüsüt bir kişilik”

Ali Babacan: Nezaketli, naif. dünyayı yakından takip eden dünyayı bilen, ekonomiyi bilen, dürüst. 13 yıl Bakanlık yapıp, üzerine tek bir leke dahi düşmemiş. Allah bundan sonrada inşalllah şaşırtmasın. Türkiye'ye çok iyi hizmetleri olacağına inandığım bir lider olarak görüyorum.

“Bana randevu vermesini bekliyorum”

Vali Atay: Cevdet Bey'i sadece şeyden tanıyorum. Bürokrasideyken bir kaç kez sanırım karşılaştık. Düzce'de göreve geldikten sonra, ben hem kendisini ziyaret etmek, hem de bir konuyu değerlendirmek için randevu istediğimde alamamıştım. Sanırım bugün ayın 29'u hemen hemen bir buçuk yılı geçti. Bekliyorum randevu vermesini.

“Fahri ağabeyi severim”

Fahri Çakır: Fahri Ağabeyi severim. İnsan olarak severim. Bugün bir başka partide olmam nedeniyle, onun kişisel kendi, şahsi ilişkilerimiz dışında yorumlamam, burada çok etik olmaz. Dolayısıyla Allah yolunu açık etsin. Benim hiç bir kişisel problemim olmadı. Bir dönemde önemli bir partner olarak mecliste görev yaptığımız, benim bir büyüğümdür.

“Faruk Özlü tecrübeli bir devlet adamı”

Faruk Özlü: Tecrübeli bir devlet adamı. Siyasetçiden daha çok Devlet adamlığı sanki ön plana çıkıyor. Çünkü siyaset arazide biraz tırmalama gerektiriyor. Tabii Faruk abi, farklı donanımlara sahip bir insan. Bakanlıkla, Milletvekili, Bakanlıkla başlayıp, Beledi Başkanlığına gelince. Umut ederim başarılı olur.

“O benim kız kardeşim”

Çiğdem Günal: O benim kız kardeşim.

“Vallahi seviyorum, aksiyonlu bir adam”

Birol Şahin : Çok severim. Vallahi seviyorum Aksiyonlu bir adam yani. Yaşlandıkça, ben onunla zaten böyle derler kavga, bizim öyle bir kavgamız yok. Anlayış farklılığı ve ifade ediş farklılığı bu. Benim kendisiyle hiç bir şeyim yok. Birol Şahin'i de severim. Umut ederim oda Kaynaşlı için iyi hizmetlere vesile olur.

“Sağlıkta çok problem geliyor”

Dr. Yasin Yılmaz: Tanımıyorum. Ama sağlıkta çok problem geliyor. Sanırım bugün biraz doktor kadrosunda atamaların olduğu söylendi. Umut ederim öyledir. Ama sağlıkta biraz sıkıntı Emar'ların. MR 5 ayı bulduğu, röntgenlerin uzadığı. Efendime söyleyeyim Tomografi'nin 3 ayı 5 ayı bulduğu, bunları biz ta 2001, 2002'li yıllarda, hani o sağlıkta ki çökmüş dönemde görüyorduk. Şimdi bugün görüyor olmak, bizi ürkütüyor. Acaba sağlıktan geldik, sağlıktan gitmesin diye.

“Çok derinlemesine bir şeyim yok”

İlhami Caboğlu: Çok derinlemesine bir şeyim yok. Siyaseten zaman zaman bir araya geldiğimiz. Kısıtlıda olsa sohbet ettiğimiz, ama çok uzun görev yaptığımız bir arkadaşımız değil. Sonuç itibariyle siyaset yapan her şahsa olduğu gibi ona da saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

“Keleş’in Düzce’de bir potansiyeli var”

Mehmet Keleş- : Mehmet Keleş deyince; Düzce'de bir potansiyeli var. Benim onun kadar potansiyelim yok mesela. Belediye Başkanlığı, tabii çok normal bu, çünkü hizmeti ve bütçeyi kullandığı için daha rahat, ama toplum onu seviyor. Ama benim sevdiğim yanlarından, sevmediğim yanlar biraz daha fazla. Ben daha iyi siyasetçi, daha iyi belediye başkanlığı beklerim. 2. verilen şansıda iyi kullanmadığını düşünüyorum.

“Deva Partisi yolda kalmaz”

Gönül İnceoğlu İşgören: Medyada bir açıklama yapmış bilmiyorum, ama sosyal medyadan herhalde bir basın açıklamasından yapacağım demiş. Olur, bunlar siyasette olur. Geldi Kuruluşunda, demek ki yürümedi. Burada, onun hani şöyle oldu, böyle oldu sonuçta olan oldu. Demek ki yürütememiş. Demek ki kendisi anlamında bazı sıkıntılar yaşamış, olmamış. Deva partisi yolda kalmaz. Biz bir başka arkadaşla, başka bir ekiple devam ederiz.

“Başarılı olacağına inanıyorum”

Murat Caymaz: Değerli bir kardeşim. Ben başarılı olacağına inanıyorum. Şuan da partimizin Düzce İl Teşkilat Başkanı. Yetiştirdi kendisini. Siyasete biraz geç girdi, ama Belediye Başkan Yardımcılığı gibi görevlerde bulundu sonuçta. O bürokrasinin içerisinde çok önemli bir deneyim.

“Saygın bir iş adamı… Bir çok alanda, iş ve ekmek kapısı”

Ömer Faruk Türkseven: Saygın bir iş adamı; birçok alanda insanlarımıza iş, aş kapısı ve son zamanda medya aracılığıyla, özellikle biz siyasetçiler için değerli bir insan. Bizim sesimizi şuan ulaşamadığımız evlere kadar ulaştırması, bize bu imkânları sağlaması. Gerek o olsun, gerek sizin bugün burada bu medya imkânını, bizim bireysel olarak yıllarca üstesinden gelemeyeceğimiz, sesimizi evin oturma odasına getiren çok değerli bir insan. Faruk Bey iş hayatında başarılı. Bana göre Düzce'nin dikkate alınması gereken isimlerden biri olarak görüyorum.

“Ben siyastin rant arası olmasından çıkartılmasını istiyorum”

Metin Kaşıkoğlu: Kaderini yaşayan. Bana göre İnsan kendini zaten methetmez, milletimizin gördüğü gibi bir adam. Benim sadece şurada şunu söyleyeyim; ben bunlar iktidarlıktan gitsin de, bizimkiler gelsin, az önce söylediğim gibi vallahide billahide bunu istemiyorum. Ben siyasetin rant aracı olmasından çıkartılmasını istiyorum. İhalelerin şeffaf ve rekabetçi anlayışla yapılması, hukuk devletinin ayağa kaldırılmas, lider suntasının biat kültürünün, ortadan kaldırılması, tabana dayalı demokrasinin gelmesi, parlamentonun güçlendirilmesi, yasama, yürütme, yargı arasında, mutlak kuvvetler ayrılığını hayata geçmesini istiyorum. Anlaşıldı ki; bu ucube sistemle yürümek, mümkün değil.

HABER: Savaş ARI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84