CUMHURİYET REJİMİ LÜTUF REJİMİ DEĞİLDİR

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal Partisinin İl Teşkilatı Tarafından Düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

CUMHURİYET REJİMİ LÜTUF REJİMİ DEĞİLDİR

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal Partisinin İl Teşkilatı Tarafından Düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

24 Haziran 2017 Cumartesi 00:14
CUMHURİYET REJİMİ LÜTUF REJİMİ DEĞİLDİR

İftar Yemeğine İstanbul, Sakarya, Bolu il başkanlarının yansıra Genel Başkan Yardımcısı Hasan Aysal Gik Üyesi Ümit Özmen, Nihat Onbaşıoğlu Yeni Asya Yönetim kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir Düzce vakıf yöneticileri ve partililer katıldı.

Demokrat Parti İl İkinci Başkanı Parti Sözcüsü Dilaver Kambur sunuş konuşmasında “Yıprandık ötelendik ama biz bu toprağın insanıydık. Gelenler oldu gidenler oldu. Gün gelecek bu salonlar bize yetmeyecek. Gün gelecek Düzcenin meydanları bize yetmeyecek. Türkiye’nin mozaiği olan Düzce de bizi yok sananlar Kıratla birlikte dirilişime şahit olacaklar” dedi.

Uysal partililere hitap ederek “ İki Gün evvel Isparta İslamködeydik. İcracı ve mühendis kimliğiyle Demokrasi kavgasını en yukarıya çıkmak adına Yasaksız Türkiye diyerek Zengin kaynakların Fakir bekçileri olmayacağız diyerek, bugün ülkenin büyük sıçrama hamlelerinde emeği olmuş Merhum Demirel’in ikinci ölüm yıldönümünde kabri başında dua ettik kuran okuttuk. Kendisini rahmetle yad ediyorum. Dedi.

CUMHURİYET LÜTUF REJİMİ DEĞİLDİR.

Bugün özellikle Ana Muhalefet lideri olarak Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu'nun 'Adalet arıyorum' diyerek yolla düşmüş ise bu ülkede iktidarın demokrasinin bir sorumluluk rejimi olduğu bilinci içerisinde şapkasını önüne koyarak düşünmesi gereken gündeyiz.

Çıkmış AKP Genel Başkanı Erdoğan diyor ki 'Bu yollarda yürümeniz iktidar partisinin bir lütfudur.' Ben de Düzce den açık yüreklilikle söylüyorum; Cumhuriyet rejimi bir lütuf rejimi değildir. Lütuf alan, lütuf veren rejimi değildir. Cumhuriyet rejimi, kimliğine, kişiliğine, geçmişine bakmaksızın herkesin hak ve ödevlere sahip olduğu bir rejimin adıdır Bize müsaade ettiğiniz kadar hukuka, müsaade etiğiniz kadar adalete, müsaade ettiğiniz kadar Demokrasiye razı olacaksınız diyorlar. Birilerinin müsaade ettiği kadar ne hukuka ne demokrasiye ne adalete razı olmayacağız” dedi.

KURTLA YİYİP KUZU İLE AĞLAMAYIN

Ülkenin zor günler geçirdiğine dikkat çeken Uysal “ Süleyman Demirel’in Başbakanlığı döneminde 1970 hükümetinin % 62 yatırım bütçesine ayrılıkken bugün hükümet bütçesinin % 12 si yatırımlara ayrılmaktadır. İşsizlik rakamları güzelleştiriliyor. Gerçek milletin gözünden kaçırılıyor. On beş yıldır iktidardasınız. Birçok iktidara nasip olmamış güçle iktidar olacaksınız İnsanların Allaha da topluma sorumlulukları iki şey üzerinedir. Bir imkânları nispetinde iki kabiliyeti nispetindedir. Bu ülkede ne Atatürk’e Ne Menderese Ne Demirele tek başına nasip olmamış iktidar bunlara nasip olmuştur. Bu ülkede 2.3 trilyon dolar bütçeye sahip olacaksınız.. Faiz lobisi diyeceksiniz. Milletin Kıt kanat imkânları ile kazandığını 400 milyar dolar faizi faiz lobisine vereceksiniz. Sureti haktan görüneceksiniz, Kurtlu Yiyeceksiniz kuzu ile ağlayacaksınız. Varımı öyle bir yağma.” Diyerek hükümetin ekonomide başarısız olduğunu dikkat çekti.

Gültekin Uysal dış politikalardaki uygulamalarını eleştirerek” Siz ülkeyi on beş sene yöneteceksiniz. Ülkeyi Ortadoğu depremine doğru iteceksiniz. Düşmanı azaltan dostu çoğaltan dış politika diyeceksiniz. Düşmanı da siz üreteceksiniz. HDP Sizi başkan yaptırmayacağız deyince onların terör olduğunu söyleyeceksiniz. Ama Devlet birimlerine verdiğiniz talimatları biz vermedik diyeceksiniz. Suriye’nin Kuzeyinde PKK nın devletçiği var. Türkiyeyi oradan tehdit ediyor. PKK’yı uluslararası düzeyde özel güvenlik şirketi haline getirdiniz. İşte Nato üyesi ABD gözünüzün içine baka baka PKK Uzun tısı PYD ye ağır silahlar vereceğim işidle bunlarla mücadele edeceğiz dedi. El babda 70 tane şehit verdik. Bugün bunları sorgular vaziyetteyiz. “ diyerek dış politikada gelinen noktanın ülke güvenliğini getirdiği noktayı vurguladı.

FETÖ TERÖR ÖRĞÜTÜ

15 Temmuzda yaşanan kalkışmaya değinen Uysal” On yıldır beraber olduğunuz devlettin bağışıklık sistemini çökerten fetö terör örgütünü 15 temmuzda gördük. Açık yüreklilikle söylüyorum birilerini itham ediyorlar. Bir soru ile cevap versinler. Bu ikdas ettiğiniz kişiler 3 Kasım 2 Kasım 2002 demi memur olmuş ne zaman olmuş bunu cevap versinler. Fetö terör örgütü olarak hukuk ta tescillenen örgütün ülkeye yaptıklarında sizde sorumlusunuz. Olağan üstü hal imkanını enstrümanını Bu devleti kurumları alt üst olmuş enkazı ayağa kaldırma imkanı varken muhalif düşünceye sahip insanları korkutmak muhalefeti kırminalize ederek fiilen muhalefeti yasaklı hale getirerek iktidardan güç koparıp yaftalar başlıyor. Yok bunun adamınsınız yok üst aklın adımı diyeceksiniz. İşsiz aç bıraktığınız geçleri medya patronlarına küfrettireceksiniz. Tavşana kaç tazıya tut diyeceksiniz. Biz bunlara rağmen yine de adalet diyoruz demokrasi diyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Uysal İl Başkanı Mithat Ceylan ve Düzceli Genel İdare Kurulu üyesi Ümit Özmenin akrabası İsmail Aksanın aşiyan konaklarındaki kafesinde  yorgunluk attılar.

Son Güncelleme: 24.06.2017 10:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84