BAKAN SOYLU DÜZCE’YE GELİYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 12 Kasım Düzce Depremi’nin yıl dönümünde Düzce’ye gelecek. Bakan Soylu, AFAD mobil uygulamasını da Düzce’den başlatacak.

BAKAN SOYLU DÜZCE’YE GELİYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 12 Kasım Düzce Depremi’nin yıl dönümünde Düzce’ye gelecek. Bakan Soylu, AFAD mobil uygulamasını da Düzce’den başlatacak.

02 Kasım 2021 Salı 18:24
BAKAN SOYLU DÜZCE’YE GELİYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'nın Kızılcahamam ilçesindeki düzenlenen Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İl Müdürleri 2021 Yılı Eğitim ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şu ana kadar 80 ilin afet risk azaltma planlarının tamamlandığını belirterek, "Sadece İstanbul'un planı çalışılmaya devam ediyor, inşallah onu da yılsonuna tamamlamış olacağız." dedi.

Afetlerin neredeyse tüm türleriyle karşı karşıya kalınan iki yıllık bir dönemden geçildiğini söyleyen Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 21. asrın başından itibaren Türkiye adına ortaya koyduğu değişim ve dönüşümün, gerçekleştirdiği devrimlerin, AFAD'ın kendi çalışma biçimine de net bir şekilde sirayet ettiğini vurguladı.

Son iki yılda yaşanan afetlerin, belki de bazı ülkelerin bir asırlık sürede karşı karşıya kalabileceği afet sayısını barındırdığını ifade eden Soylu, "Tüm arkadaşlarımız, kendine ait yükümlülüğü ve sorumluluğu hissedip, plan çerçevesinde hemen arkadaşlarıyla beraber gerek arama kurtarmada gerek daha sonraki çalışmalarda ciddi bir katkı ortaya koymuşlardır." dedi. Dünyada yaşanan afetlere işaret eden Soylu, "Pandemiyi dünyayla beraber yaşadık. Afetsellik artıyor ve bunu dünyayla beraber yaşıyoruz. İklim dengesizliklerinin sonuçlarıyla dünyayla beraber yüzleşiyoruz. Hatta selleri ve orman yangınlarını Avrupa ülkeleriyle ve Amerika ile birlikte yaşıyoruz." dedi.

12 Kasım’da Düzce’ye geliyor

AFAD Mobil uygulamasını çok kısa sürede devreye alacaklarını bildiren Soylu, çalışmanın altyapılarının bittiğini, şu anda birtakım denemelerinin yapıldığını belirtti. Bakan Soylu, "Bu uygulamanın, çalışan her cep telefonunda olmasını istiyoruz, hedefimiz budur." dedi. İçişleri Bakanı Soylu, “ İnşallah 12 Kasım Düzce Depremi’nin yıldönümünde Düzce’de birlikte olacağız. Burada AFAD Mobil uygulamamızı ilk kez başlatmış olacağız” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84