MERAK ETTİĞİNİZ HER ŞEY

Düzce’de ikinci el araçlardaki durumu, fiyatların nasıl olduğunu merak edenler ve araç alırken hangi hususlara dikkat edilmesi gerektiğini öğrenmek isteyenler bu haberi kaçırmasın. Düzce’de araç alım satımı yapılan Küçük Sanayi Sitesindeki Galericiler ile yapmış olduğumuz röportajda 2. El araçla ilgili merak ettiğiniz bütün soruların cevaplarını bulabilirsiniz.

MERAK ETTİĞİNİZ HER ŞEY

Düzce’de ikinci el araçlardaki durumu, fiyatların nasıl olduğunu merak edenler ve araç alırken hangi hususlara dikkat edilmesi gerektiğini öğrenmek isteyenler bu haberi kaçırmasın. Düzce’de araç alım satımı yapılan Küçük Sanayi Sitesindeki Galericiler ile yapmış olduğumuz röportajda 2. El araçla ilgili merak ettiğiniz bütün soruların cevaplarını bulabilirsiniz.

04 Haziran 2018 Pazartesi 17:00
MERAK ETTİĞİNİZ HER ŞEY

2. el araç alım satımı ile ilgili olarak merak ettiğiniz bütün soruların cevabı bu haberde. Malumat Haber olarak başlatmış olduğumuz röportaj serisinin bu  haftaki konuğu Küçük Sanayi Sitesi esnafı oldu. Düzce’de 2. El araç piyasasının nabzını tutan galericiler ile araçlarda nelere dikkat edilmesi gerektiğini konuştuk.

Düzce’de 2. Araç piyasasının durumu, fiyatların yüksek olup olmadığı, piyasaları etki eden etkenleri başta olmak üzere hurda araç teşvikine kadar birçok konuda Sezgin Sarıkaya (ER-ES Otomotiv), Burak Kurnaz ( Asil Otomotiv), Metin Biriktir ( Erdoğan Otomotiv), İskender Yıldırım ( Yıldırım Otomotiv) ve Yunus Emre Gürbüz’den görüş aldık.

Sezgin Sarıkaya (ER-ES Otomotiv)

Düzce’de araç satışlarında şuan için durgunluk var. Bu durgunluğun nedeni olarak da dövizde yaşanan artışlar ve seçim döneminde olmamıza bağlayabiliriz. Piyasada bir istikrarsızlık söz konusudur. Bana göre bu durgunluk kurbana kadar devam eder.

Ekonomik yaşanan durgunlukla birlikte üst sekme araçlar, kredi ile alınan araçların satışında sıkıntı yaşanıyor. Alt sekme araçlara da çok fazla rağbet yok. Vadeli araçlar tercih ediliyor ancak bu kısır döngüde çok fazla tercih edilmiyor.

Araç alımı yaparken müşteri potansiyelimize hitap edip etmediğine dikkat ederiz öncelikli olarak. Çünkü aldığımız araçlara müşterinin gözünden bakmaya çalışıyoruz. İkinci el araba olduğundan dolayı eksiklerini yaptırıyoruz, tezgahımıza çekiyor ve hizmet veriyoruz.

İnşallah bu kısır döngü düzelir. Seçimden sonra dövizin düşmesi ile birlikte piyasaların daha güzel bir seviyede hareketleneceğine inanıyorum.

Burak Kurnaz ( Asil Otomotiv):

Ramazan Ayında olmamızdan dolayı piyasada bir durgunluk var. Araç alım satımı olmadığından dolayı piyasada para dönmüyor. Ramazan Ayından önce satışlarımız çok güzeldi. Ramazan Bayramından sonra piyasanın hareketlenmesini bekliyoruz.

Genellikle piyasada 5 bin-25 Bin Lira arası araçların satışı gerçekleşiyor. Düzce’ye hitap eden araçlar genellikle bu fiyat aralığında tercih ediliyor.

Araç alım satarken bizim için önemli olan boyası, değişeni, motoruna dikkat ederiz. Bizler satın aldığımız kişiye dönüş yapamıyoruz ancak bizim sattığımız kişi bizlere dönüş yapabiliyor.

Metin Biriktir ( Erdoğan Otomotiv)

Düzce’de bundan 1 ay öncesine kadar araç piyasası son derece güzeldi. Ramazan Ayı ile birlikte piyasalar durgunlaştı.

Piyasaların durgunlaşmasının nedeni olarak alınan erken seçim kararı ve dövizlerde yaşanan artışlardan dolayı olduğunu düşünüyorum. İnsanlar elindeki sermayeyi araçlara yatırırken korkuyorlar. Yatırım için araç alacak olan kişiler özellikle kendilerini beklemeye aldılar. Bayramdan ve seçimlerden sonra piyasanın biraz daha hareketleneceğini düşünüyoruz.

Bizler firma olarak müşteri seçme şansımız yok. Bizim için öncelikli kaliteli araç satışı gerçekleştirmek ve güvence sağlamaktır. Müşteri ayrımı yapmaksızın öncelikli olarak güven sağlamak adına mücadele veriyoruz. Bizlerden lüks araç almak isteyenlerde, daha düşük fiyatlı araçlar almak isteyenlerde tercih ediyor.

İnsanlar son zamanlarda kredili araçlar tercih ediyor. Satışlarımız kredisi daha kolay çıkan araçları da daha fazla oluyor.

Araç alımı gerçekleştirirken öncelikli olarak kaportasına bakarız. Kaporta ve dış görünüşü çok önemlidir. Aracın boya durumuna da bakıldıktan sonra ikinci aşama olarak aracın motoruna bakılır. Motorunda yağ yakma var mı yok mu gibi kriterlere bakıyoruz. Bizler alırken bu kısaslara nasıl dikkat ediyorsak aynı şekilde satış yaparken de dikkat ediyoruz.

İskender Yıldırım ( Yıldırım Otomotiv)

Şuan için Düzce piyasasında araçların fiyatları biraz yüksek. Bu durum da sadece Düzce ile alakalı değil; Türkiye genelinde piyasalarda araç fiyatları yüksek. Bizim araç aldığımız firmalar fiyatları yükselttiğinde mecbur bizlerde yükseltiyoruz.

Ramazan ayında olduğumuzdan dolayı gelip gidenler çok oluyor. Piyasanın o kadar çok durgun olduğunu da söyleyemem.

Genellikle satışı yapılan araçlar 15-25 bin lira arasında olanlardır. Nakit alan kişiler genellikle bunları tercih ediyor. Genellikle 15-25-40-50 bin lira olarak araç satışları yoğunluklu olarak tercih ediliyor. 10 araçdan 8’ini kredili alıyor.

Bizler araç alırken öncelikli olarak ekspertiz raporuna dikkat ediyoruz. Bizler firma olarak modeli yüksek araçları tercih ettiğimizden dolayı kilometreye de dikkat ediyoruz. Servis bakımlarına da dikkat ediyoruz. Bizler için araçlarımızı satarken fiyattan önce müşterinin memnuniyeti gelir. Çünkü bizler bir müşterinin 10 müşteri getirebileceğine inanıyoruz. Burası büyük bir site ve burada müşteri memnuniyetine önem veren kişiler faaliyet gösteriyor.

Bizler Bolu, Zonguldak, Sakarya gibi illerde Düzce olarak bizler lider durumdayız. Oranın esnafına bizler buradan araç gönderiyoruz. Bu da bizim ne kadar güvenilir bir il olduğumuzu gösteriyor.

Hurda teşvikinin piyasaya çok etki edeceğine de inanmıyorum. 

 Yunus Emre Gürbüz:

4-5 yıldan beri araba alım satım işi ile ilgileniyorum. Şuanda piyasada araçların fiyatları çok yüksek düzeylerde. İnsanlar internet piyasası diye bir sistemin peşinden gidiyor. İnternette konuşulan fiyatlarla piyasadaki fiyatlar çok farklı.

Şuanda özellikle araba pazarlarına gelen insanlar kendi elindeki aracın değerini öğrenmek adına fiyat karşılaştırması, kıyaslaması yapmak için geliyorlar.

Ekspresiz raporu olmayan araçları kesinlikle almıyoruz. Bunu da hem kendimizi hem de karşı tarafı mağdur etmemek için yapıyoruz. Düşük kilometre olmasına dikkat ediyoruz. Satışını yaptığımız araçların ekspresiz raporuna güvenerek garantisini veriyoruz.

Çıkarılan hurda teşvikinin iyi olacağını düşünüyorum. Piyasada modeli düşük olan araçların kalmaması gerektiğini düşünüyorum.  Araç almak isteyenler seçimden önce araçlarını alsınlar. Seçimden sonra araç fiyatları yükselecektir. Aracına göre 1-2-3 bin lira fiyat farkı olacaktır.

Son Güncelleme: 05.06.2018 03:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.