Kaynaşlı İkiye Bölündü

Yerel seçimler sokaklarda konuşulmaya başlandı. Geçen dönemde Belediye Başkanlığı yapan isimlerin icraatları ve hataları tartışılıyor. Fakat Kaynaşlı’da çok zıt iki kutup oluşmuş durumda. Erol Bayraktar’ı çok sevenler ve hiç sevmeyenler adayların açıklanacağı günü iple çekiyor.

Kaynaşlı İkiye Bölündü

Yerel seçimler sokaklarda konuşulmaya başlandı. Geçen dönemde Belediye Başkanlığı yapan isimlerin icraatları ve hataları tartışılıyor. Fakat Kaynaşlı’da çok zıt iki kutup oluşmuş durumda. Erol Bayraktar’ı çok sevenler ve hiç sevmeyenler adayların açıklanacağı günü iple çekiyor.

15 Ağustos 2018 Çarşamba 15:16
Kaynaşlı İkiye Bölündü

Genel Seçimlerin yankıları henüz dinmemişken Düzce kendini Yerel Seçimlerin ortasında buldu. Mart 2019 da gerçekleşecek seçimlere erken hazırlanma kararı alan partiler halkın istekleri doğrultusunda çalışacaklarını dile getiriyor. Peki Halk kimi başkan olarak görmek istiyor.

Mehmet Sezgin başkanlık için uygun gördüğü adayı dile getirdi. Makamı yürütebileceğine olan inancını ifade etti. Sezgin: “Osman Altınışık bu görevi yerine getirebilecek birisidir. Başkan olmak için yeterli buluyorum. Bize en iyi hizmeti vereceğine inanıyorum. Hangi partiden girerse girsin makamı alabilecek bir aday olur. Tabi ki Ak Partiden girmesi taraftarıyım” dedi. Diğer partilerin seçim şansı üzerine değerlendirmede bulunan Sezgin: “MHP güçlü bir aday çıkartması durumunda şansı olabilir. Burada genelde Ak Parti kazanıyor. İnsanlar partiye nazaran adaya bakarak oy vermelidir. MHP güçlü bir aday çıkartması durumunda şansı olabilir” sözleri ile izlenimlerini paylaştı.

Cemalettin Koç ilçe için hiçbir hizmet yapılmadığını iddia etti, Kaynaşlı’nın ilçe olmayı hak etmediğini savundu. Koç “1999’da deprem oldu. O zaman ne yapıldıysa bugün de onlar duruyor. Burası şehirler arası bir yol. Yoldan geçen biri Kaynaşlı’ya gelse utanırız. Ülkemizi böyle mi temsil edeceğiz? Burası ilçe değil, köy bile sayılmaz” ifadelerini kullandı. Nasıl bir başkan istediği sorusuna da dobra cevaplar veren Koç: “Kaynaşlı’da ikilik ve bencillik sürdüğü sürece hiç kimse burada başkanlık yapamaz. Nasıl biri gelirse gelsin burada bir ilerleme kaydedemez” şeklinde konuştu.

Cemal Şengöz yönetimden duyduğu hoşnutsuzluğu anlattı. Belediye Başkanını kabul etmediğini söyledi. Şengöz: “Kaynaşlı’da insanlara eşit davranacak, dengeli yaklaşacak, ona farklı, buna farklı olmayacak bir belediye başkanı istiyoruz. En olumlu gördüğüm adaya oy vereceğim. Parti gözetmiyorum. Şu anki Belediye Başkanını da kabul etmiyorum. İnsanlara insan gibi davranacak birini istiyorum” Milliyetçi Hareket Partisinin şansını da değerlendiren Cemal Şengöz: “MHP’nin kazanma ihtimali zayıf. Burada Recep Tayyip Erdoğan özelliği var. İnsanlar o kimi koyarsa ona verir” dedi.

Ömer Gerezeli Başkan Bayraktar’a hayranlığını dile getirdi, arkasında olduklarını belirtti. Gerezeli: “Biz şu an ki başkanımızdan memnunuz. Onun dik duruşu, karizmatik hareketleri, davranışları ve Başkan Demirci’den sonra ilk kez böylesine hizmetler yapan insan olmasından dolayı ondan memnunuz. Cenab-ı Allah onun da ağzının tadını bozmasın. Dik dursun biz yanındayız” dedi. Ak Parti’nin eskisi gibi olmadığını iddia eden Ömer Gerezeli: “Ak Parti önceden daha farklıydı. Artık gözü kapalı oy atmayız. Ama bu başkandan memnunuz. Ak Partililer de MHP’liler de CHP’liler de bu başkana oy verecek. Bunun başka alternatifi yok. Kimse kimseyi kandırmasın. Yaptığı hizmetler herkesin gözünün önünde” sözleri ile Erol Bayraktar’ı savundu.

Avni Karadeniz Başkandan memnun olduğunu belirtti, dışarıdan aday kabul etmeyeceğini dile getirdi. Karadeniz: “Belediye Başkanımızdan memnunuz. Genç ve çalışkan. Çıraklık dönemi bitti, inşallah ustalık dönemini de göreceğiz. Biz başkanımızla devam etmek istiyoruz. Eğer ki Kaynaşlı dışından, bizim tanımadığımız birisi aday olursa Ak Parti seçimi kaybeder. Ben Ak Partiliyim ve kesinlikle oy vermem. Biz artık partiye değil adaya bakıyoruz. Ak Parti’nin rüzgârı bitti. Çalışmalar yavaşladı. Biz çalışacak insanlar arıyoruz. Milletvekili seçimi bunun en büyük örneğidir” sözleriyle seçimden beklentisini tanımladı. Ayrıca yaptığı tanıma en uygun adayın mevcut başkan olduğunu yineledi. Karadeniz: “Erol Başkan çalışkan ve kendisinden halk olarak memnunuz. Geçen seçim ona oy vermedim. Şimdi desin ona gece gündüz çalışırım. Erol Başkan diyorum başka bir şey demiyorum” ifadelerini kullandı.

İbrahim Korkmaz, mevcut başkanın yetersiz olduğunu savundu. Gelmesini istediği başkanı tanımlayan Korkmaz: “Düzgün çalışacak, Kaynaşlı’ya hizmet edecek birini istiyorum. Mevcut başkana bir daha oy vermem. Benim gözümde Kaynaşlı’ya çivi çakmamıştır. Kaynaşlı’da 1₺ boşa gidiyorsa bunun hesabını sorarım. Projeleri var, sadece projelerini görüyoruz. İcraata geçtiği daha görülmedi. Belediye’nin başına icraat yapacak biri gelmeli. Ekonomik gücü yerinde paraya doymuş, gözü de karnı da tok biri olmalı” ifadelerine yer verdi. Bülent Korkmaz seçimlerde oy kullanırken dikkate alacağı hususları da aktardı: “Ak Parti hoşuma gitmeyen bir aday çıkartırsa MHP’ye oy veririm hiç de içim sızlamaz. Çok düzgün adam CHP’den aday olmaz. Zaten olsa da kazanamaz” dedi.

Dışarıdan bir aday kabul etmeyeceklerini belirten Orhan Kuru: “Ankara’dan gelecek olan şahıs ile bu iş olmaz. Halkın içinden da yaşayan birisi lazım. Buranın ilçe başkanlığı adayını seçer, insanlar oyunu kullanır. Hiç tanımadığımız birini yollayacaklar Ankara’dan, halk da sırf Recep Tayyip Erdoğan için oy verecek. Bu iş Böyle olmaz. Başımıza başka memleketten birini getiriyoruz. O da hizmeti kendi memleketine yapıyor.” dedi. Kuru seçimlerde halkın oy kullanırken neleri dikkate aldığına da değindi. Orhan Kuru: “Halk yerel seçimlerde, daha fazla ödenek alabilmesi için, iktidardaki partiye oy kullanır. İttifak sonucunda iyi bir aday çıkartırsa MHP’de iddialı olabilir.” şeklinde konuştu.

Cavit Mozalı genel seçimlere değindi. Siyasi farkındalığa dikkat çeken Mozalı: “Ak Parti Düzce genelinde çok şımardığı için seçmen MHP’den bir milletvekili çıkartarak Ak Parti’ye bir ders verdi. Eğer çeki düzen verilmezse MHP 2 – Ak Parti 1 olur” dedi. Mozalı sözlerine Erol Bayraktara duyduğu güveni dillendirerek devam etti. Cavit Mozalı: “Kaynaşlı küçük bir yer. Burada herkes birbirini tanıyor. Şahıs önemli, parti değil. Erol Başkan MHP’den girsin veririm. İYİ Partiden girsin veririm. HDP hariç hangi partiden girerse girsin oyumu Erol Başkanın şahsına veririm” ifadelerini kullandı.

Bir dönem muhtarlık yapmış olan Yusuf Yılmaz hizmete giden yolun Ankara’dan geçtiğini belirtti. Yılmaz: “Başkan Ankara’dan proje geçirebilecek biri olmalıdır. Projeleri olacak, Cumhurbaşkanımızdan desteği alacak ve hizmette bulunacak biri olmalı” ifadelerine yer verdi. Önümüzdeki seçimi de değerlendiren Yusuf Yılmaz: “Bahçeli son zamanlardaki izlediği yol ile bir milletvekili aldı. Fakat yerel seçimlerde partiye oy kullanılır. Eğer Cumhurbaşkanımız halka kulak verip, istekleri doğrultusunda aday çıkartırsa memnun oluruz. Ben bu başkandan memnunum ama halk memnun değil” dedi.

Uğur Topaloğlu Erol Bayraktar’ın arkasında durdu. Sevmeyenlerin gerekçesi üzerine düşüncelerini paylaştı. Topaloğlu: “Kaynaşlı’da herkesi memnun etme şaşın yok. Bir ilçede yapılabilecek her şeyi yaptı. İnsanlar kendi menfaatleri doğrultusunda davrandığı için negatif konuşabiliyor. Evde çocuğunu laf geçiremeyen kişiler, kahvelerde birilerini eleştiriyor. Başkan ciddi manada işler yaptı. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıya rağmen de mücadelesine devam ediyor. Bir dönem daha yapması gerekir” şeklinde konuştu. Seçime güçlü adayla girilmesi gerektiğine vurgu yapan Uğur Topaloğlu: “Eğer zayıf bir aday gösterilirse seçimi kaybetmeleri sürpriz olmaz. Başkan yeniden aday gösterilmelidir. Ben kendisi ile daha önce ciddi bir kavga ettim. Benim babamın oğlu değil. Burada insanlar belediye başkanını kullanamadıkları için karşısında yer alıyorlar” dedi. Önümüzdeki seöimlerde diğer partilerin kazanma ihtimalini de değerlendiren Topaloğlu: “Genel seçimlerde Milletvekili Adaylarından dolayı bir oy kaybı oldu. Yerel seçimlere yanşamayacaktır” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 16.08.2018 10:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.