Halk Ücretsiz Tuvaletleri Değerlendirdi

Düzce’de bulunan cami tuvaletleri bir süre önce gerçekleşen bir hizmet ile ücretsiz hale getirilmişti. Beraberinde; “Hijyen kaybı yaşanır mı? Tuvaletler tenha bir hal alır mı?” gibi soruları getiren hizmeti halka sorduk.

Halk Ücretsiz Tuvaletleri Değerlendirdi

Düzce’de bulunan cami tuvaletleri bir süre önce gerçekleşen bir hizmet ile ücretsiz hale getirilmişti. Beraberinde; “Hijyen kaybı yaşanır mı? Tuvaletler tenha bir hal alır mı?” gibi soruları getiren hizmeti halka sorduk.

31 Temmuz 2018 Salı 16:53
Halk Ücretsiz Tuvaletleri Değerlendirdi

Belediye tarafından yapılan hizmet neticesinde bir süredir tuvaletlerden ücret alınmıyor. Temizliği artık belediye çalışanları tarafından yürütülen bu tuvaletler korkulanın aksine gayet temiz durumda. Düzce halkına bu hizmeti, Malumat’a değerlendirdi.

Hakan Şentürk hizmeti güzel karşıladığını belirterek, bu gibi ücretsizleştirme hizmetlerin farklı alanlarda da uygulanabileceğini dile getirdi. Şentürk: “Gerçekten çok güzel bir hizmet hayata geçirdiler. Temizlik konusunda herhangi bir aksama yok. Hatta eskisinden daha temiz olduğunu söylememiz mümkün. Başka alanlarda da giderilmesi zaruri ihtiyaçlar kişinin cebinde para olmadan giderilebilmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Çalışmanın çok iyi düşünüldüğünü aktaran Kadir Demirhan: “Taktire şayan bir hizmet. Halk için çok olumlu olduğu kanaatindeyim” derken, temizlik konusuna da değindi. “Eşim bayanlar tuvaletinin pek temiz olmadığını söyledi. Orda bir temizlik sıkıntısı yaşanıyormuş. Fakat erkekler tuvaletinde bu gibi bir sıkıntı ile karşılaşmıyoruz” dedi. Sözlerine bu gibi hizmetlerin arttırılabileceğini belirterek devam eden Demirhan: “Aslında otoparklarda da aynı hizmet uygulansa veya en azından ücret indirimine gidilse çok iyi olur.” Şeklinde konuştu.

Gerçekleşen hizmeti unutulmaz olarak nitelendiren Muzaffer Akkurt hayır duasında bulundu. Akkurt “Ne diyelim. Böyle iyilikler unutulmaz. Ne güzel para vermeden girip çıkıyoruz. Vatandaş zaten bunalımlı bir süreçten geçiyor. En azından bu gibi ihtiyaçlarını rahatlıkla giderebilsin. Belediye çalışanları da sağ olsunlar, tuvaletler eskisinden daha temiz durumda, Allah hepsinden razı olsun” dedi.

Hizmeti memnuniyetle karşılayan İsmet İsmail Kuruoğlu: “Gerçekten çok iyi bir çalışma yaptılar. Hiçbir hijyen sıkıntısı yok. İçeride tuvalet kâğıdı, kâğıt havlu, sabun gibi hiçbir ihtiyaç eksik kalmıyor. Ekipler içerinin temizliği için çaba sarf ediyor” ifadelerini kullandı.

Gerçekleştirilen hizmetin diğer illere de örnek olması gerektiğini dile getiren Nursamet Görünüş: “Bu gibi hizmetler her yerde olmalı. Parası olmayan fakir insanlar var. Bazen gizli şekildi burayı kullanmaya çalışıyorlardı. Bazen de ihtiyaçlarını farklı yerlerde gideriyorlar, etrafı kirletiyorlardı” şeklinde konuşarak çalışmanın faydalarını dile getirdi.

Şehir dışından geldiğini aktaran Aziz Aydınüstün: “Ben Düzce’nin yabancısıyım. İki camide de aynı hizmetle karşılaştım. Şaşırdığımı ve memnun kaldığımı belirtmek istiyorum. Biraz hijyen sıkıntısı var onu da halledeceklerdir diye umuyorum” dedi.

Hüseyin Bektaş, hizmeti olması gerekenin yerine getirilmesi olarak nitelendirdi. Bektaş: “Bu gibi hizmetlerin zaten uygulanıyor olması gerekir. Örneğin Belediye Otobüsleri halka hizmet etmelidir. Ulaşımın ücretsiz olduğu bazı yerler var. Fakat Düzce’de otobüsler özelleşmiş durumda ve devlete ait değil. Ayrıca suyun içinde yaşayan bir vilayetiz. Ancak su için para ödüyoruz. Bence bu gibi insani ihtiyaçları devlet karşılamak zorundadır” şeklinde görüşünü bildirdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84