Gölyakalı Nasıl Bir Başkan İstiyor

Ak Parti’nin 29 Temmuz itibari ile seçim çalışmalarına başlayacağı Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulmuştu. Malumat, Düzce’den sonra ilçelerin de nabzı tutmaya devam ediyor. İlk durağımız Gölyaka’da halk seçilecek başkanda ne gibi özellikler aradığını anlattı.

Gölyakalı Nasıl Bir Başkan İstiyor

Ak Parti’nin 29 Temmuz itibari ile seçim çalışmalarına başlayacağı Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulmuştu. Malumat, Düzce’den sonra ilçelerin de nabzı tutmaya devam ediyor. İlk durağımız Gölyaka’da halk seçilecek başkanda ne gibi özellikler aradığını anlattı.

30 Temmuz 2018 Pazartesi 11:31
Gölyakalı Nasıl Bir Başkan İstiyor

24 Haziran seçimlerinin ardından gözler 29 Mart seçimlerine çevrildi. MHP’nin ilk kez Düzce’den Milletvekili çıkartması ve Ak Partinin yaşadığı oy kaybından sonra, 2019 yılında gerçekleşecek olan seçimler merak edilmeye başlandı. Partiler çalışmalara başlıyor. Peki Gölyaka halkı nasıl bir başkan istiyor?

Tahsilin şart olmadığına vurgu yapan Nihat Öztürk: “Hizmet için gelen bir belediye başkanı isteriz. Eğitimli olması şart değil, çoban da olabilir. Yeter ki hak, hukuk bilsin” dedi. Ardından yerel seçimler ve genel seçimleri ayırt etmek gerektiğine dikkat çekti. Öztürk: “Bu Cumhurbaşkanı veya Milletvekili seçimi değil. En iyi çalışacağına inanılan kişiye oy verilmeli, hizmet ön plana koyulmalıdır” şeklinde konuştu.

Fatih Kerem Aydın: “Gölyaka’yı zenginleştirecek ve güzelleştirecek bir belediye başkanı görmek istiyoruz” derken yerel seçimlerle ilgili de değerlendirmede bulunarak, MHP’ oy arttıracağına inandığını dile getirdi. Aydın: “Çıkan adaylara göre oy kullanmak bizler için en ideali olacaktır. MHP’de oldukça değerli isimler var. Bu seçimlerde oyunu arttıracaktır” ifadelerini kullandı.

Mevcut yönetimden memnuniyetini dile getiren Hasan Akbulut: “Şu anki Belediye Başkanımız çalışkan ve hizmetkâr, görev süresince iyi çalıştı kendisinden memnunuz” dedi. Seçimlerde çıkacak adaylar için ise Gölyakalıların birbirini tanıdığını, adaylar mukayese edilirken çok zorlanmayacaklarını dile getirdi. Akbulut: “Burası küçük bir yer. Herkes birbirini tanır. Adaylar açıklandığı zaman hizmet edeceğine inandığımız kişiye oy kullanacağız” cümleleri ile içlerinin rahat olduğunu belirtti

Cahit Büyükkanber: “Şu anki başkanımızı tebrik ediyorum. Çok gerekli çalışmaları yerine getirdi. Bundan sonraki dönemde daha da ileriye götürecektir” şeklinde konuştu. Seçimlerde adayların ön planda olması gerektiğine vurgu yapan Büyükkanber: “Herkes kaliteli gördüğü adaya oy vermelidir. İktidar partinin yeniden seçileceğine inanıyorum”dedi

Mehmet Tunç ideal başkanın halkın içinden olması gerektiğini belirtti. Tunç: “Belediye başkanının halk ile diyalog kurmasını, esnafı dolaşmasını, fikir alışverişinde bulunmasını, belli kişilerin değil, herkesin masasında oturmasını isteriz. Vatandaş sadece seçimden seçime dikkate alınıyor. Oy kullanıldıktan sonra ben yaptım oldu zihniyeti ile karşılaşıyoruz” diyerek serzenişini aktardı. Seçmenin seçimlerde yanlış davrandığını belirten Tunç: “Ülkemizdeki seçimlerde insanlar Cumhurbaşkanı hatırına oy kullanıyor. Ben milletvekillerinden sadece birisini tanıyordum. Halkın büyük bir çoğunluğu da bu şekilde düşünüyor” dedi. İktidar partide bozulmalar olduğunu iddia eden Mehmet Tunç: “Ak Parti’de son dönemlerde gelen gideni aratıyor. Belediyeler yeterince çalışmamaya başladı. Bu seçimde Milliyetçi Hareket Partisine oy verebilirim. Allah geçinden versin Recep Tayyip Erdoğan’a bir şey olsa bunlar muhtar bile seçilemez” ifadelerini kullandı.

Gölyaka’nın geçen zamanda oldukça geliştiğini düşünen Murat Güler: “Bekir Akbulut’tan memnunuz. Desteklediğimiz partiden ve iyi bir başkan. Muhakkak sevmeyenlerde vardır. Fakat oy kullanırken adayı dikkate alsınlar. İyi bir başkan varken neden başkasına oy verelim” sözleriyle herkesi Bekir Akbulut’a oy vermeye davet etti.

Necmettin Altınışık mütevazi bir başkan istediğini belirtti. Yapılanların gözden geçirilmesi gerektiğini dile getirdi. Altınışık: “İlçemizde tepeden bakan bir başkan görmek istemiyoruz. Yapılan işler var. Kimi çalışma hoşumuza gidiyor, kimisi gitmiyor. Başkanımız çalışıyor ama yaşattığı sıkıntılar da var. Parti ve aday birlikte değerlendirilmeli. Gölyaka’da başkan partiye göre seçiliyor. Halkımız bazı sıkıntıların farkında, yapılanları gözden geçirmemiz gerekiyor” dedi.

Başkanı halkın seçtiğini hatırlatan Cengiz Aslan: “Gölyaka için çalışacak halka hizmet verecek bir insan olmalıdır. Makama bizim için gelmeli, kendi için gelmemelidir” şeklinde konuştu. Seçimlerle ilgili de eleştiri ve değerlendirmede bulundu, seçimin iki parti arasında geçeceğini savundu. Aslan: “Son 15 yıldır seçimlerin kişi ile alakası yok. Seçmen partiye oy veriyor. Gölyaka tamamen partileşmiş bir yer. Bizim için çalışacak bir aday çıktıktan sonra partiye değil kişiye oy vermek gereklidir. Son seçimde Ak Parti’ye tepki göstererek oy değiştiren çok kişi var. MHP bu sonuçta milletvekili çıkarttı.  Yerel seçimler Ak Parti ve MHP arasında geçecektir” ifadelerini kullandı.

Bazı esnaflar kendilerini anlayacak ve öncelik kabul edecek bir başkan istediklerini belirttiler. Gölyaka’nın doğasına dikkat çekerek, ilçenin sadece turizm ile kalkınabileceğini dile getirdiler.

Son Güncelleme: 02.08.2018 13:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84